کد خبر: ۱۹۵۷۷۶
۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
0
نرم افزار اکسل در زمان تبدیل و مخفف سازی نام ژن ها و کدگذاری آنها دچار خطاهای متعددی می شود. بررسی مقالات مهمی که در برترین نشریات علمی جهان در حوزه ژنتیک منتشر می شوند ثابت می کند که یک پنجم کل این مقاله ها دارای ضمائمی به فرمت اکسل هستند که حاوی اشتباهات فاحشی در زمان تبدیل اسامی ژن ها توسط این نرم افزار است.
نرم افزار اکسل عامل 20 درصد خطاهای مقالات علم ژنتیکپول‌نیوز - برخی مشکلات در نرم افزار اکسل شرکت مایکروسافت موجب شده تا 20 درصد از کل مقالات علمی نوشته شده در رشته ژنتیک دارای خطاها و اشتباهاتی باشند.

علت اصلی وقوع این مشکل خطاهای اکسل در زمان تبدیل داده های مختلف به یکدیگر و ترسیم نمودارهای گوناگون است.

بر اساس مقاله ای که در این زمینه توسط پایگاه بیومدسنترال منتشر شده نرم افزار اکسل در زمان تبدیل و مخفف سازی نام ژن ها و کدگذاری آنها دچار خطاهای متعددی می شود. بررسی مقالات مهمی که در برترین نشریات علمی جهان در حوزه ژنتیک منتشر می شوند ثابت می کند که یک پنجم کل این مقاله ها دارای ضمائمی به فرمت اکسل هستند که حاوی اشتباهات فاحشی در زمان تبدیل اسامی ژن ها توسط این نرم افزار است.

برخی از این مشکلات مربوط به تنظیمات پیش فرض این نرم افزار و تداخل نام گذاری های از قبل مشخص شده با اسامی ژنها است. به عنوان نمونه در اکسل، نمادها و اسامی مانند SEPT2 (Septin 2) و MARCH1 [Membrane-Associated Ring Finger (C3HC4) 1, E3 Ubiquitin Protein Ligase] به طور پیش فرض به 2-Sep و 1-Mar مبدل می شوند. یعنی نرم افزار این اسامی را تاریخ های میلادی تصور می کند و به همین علت اشتباهاتی فاحش در مقالات علمی به وجود می آید.

نمونه دیگر تبدیل نماد RIKEN به یک عدد اعشاری یعنی 2.31E+13 است. کارشناسان می گویند حل این مشکلات مستلزم آشنایی بیشتر محققان با نرم افزار اکسل و ایجاد برخی تغییرات در آن قبل از استفاده از اکسل برای نگارش مقالات علمی رشته ژنتیک است.
منبع: فارس
برچسب ها: اکسل ، ژنتیک
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: