May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۷۲۰۶
۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۳
0
قيمت نفت در بازارهاي آسيا در يك روز بيش از 70 سنت افزايش يافت و كارشناسان مي‌گويند علت آن اظهارات نماينده كويت درباره احتمال توافق بر سر تثبيت سقف توليد است.
پول‌نیوز - دويچه وله گزارش داد: قيمت نفت در بازارهاي آسيا در يك روز بيش از 70 سنت افزايش يافت.
 
شبكه اينترنتي دويچه وله فارسي چهارشنبه شب در گزارشي به شرح زير نوشت: كارشناسان مي‌گويند علت آن اظهارات نماينده كويت درباره احتمال توافق بر سر تثبيت سقف توليد و عرضه نفت از سوي اعضاي اوپك و روسيه در روزهاي آينده است.

قيمت نفت در بازارهاي شرق آسيا در روز چهارشنبه 6 آوريل (18 فروردين) به‌طور محسوسي افزايش يافت.

بر اساس گزارش خبرگزاري آلمان از سنگاپور هر بشكه نفت روز چهارشنبه 38 دلار و 60 سنت معامله شد كه 73 سنت نسبت به روز قبل بيشتر بود.

در همين روز يك بشكه نفت وست‌تگزاس آمريكا براي تحويل در ماه مه 36 دلار و 82 سنت فروخته شد كه 93 سنت نسبت به روز سه‌شنبه افزايش داشت.

نوال عبداللطيف الفزيع نماينده كويت در اوپك گفته است كه توليدكنندگان بزرگ نفت راهي جز اين ندارند كه در نشست 17 آوريل (29 فروردين) خود بر سر فريز (تثبيت) توليد نفت به توافق برسند.
در نشست 17 آوريل كه در دوحه، پايتخت قطر برگزار مي‌شود، علاوه بر اعضاي اوپك، روسيه نيز شركت مي‌كند. در اين نشست شركت‌كنندگان درباره طرح موسوم به فريز نفتي تصميم خواهند گرفت.

بر اساس اين طرح، توليد و عرضه نفت بايد در سقف توليد ماه ژانويه 2016 باقي بماند.عرضه بيش از تقاضاي نفت در دوسال گذشته موجب سقوط قيمت آن تا يك سوم شد.

در تابستان 2014 قيمت نفت بالاي 100 دلار بود، اما در ماه‌هاي گذشته به كمتر از 35 دلار رسيد. در ژانويه 2015 قيمت نفت كمترين سطح در 12 سال گذشته را ثبت كرد.

در هفته‌هاي اخير با اندكي افزايش بين 35 تا 40 دلار در نوسان بوده است.

دويچه وله فارسي توضيح داد: از سال 2010 تا 2014 قيمت نفت بالاي 100 دلار براي هر بشكه بود و توليدكنندگان نفت در اين سال‌ها به درآمدهاي هنگفتي دست يافتند.

ايران نيز يكي از اين كشورها بود. در دوره هشت ساله رياست جمهوري محمود احمدي‌نژاد ايران بيش از 700 ميليارد دلار درآمد نفتي داشت.

در مورد اضافه توليد نفت، انگشت اتهام اغلب متوجه عربستان سعودي بوده كه بزرگترين توليدكننده نفت در جهان است، اما كارشناسان دلايل وجود اضافه‌ توليد در بازار نفت را افزايش توليد نفت آمريكا، توليد اضافي از سوي همه كشورهاي عضو و غيرعضو اوپك و كاهش تقاضا از سوي
كشورهاي مصرف‌كننده مي‌دانند.

با اين‌حال چشم‌انداز توافق براي تثبيت سقف توليد نفت در اجلاس دوحه همچنان مبهم است.
عربستان سعودي گفته تنها در صورتي به طرح فريز نفتي مي‌پيوندد كه ايران نيز به آن متعهد باشد و ميزان توليد خود را متوقف كند.

محمد بن سلمان، جانشين وليعهد و وزير دفاع عربستان روز اول آوريل (13 فروردين) در مصاحبه‌اي با بلومبرگ گفته كه اگر تمام كشورها با اين طرح همكاري كنند ما نيز همكاري خواهيم كرد و تا زماني كه ايران و ديگر كشورها، توليد نفت را ثابت نگه ندارند، ما هم توليد را ثابت نگه نمي‌داريم.

این نیز گفتنی است که موافقت‌نامه حفظ سقف توليد نفت در سطح توليد ژانويه 2016 در 16 فوريه سال جاري توسط عربستان سعودي، روسيه، قطر و ونزوئلا امضا شد و سپس نيجريه نيز از آن پشتيباني كرد و اين موافقت‌نامه ادامه سقوط بهاي نفت را متوقف كرد.

براساس آخرين گزارش‌ها 12 كشور اعلام كرده‌اند كه در كنفرانس دوحه شركت خواهند كرد. اين كشورها عبارتند از: عربستان سعودي، روسيه، كويت، نيجريه، امارات متحده عربي، اندونزي، ونزوئلا، بحرين، الجزاير، عمان، اكوادور و قطر.

بنابر برخي گزارش‌هاي غيررسمي، بيژن نامدار زنگنه، وزير نفت ايران نيز ممكن است در اجلاس دوحه شركت كند، اما ايران موافق تثبيت سقف توليد خود در سطح ماه ژانويه گذشته نيست زيرا معتقد است كه به دليل تحريم‌هاي بين‌المللي توليد آن در ماه ژانويه با سهم واقعي ايران در بازار نفت مطابقت ندارد.

دويچه وله فارسي در پايان افزود: كارشناسان مي‌گويند همين امر احتمال توافق در دوحه را كاهش داده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: