April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۵۳۶۵۰
۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵
0
کاهش واردات برنج باسماتی هند به ایران به دنبال اشباع بازارهای داخلی در سال گذشته، باعث افت 30 درصدی این نوع محصول در بازارهای داخلی هند و وارد آمدن خسارت به تولید کنندگان و صادر کنندگان این کشور شد.
برنج باسمانی خواستار بازار ایرانپول‌نیوز- تعدادی از تولید کنندگان و صادرکنندگان برنج باسماتی درایالت پنجاب هند از دولت مرکزی این کشور خواستند در گفت وگو با ایران زمینه صادرات برنج باسماتی به کشور را فراهم کند.

کاهش واردات برنج باسماتی هند به ایران به دنبال اشباع بازارهای داخلی در سال گذشته، باعث افت 30 درصدی این نوع محصول در بازارهای داخلی هند و وارد آمدن خسارت به تولید کنندگان و صادر کنندگان این کشور شد.

اشیش کاتوریا عضو انجمن باسماتی کاران پنجاب روز شنبه درگفت وگو با خبرنگاران با گلایه از نحوه صادرات برنج باسماتی به ایران مدعی شد که: ایران واردات برنج باسماتی از هند را براساس یک نظام ویژه و با دادن مجوز به وارد کنندگان و صادر کنندگان خاص انجام می دهد .

کاتوریا گفت که مقامات وزارت بازرگانی، صنعت و صادر کنندگان هند از این موضوع آگاه هستند ولی کاری برای رفع آن انجام نمی دهند.

عضو انجمن تولید کنندگان برنج باسماتی پنجاب گفت که تاکنون نامه های زیادی از سوی این انجمن به نخست وزیر و وزیر بازرگانی هند ارسال شده ولی تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی افزود: صنعت برنج باسماتی هند در اثر کاهش قیمت ها و صادر نشدن این محصول با ضرر 250 میلیارد روپیه ای (سه میلیارد و 900 میلیون دلار ) مواجه شده است.

وزیر بازرگانی و صنعت هند نیز چندی پیش گفته بود ایران ممکن است واردات برنج از هند را با توجه به تولید داخلی و تقاضای این کشور بعد از مدت ها ازسربگیرد.

خانم 'نیرمالا سیتارامان' در راجیا سابها ( مجلس نمایندگان )هند افزود: ایران واردات برنج از هند را به خاطر مازاد این محصول در داخل این کشور به طور موقت متوقف کرده است.

یک گروه از تاجران هندی به سرپرستی 'راجیو کر' معاون اقتصادی وزارت بازرگانی این کشور فروردین ماه امسال برای رفع موانع و ازسرگیری صادرات برنج این کشور به ایران سفر کردند.

کاهش واردات برنج باسماتی هند ازسوی ایران در سال گذشته که بدنبال اشباع بازار داخلی ایران صورت گرفت، باعث افت شدید قیمت این محصول در بازارهای هند شد.

'اجی ساهای ' مدیرکل فدراسیون سازمان های صادراتی هند نیز خرداد ماه امسال گفت که ایران در سال گذشته مالیات واردات برنج را به علت اشباع بازارهای داخلی تا 45 درصد افزایش داد.

وی افزود: ایران به دلیل خالی بودن انبارهای برنج درصدد است بار دیگر مالیات گمرکی برای واردات برنج را کاهش دهد.

'ای کی گوپتا' مدیر سازمان توسعه صادرات محصولات غذایی فرآوری شده و کشاورزی هند هم در این باره گفت: هند در زمینه صادرات برنج باسماتی به ایران با ممنوعیتی روبرو نیست و تنها مسئله ای که وجود دارد عدم صدور مجوز از سوی ایران از اکتبر گذشته به دلیل عرضه بالاتر از تقاضا بوده است.

وی افزود: ایران طی سال های گذشته مقادیر بالایی برنج باسماتی از هند وارد کرده است که به محض صدور مجوز واردات، هند صادرات برنج باسماتی به ایران را آغاز خواهد کرد.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی چندی پیش با تاکید بر اینکه واردات برنج ممنوع نیست، گفت: برای تامین نیاز کشور و ذخایر استراتژیک سالانه به بیش از یک میلیون تن واردات برنج نیاز داریم.

'عبدالمهدی بخشنده' افزود: 3 میلیون تن برنج در کشور به مصرف می رسد که حدود 2 میلیون تن آن در داخل و بقیه از محل واردات تامین می شود.

وی اظهار کرد: هم اکنون نیز واردات برنج ممنوع نیست و کماکان این محصول برحسب نیاز کشور وارد می شود.

بخشنده یکی از سیاست های کاهش واردات برنج را اعمال تعرفه سنگین عنوان کرد و گفت: برای کاهش واردات و کنترل بازار برنج تعرفه واردات 40 درصد درنظر گرفته شده درحالی که سال گذشته تعرفه واردات برنج 18 درصد بوده است.

وی ادامه داد: به همین دلیل بیش از نیاز کشور برنج وارد و بازار از وجود برنج خارجی اشباح شده بود.

ایران مقصد مهمی برای صادرات برنج باسماتی هند به شمار می رود و حدود 20 درصد از تولیدات برنج این کشور راهی ایران می شود و از این رو صادر کنندگان هند در تلاش برای پایان دادن به ممنوعیت صادرات برنج به ایران هستند.

وزارت بازرگانی هند انتظار دارد حدود 800 هزار تا یک میلیون تن برنج باسماتی در سال مالی جدید به ایران صادر کند.

طبق اعلام سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی فرآوری شده هند، صادرات برنج هندی به ایران در سال مالی 2014-2013 به 1.44 میلیون تن بالغ شد که حدود 33 درصد نسبت به 1.08 میلیون تن در سال مالی قبل از آن افزایش داشت.

علاوه بر ایران، عربستان و عراق هم از دیگر خریداران بزرگ برنج باسماتی هند به شمار می روند.
همچنین کشورهایی مانند آمریکا، افغانستان و کشورهای آفریقایی مانند غنا، نیجریه و ساحل عاج نیز با افزایش رشد تقاضای داخلی برنج هندی بیشتری خریداری می کنند.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: