May 2024 16 / پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۸۳۳۹۲
۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۰
0
امروزه ثابت شده است كه شيوع بيماري ام‌اس، آلزهايمر و پاركينسون در افرادي كه سوابق ورزشي طولاني مدت در طول زندگي خود داشتند بسيار كمتر از افرادي هست كه ورزشكار نبودند و يا دچار چاقي و كم تحركي مي‌باشند .
به بهانه روز جهانی ام اس / با ورزش علائم بیماری ام اس را کاهش دهیمپول‌نیوز- بر اساس نظر کنفدراسیون جهانی ام اس، آخرین چهارشنبه ماه می هر سال به عنوان روز جهانی ام اس نام گذاری شده است .

 به این بهانه نقش ورزش را در پیشگیری و بهبود این بیماری مورد بررسی قرار می دهیم. ام اس (MS) بیماری ای مزمن و ناتوان کننده سیستم عصبی است که با التهاب در هر مکانی از نخاع و مغز مشخص می شود.

 شیوع بیماری در زنان ۳ برابر مردان است.

اغلب افراد تصور می کنند ابتلا به ام اس به معنای ناتوانی کامل است و تصویری که از این بیماری در ذهنشان نقش می بندد، فردی روی صندلی چرخدار است که توانایی حرکت ندارد درحالی که بسیاری از بیماران ام اس می توانند زندگی عادی خود را بدون هیچ مشکلی ادامه و با  فعالیت های ورزشی توان بدنی شان را افزایش دهند.

 *نقش ورزش در بهبود وضع بیماران ام اس

امروزه ثابت شده است كه شيوع بيماري ام‌اس، آلزهايمر و پاركينسون در افرادي كه سوابق ورزشي طولاني مدت در طول زندگي خود داشتند بسيار كمتر از افرادي هست كه ورزشكار نبودند و يا دچار چاقي و كم تحركي مي‌باشند .

نام بیماری ام اس را اکثر مردم شنیده‌اند، اما اطلاعات دقیق و روشنی از اين بیماری ندارند، زیرا نسبت به بسیاری از بیماری‌های مغزی و نخاعی و عصبی از شیوع کمتری دارد در امریکا 350 هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند.

این بیماری بیشتر در اوایل بزرگسالی (30تا40 سالگی) رخ می‌دهد و در زنان دو برابر شایع تر از مردان است. در سفیدپوستان شایع تر از سیاه پوستان و سرخ پوستان و در بستگان درجه یک، پانزده برابر شایع تر است.

مبتلایان به بیماری ام اس، بدلیل نداشتن تعادل حین راه رفتن، لرزش، ناپایداری در راه رفتن، سرگیجه، حرکت های ناگهانی اندام ها، ناهماهنگی بدن و ضعف، ترس از فعالیت دارند و همین امر باعث می شود تا مبتلایان را از حضور در عرصه های اجتماع بازدارد.

اما مطالعاتی که به وسیله محققان دانشگاه یوتا منتشر شد، نشان داد بیمارانی که در برنامه های ورزشی ایروبیک شرکت می کنند، نسبت به بیماران دیگر، سطح آمادگی جسمانی، قلبی و عروقی بیشتری دارند و کمتر احساس خستگی می کنند و نگرش مثبت و مشارکت بیشتری در فعالیت های اجتماعی دارند بنابراین می توان گفت ورزش نقش مهمی در درمان و بهبود و حفظ ظرفیت، عملکرد و توانایی بیماران ام اسی دارد.

همچنین ورزش مي‌تواند به تخفيف علائم  بیماری ام اس کمک کند.اما بسيار مهم است كه براي موفق شدن، احتياط‌هاي لازم را در يك برنامه‌ي ورزشي در نظر بگيريد.

*مشورت با پزشک را فراموش نکنید

دقت کنید قبل از اقدام به ورزش ابتدا با پزشک خود در خصوص نوع ورزشي كه مناسب شماست و انواعي از ورزش كه بايد از آن اجتناب كنيد ، درمورد شدت فعاليتي كه بايد داشته باشيد و همچنین درباره‌ي دوره و مدت زماني كه بايد ورزش كنيد و در مورد محدوديتهاي فيزيكي شما مشورت کنید.

علاوه بر پزشکان با مراجعه به ساير متخصصان مانند فيزيوتراپ مي‌تواند با توجه به نياز شما نوع ورزشي كه مناسب شما باشد را طراحي كند. در اين صورت ورزشي كه متناسب با علائم باليني، شكل بدن، نيروي بدني و سلامت كلي شماست انجام مي‌شود.

*نکات مهم در هنگام انجام دادن تمرینات ورزشی

-هميشه قبل از شروع ورزش با نرمش مناسب بدن را گرم كنيد و پس از ورزش نيز با نرمش آرام بدن را سرد كنيد.

-به آرامي‌پيش برويد.مثلا اگر قرار است كه 30 دقيقه ورزش كنيد، با جلسات 10 دقيقه‌اي شروع كنيد و به تدريج آن را افزايش دهيد.

-در يك محيط امن ورزش كنيد. ازورزش در سطوح لغزنده اجتناب كنيد، در نور كم ورزش نكنيد، قاليچه‌ها را كنار بگذاريد و هر چيزي كه ممكن است خطري در حين ورزش براي شما ايجاد كند را دور كنيد.

-اگر در تعادل مشكل داريد، هنگام ورزش به يك نرده يا تكيه‌گاه تكيه كنيد.

-هر زماني كه احساس كرديد حالتان خوب نيست و يا ممكن است آسيب ببينيد ورزش را متوقف كنيد.

-فعاليتي را انتخاب كنيد كه براي شما جالب باشد و از انجام دادن آن لذت ببريد.

*اهمیت کنترل دمای بدن

برخي از افراد مبتلا به MS به گرما حساس هستند. به اين معنا كه در مواقعي كه بدن گرم مي‌شود و دماي آن افزايش مي‌يابد علائم بيماري دوباره پديدار شده و يا بدتر مي‌شوند. در هنگام ورزش دماي بدن افزايش مي‌يابد.

 به همین دلیل سعی کنید تا به این نکات دقت کنید:

-در ساعات گرم روز ، ورزش نكنيد و از ورزش در ساعات 10 صبح تا 3 بعد از ظهر خودداري كنيد. اگر بيرون از منزل ورزش مي‌كنيد، سعي كنيد صبح ها و يا عصرها ورزش كنيد.

-مقدار زيادي مايعات خنك بنوشيد.

-مراقب حالتهاي بدن خود باشيد. اگر دچار علائمي‌شديد كه قبل از ورزش آنها را نداشتيد، آرام تر
ورزش كنيد و يا ورزش را متوقف كنيد تا بدنتان خنك شود.

از آنجاییکه بحث بیماری ام اس گسترده است،در گزارش آتی به ورزش های مناسب برای بیماران مبتلا به ام اس می پردازیم.

برچسب ها: ام اس ، ورزش
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: