May 2024 13 / دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۵۶۲۷۶
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
0
وی افزود: ترکیبات مضر می‌توانند به صورت بالقوه برای بدن ما آسیب‌رسان باشند که لزوم مقابله با این ترکیبات، موجب ایجاد سیستم‌های دفاعی توسط بدن در مقابل آنها می‌شود.
پول‌نیوز- یک متخصص تغذیه گفت: پرواکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که می‌توانند به صورت بالقوه موجب ایجاد واکنش‌هایی در بدن شوند که نتیجه آن بروز ترکیبات مضر، التهاب و بیماری‌های مزمن خواهد بود.

دکتر مجید کاراندیش در گفت‌وگویی اظهار کرد: بدن ما به صورت مرتب در معرض عوامل مضر قرار می‌گیرد. برخی از این عوامل مضر، تشعشعاتی هستند که از طریق نور خورشید به بدن وارد می‌شوند. برخی دیگر، ترکیباتی هستند که از طریق تنفس و برخی هم از طریق مواد غذایی وارد بدن ما می‌شوند.

وی افزود: ترکیبات مضر می‌توانند به صورت بالقوه برای بدن ما آسیب‌رسان باشند که لزوم مقابله با این ترکیبات، موجب ایجاد سیستم‌های دفاعی توسط بدن در مقابل آنها می‌شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: گروه خاصی از مواد مضر گفته شده، پرواکسیدان‌ها هستند. مواد پرواکسیدان ترکیباتی هستند که می‌توانند به صورت بالقوه موجب ایجاد واکنش‌هایی در بدن شوند که نتیجه آن بروز ترکیبات مضر، التهاب و بیماری‌های مزمن خواهد بود.

کاراندیش عنوان کرد: بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های مربوط به مفاصل، بیماری‌های ریوی و کلیوی و غدد، ناشی از عدم تعادل بین بار گروهی ترکیبات پرواکسیدان بدن و توانایی سیستم دفاعی بدن است.

این مدرس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نحوه ایجاد پرواکسیدان‌ها در بدن افزود: نور و اکسیژن که برای حیات بدن ضروری است، می‌تواند به ترکیباتی تبدیل شود که در واقع گونه‌های واکنش‌گر اکسیژن هستند. همچنین آهن که یک ماده مغذی ضروری برای بدن ما است، اگر بیشتر از میزان لازم در بدن دریافت شود، خود به طور بالقوه تبدیل به یک ماده پرواکسیدان خواهد شد. به همین دلیل باید تعادل مورد نظر بین این مواد در بدن انسان ایجاد شود.

وی بیان کرد: درمقابل، بدن ما نیز ترکیبات و سیستمی دفاعی دارد که در مقابل مواد پرواکسیدان معروف به مواد ضداکسیدان یا آنتی‌اکسیدان است.

کاراندیش با بیان این که با داشتن یک روش زندگی صحیح، برنامه غذایی سالم و ورزش کافی می‌توان عوارض ترکیبات مضر در بدن را از بین برد، گفت: مصرف دخانیات و وارد شدن دود آن به هر طریقی به بدن، مقادیر بسیار زیادی از ترکیبات مضر پرواکسیدان‌ها را وارد بدن ما می‌کنند. به همین دلیل امروزه بسیاری از توصیه‌های تغذیه‌ای اعلام شده از سوی متخصصان علم تغذیه برای افراد سیگاری و غیرسیگاری متفاوت است.

این متخصص تغذیه ادامه داد: برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها از طریق مواد غذایی وارد بدن ما می‌شوند؛ معروف‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها که بیشتر مردم هم آنها را می‌شناسند، گروهی از ویتامین‌ها و بعضی املاح معدنی هستند. از جمله ترکیبات آنتی‌اکسیدان، گروه پیش‌سازهای ویتامین A است که معروف به بتاکاروتن هستند. ویتامین D و سلنیوم نیز از جمله ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مهم و قوی هستند.

کاراندیش گفت: باید سعی شود تا جایی که ممکن است، ترکیبات گفته شده از طریق مواد غذایی وارد بدن شوند؛ عمده مواد دارای آنتی‌اکسیدان‌ها در گروه سبزی‌ها و میوه‌ها به اندازه زیادی وجود دارد. در میان مواد غذایی، هویج، انار، گوجه، کیوی، هندوانه و مغزها منابع حاوی آنتی اکسیدان هستند.

وی افزود: با این حال برای تامین برخی از آنتی اکسیدان‌ها ممکن است مجبور به استفاده مکمل آنها شویم، مانند ویتامین D که یک ویتامین محلول در چربی است و منابع غذایی معمول آن نیز مواد غذایی چرب هستند. از آنجا که بعضی از افراد در مصرف این غذاها محدودیت دارند، مصرف مکمل ضروری خواهد شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: