May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۸۶۹۸
۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
۱
هفشجانی اظهار کرد: 7 درصد نمونه‌های مورد بررسی با رنگ‌های مصنوعی رنگ شده بودند و بیشترین فراوانی مصرف رنگ‌های مصنوعی در نمونه‌های چارقنادی با 7درصد مشاهده شد.
پول‌نیوز- ​یک پژوهشگر غذا و سلامت گفت: مصرف غیرقانونی رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است.

فتح‌الله عالی‌پور هفشجانی درباره تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگ‌های مصنوعی با روش "کروماتوگرافی لایه نازک" در استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: رنگ‌های مصنوعی به عنوان یکی از افزودنی‌های غذایی به طور وسیع در مواد غذایی استفاده می‌شوند. استفاده نامناسب از رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی مخاطراتی مانند آلرژی و سرطان را برای مصرف کنندگان ایجاد می‌کند.

این پژوهشگر با بیان اینکه این تحقیقات با هدف تعیین میزان شیوع آلودگی مواد غذایی به رنگ‌های مصنوعی انجام شد، تصریح کرد: این بررسی یک مطالعه توصیفی است و این بررسی بر روی 2 هزار و 542 نمونه مواد غذایی شامل نبات، پولکی، چارقنادی، انواع شیرینی‌های خامه‌ای و غیرخامه‌ای، بستنی، جوجه کباب و مایعات زعفرانی به وسیله بازرسین بهداشتی از کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، قنادی‌ها، رستوران‌ها و فست فودهای استان چهارمحال و بختیاری طی سالهای 1321 تا 1312 جهت کنترل و نظارت به صورت تصادفی نمونه‌برداری و به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ارسال شد.

وی افزود: همه نمونه‌های ارسالی براساس استاندارد ملی و به روش "کروماتوگرافی لایه نازک" و داده‌ها با استفاده از نرم افزار spss16 و آزمون‌های توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

هفشجانی اظهار کرد: 7 درصد نمونه‌های مورد بررسی با رنگ‌های مصنوعی رنگ شده بودند و بیشترین فراوانی مصرف رنگ‌های مصنوعی در نمونه‌های چارقنادی با 7درصد مشاهده شد.

وی در پایان افزود: نتیجه این مطالعه نشان داد که مصرف غیرقانونی رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی شایع شده است و تداوم این وضع سلامت جامعه را تهدید می‌کند و از این رو آموزش و نظارت جهت حفظ سلامت جامعه امری مهم و ضروری است.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
خلیج همیشه فارس
Iran, Islamic Republic of
11:29 - 1395/01/31
" چهارمحال و بختیاری طی سالهای 1321 تا 1312 جهت کنترل " !!!! یعنی چی ؟ از چه سالی نمونه برداری می کردند !؟!؟!
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: