May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۶۷۴۰۴
۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱
0
ایران قصد دارد با جذب ٤٠ میلیارد دلار سرمایه در صنعت گاز پس از لغو تحریم ها، ظرفیت تولید و صادرات گاز را افزایش دهد. ظرفیت تولید روزانه فعلی بیش از 700 میلیون مترمکعب گاز است که با جذب سرمایه و بهره برداری از پروژه های تازه، می توان آن را به بیش از یک میلیارد و 200 مترمکعب در روز افزایش داد.
پول‌نیوز - ایران قصد دارد با جذب ٤٠ میلیارد دلار سرمایه در صنعت گاز پس از لغو تحریم ها، ظرفیت تولید و صادرات گاز را افزایش دهد.

هم اکنون جمهوری اسلامی ظرفیت تولید روزانه بیش از 700 میلیون مترمکعب گاز را دارد و می خواهد با جذب سرمایه و بهره برداری از پروژه های تازه، ظرفیت تولید را به بیش از یک میلیارد و 200 مترمکعب در روز افزایش دهد.

ایران سالیانه نزدیک به 10 میلیارد مترمکعب گاز صادر می کند که با افزایش ظرفیت تولید می تواند صادرات به بازارهای تازه ای در آسیا و اروپا را دنبال کند.

ترکیه بزرگ ترین خریدار نفت ایران است؛ همچنین میزان اندکی گاز نیز به ارمنستان و نخجوان (جمهوری آدربایجان) صادر می شود.

حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت در امور گاز، دراین باره می گوید: پس از لغو تحریم ها ظرفیت جذب ٤٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت گاز وجود دارد.

بر پایه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که بیست و سوم تیرماه بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 (انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه و چین به همراه آلمان) با حضور اتحادیه اروپا نهایی شد، در ازای کاهش برخی فعالیت های اتمی تهران، تحریم های هسته ای علیه این کشور لغو خواهد شد.

وی می افزاید: با ایجاد ارتباط منطقی و معقول در دوران پساتحریم می توانیم با کشورهای همسایه رابطه داشته باشیم و براحتی، گاز را به این کشورها صادر کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران موقعیت ایران در منطقه و جهان را راهبردی می داند و یادآوری می کند ایران با داشتن مزیت هایی مانند کوتاه ترین مسیر به بازارهای گاز، بزرگ ترین ظرفیت تولید گاز در جهان و برخوردار بودن از زیرساخت های صادرات گاز به نقاط مختلف، برای جذب سرمایه و افزایش توان صادرات آمادگی دارد.

وی می گوید: می توان گاز را به فراورده های باارزش تر تبدیل کنیم؛ همچنین با تزریق آن به چاه های نفت، مقدار برداشت و تولید نفت را افزایش دهیم.

به گفته او، صادرات گاز به روش خط لوله و ال.ان.جی (گاز مایع فشرده) انجام می شود و تا سه هزار کیلومتر با قطرهای بالای خط لوله، توجیه پذیر است.

پیش از این مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفته بود برای دستیابی به فناوری ال.ان.جی چند پروژه تعریف شده است که یکی از آنها ٦٠ درصد پیشرفت دارد.

ایران اعلام کرده است آمادگی دارد میزان صادرات گاز خود به ترکیه را تا دو برابر میزان کنونی (30 میلیون مترمکعب در روز) افزایش دهد.

در یک دهه آینده گاز در سبد انرژی جهان، سهم ٢٨ درصدی خواهد داشت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: