May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۳۷۰۴
۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
0
رئیس بانک مرکزی در نشست تخصصی «اقتصادکلان» همایش تبیین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، با اشاره به محدودیت های موجود برای فعالیت بانک ها در امور غیر از واسطه گری وجوه افزود: بانک های کشور ما مجازند تا ۴۰ درصد از منابع خود را در غیر از امور واسطه گری وجوه، به کار گیرند اما برخی بانک ها از این رقم تجاوز کردند که بانک مرکزی در تلاش است این موضوع را کنترل کند.
پول‌نیوز - رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک‌ها مجاز هستند تا ۴۰ درصد از منابع خود را در غیر از امور واسطه‌گری وجوه، به کار گیرند اما برخی بانک‌ها از این رقم تجاوز کردند.

ولی الله سیف در نشست تخصصی «اقتصادکلان» همایش تبیین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، از بانک ها خواست برای برقراری ارتباط مجدد با بانک های بین المللی به استانداردهای روز دنیا مجهز شوند.

وی مهمترین اهداف برنامه ششم توسعه اقتصادی در حوزه سیاست های پولی و ارزی را «تحقق تورم تک رقمی و پایدار»، «فاصله منطقی نرخ سود و تورم»، «عدم وجود تکالیف دولتی برای منابع نظام بانکی»، «تخصیص منابع بانکی به رشد و تولید» و «نرخ متعادل و یکسان ارز در اقتصاد» اعلام کرد.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هدف بانک مرکزی ثابت نگه داشتن نرخ ارز نیست، گفت: نرخ ارز باید با واقعیت های اقتصادی تطبیق پیدا کند.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به محدودیت های موجود برای فعالیت بانک ها در امور غیر از واسطه گری وجوه افزود: بانک های کشور ما مجازند تا ۴۰ درصد از منابع خود را در غیر از امور واسطه گری وجوه، به کار گیرند اما برخی بانک ها از این رقم تجاوز کردند که بانک مرکزی در تلاش است این موضوع را کنترل کند.

وی تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار را در راستای واقعی کردن نرخ سود دانست و گفت: در سال های گذشته نرخ سود سپرده های بانکی منفی و پایین تر از نرخ تورم بود و در این شرایط، سپرده گذار همواره جریمه می شد. با تایید تصمیم اخیر بانک ها در خصوص تعیین نرخ سود سپرده های بانکی توسط شورای پول و اعتبار، حداکثر نرخ سود علی‌الحساب برای سپرده های بانکی تعیین شد و بانک ها باید در پایان سال مالی، مابه التفاوت نرخ سود را محاسبه و به سپرده گذاران پرداخت کنند.

برچسب ها: واسطه‌گری ، بانک‌ها
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: