May 2024 09 / پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۶۰۱۵۵
۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۴
0
رئیس کل گمرک ایران با اشاره به الکترونیکی کردن فرآیند کارنه‌تیر، گفت: این موضوع باعث شده است تا عملیات گمرکی حداقل ۱۵ روز کاهش یابد.
پول‌نیوز- مسعود کرباسیان در مراسم امضای موافقتنامه الکترونیکی کردن کارنه‌تیر با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: ۷۰ کشور دنیا و به خصوص کشورهای اروپایی و آسیایی تحت فرآیندی حمل و نقل بین‌المللی خود را پیش می‌برند که این فرآیند زیر نظر کمیسیون اقتصادی اروپا بوده و کنوانسیونی است که وسایل حمل و نقل طبق آن می‌توانند به راحتی از گمرکات کشورهای دنیا عبور کنند.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود: وقتی کالا در گمرکات اظهار شده و پلمپ می‌شود، تحت رویه کارنه تیر عبور می‌کند و هر کشوری بخواهد تشریفات گمرکی و بازرسی کالا را انجام دهد، زمانی را باید سپری کند.

وی تصریح کرد: براساس برگه مذکور، در گذشته گمرکات کار عبور و مرور کالاها را انجام می‌دادند اما هم‌اکنون با هماهنگی‌های صورت گرفته با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، این برگه برای سازمان‌های بین‌المللی ارسال شده و این سازمان‌ها هم ضامن بیمه محموله‌ها می‌شوند که خود این فرآیند تا پیش از این ۱۵ روز به طول می‌انجامید اما هم‌اکنون با امضای این موافقتنامه الکترونیکی شده و به لحظه از گمرکات عبور می‌کند.

کرباسیان گفت: ایران و ترکیه به عنوان اولین کشورهایی که فرآیند کارنه‌تیر را به صورت الکترونیکی انجام می‌دهند، این سند را به امضا رسانده و در آینده با کشورهای دیگر نیز این فرآیند را تعمیم خواهیم داد.

وی ادامه داد: با الکترونیکی شدن این فرآیند، ریسک برای هر فردی که می‌خواهد کالا حمل کند، کاهش می‌یابد، ضمن اینکه شرکت‌های حمل و نقل با سرعت بیشتری به پول حمل کالا دست پیدا می‌کنند، این در حالی است که اعتبار ایران به لحاظ الکترونیکی کردن این فرآیند در سطح گمرکات دنیا افزایش یافته و در شرایط رقابتی قرار می‌گیریم.

همچنین محسن جلال‌پور رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در این مراسم گفت: قانون امور گمرکی یکی از جامع‌ترین قوانین دنیا است و اقداماتی نیز از سوی گمرک در جهت تسهیل تجارت صورت گرفته که مکمل این قانون شده‌اند، ضمن اینکه طرح جامع الکترونیکی کردن گمرک در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در دوران پساتحریم و شرایط خاص اقتصاد ایران، شرایط کشور می‌طلبید که به جهت حمل کالا، کار جدی برای تسهیل امور حمل و نقل و گمرکی صورت گیرد و این بخش از اقتصاد کشور نیز به سمت رقابتی‌تر شدن پیش رود.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: