May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۵۴۵۳۳
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
0
پول‌نیوز- مدیر کل سابق شرکت ملی نفت ایران در امور اوپک و امور بین‌الملل در حالی صحبت از حجم نفت ۸۰ میلیون بشکه‌ای ذخیره شده ایران کرده است که کمی قبل‌تر، این مسئله از سوی وزیر نفت تکذیب شده بود. مقامات خارجی اما نفت روی آب را تایید و رقم کمتری را برای آن اعلام می‌کنند.

کمی قبل وزیر نفت صحبت از آن کرده بود که ایران تنها میعانات گازی را ذخیره کرده و هیچ نفت ذخیره شده‌ای ندارد. با این حال، نهادهای بین‌الملل رقم‌های ریز و درشتی را برای نفت روی آب ایران با عنوان نفت ذخیره شده عنوان کرده‌اند.

این ارقام در حدود 40 تا 57 میلیون بشکه در نوسان بوده است. با این حال نکته مهم‌تر این است که ایران به اذعان نهادهای بین‌الملل نفت ذخیره‌ شده‌ای روی آب دارد. مقایسه ارقام مطرح شده از سوی نهادهای بین‌الملل به خوبی نشان می‌دهد که میزان نفت ذخیره شده ایران رو به افزایش گذاشته است.

در این میان ابتدا یک رقم 40 میلیون بشکه‌ای و پس از آن رقم 57 میلیون بشکه برای نفت ذخیره شده ایران روی آب مطرح شد. هرچند که وزیر نفت همگی این ارقام را تکذیب و تصریح کرده است که ایران نفت را ذخیره نکرده بلکه میعانات گازی دپو شده دارد.

در این راستا، فریدون برکشلی، مدیر کل سابق شرکت ملی نفت ایران در امور اوپک و امور بین‌الملل رقم تازه‌ای مطرح کرده که باز هم نشان از افزایش این میزان نفت دارد. جالب‌تر آنکه این برای اولین بار است که یک مقام ایرانی اقدام به بیان رقمی برای نفت دپو شده ایران می‌کند.

آن‌طور که تسنیم گزارش داده، فریدون برکشلی، مدیر کل سابق شرکت ملی نفت ایران در امور اوپک و امور بین المللی اعلام کرده است که بر اساس برآورد وی کل حجم نفت ذخیره شده ایران بر روی دریا حدود 80 میلیون بشکه است که شامل میعانات، ال‌پی‌جی و نفت خام است.

برکشلی، که در حال حاضر ریاست گروه تحقیقات انرژی وین را بر عهده دارد گفت: «اما همه آن نفت ذخیره شده بر روی آب نفت فروخته نشده نیست.» از آنجایی که انتقال کشتی به کشتی نفت در آب‌های داخلی ایران یک رویه معمول است، نباید همه این مقدار نفت را، محصولات فروخته نشده محسوب کرد، بلکه بخشی از آن در فرآیند بازاریابی و عرضه قرار دارد. در نتیجه برآورد کردن یا تمایز قائل شدن بین محصولات فروخته نشده و محصولاتی که در فرآیند تحویل هستند دشوار است. وی در عین حال تاکید کرده است که برآورد وی در خصوص میعانات گازی، همان صحبت وزیر نفت است.

منبع: اقتصادنیوز

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: