May 2024 16 / پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۷۲۵۵
۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱
0
مشکل فروش، دامنگیر فرش اردبیل سایه رکود و اقتصاد بیمار در کشور آن چنان گریبانگیر زندگی معیشتی مردم شده که وضعیت نابسامانی را در بخش های مختلف اقتصادی کشور بوجود اورده است و این امر به آنجایی رسیده که هنرهای سنتی و اصیل ایرانی به ویژه صنعت فرش آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شده اند ، صنعتی که حرف نخست را در میان رقیبان خود در جهان می‌زند.
مشکل فروش، دامنگیر فرش اردبیلپول‌نیوز - رییس اتحادیه تولید کنندگان وبافندگان فرش اردبیل گفت: متاسفانه رکود دامنگیر بازار کشور دامن فرش راهم گرفته وعدم وفقیت برجام تابحال موجب کاهش فروش فرش اردبیل شده است.

مشکل فروش، دامنگیر فرش اردبیل سایه رکود و اقتصاد بیمار در کشور آن چنان گریبانگیر   زندگی معیشتی مردم شده که وضعیت نابسامانی را در بخش های مختلف اقتصادی کشور بوجود اورده است و این امر به آنجایی رسیده که هنرهای سنتی و اصیل ایرانی به ویژه صنعت فرش آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شده اند ، صنعتی که حرف نخست را در میان رقیبان خود در جهان می‌زند.

بروز برخی مشکلات در این صنعت باعث شده یکی از مهمترین منابع تأمین‌ ارزی کشور با مخاطرات جدی روبه‌رو شوند و چنانچه‌ تمهیدات لازم  برای مبارزه با معضلاتی‌ که موجب این رکود گردیده اتخاذ نشود، صنعت فرش نیز به بسیاری از هنرهای‌ کهن ایرانی می‌پیوندد.

مالک اژدرحسینی رییس اتحادیه تولید کنندگان وبافندگان فرش اردبیل گفت: درحال حاضر استانهای قم و آذربایجان غربی فرش هایی بارج شما بالا و طرح های نفیس تولید می کنند و همچنین استان اردبيل یکی از مراكز مهم فرش بافی ايران به شمار می رود که بسیاری از تولیدات این استان به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

وی در خصوص مشکلات صنعت فرش دستباف اردبیل عنوان کرد: متاسفانه بدلیل عدم شناخت بازار از بافندگان و فرش اردبیل، فرش هایی که بارج شمار بالا در اردبیل تولید می شود به نام قم یا تبریز دربازارهای داخلی و خارجی عرضه می گردد.

اژدرحسینی با اشاره به اینکه اردبیل از سال 92 رتبه ی هفتم صادرات کشور را به خود اختصاص داده است افزود: متاسفانه رکود، دامن فرش دستباف را هم گرفته و با توجه به توافقات اخیر ایران نتوانسته ایم موفقیت قابل ملاحظه ای دربازارهای جهانی فرش دستباف کسب کنیم.

رییس اتحادیه تولید کنندگان وبافندگان فرش اردبیل درپایان بیان کرد: دولت باید از این صنعت حمایت کرده و با تخصیص طرح های تشویقی شاغلان این صنعت را حمایت کنند تا بتوانیم صنعت و اقتصاد فرش دستباف کشور را مانند گذشته رشد و توسعه دهیم.

قم میعادگاه فعالان حوزه فرش می‌شود

حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: صنعت فرش دستباف ابریشم دارای جایگاه ویژه ای میباشد و در حال حاضر به یکی از قطب های تولید فرش بویژه فرش ابریشم تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: بدلیل اینکه قم در نزدیکی فرودگاه امام خمینی و همچنین در مسیر جاده مواصلاتی تهران و اصفهان قرار گرفته است می‌تواند پایگاه خوبی برای معرفی، تبلیغ و رونق فرش دستباف باشد.
 
کارگر با اشاره به تصویب ساخت نمایشگاه در سال 89، ادامه داد: اعتبارات ساخت نمایشگاه از سه بخش ملی، اعتبارات سفر رهبری و اعتبارات استانی پرداخت شده اما روند پیشرفت کار از سال 89  بسیار کند بوده است اما در یک سال گذشته بویژه ماه‌های اخیر این روند شتاب گرفته و امیدواریم بتوانیم نمایشگاه سالیانه فرش دستباف قم که همیشه در آبان برگزار می‌شود را امسال در محل نمایشگاه دائمی تشکیل دهیم.
 
لزوم سامندهی هنرمندان فرش بافی در آذربایجان غربی

محمد دهقان معاون بازرگانی وتوسعه تجارت سازمان صنعت معدن وتجارت استان آذربایجان غربی گفت: استان آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم کشور در صنعت فرش دستباف به شمار می آید و ازاین رو طراحان و نقاشان متعددی در این حوزه فعالیت می کنند که به منظور ساماندهی فعالیتها وپیگیری هرچه بیشتر امور این بخش  انجمن طراحان و نقاشان فرش دستباف آذربایجان‌غربی در سال 95 پیگیری شد.

معاون بازرگانی وتوسعه تجارت سازمان صنعت معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اذعان داشت: باتوجه به توانایی های ویژه طراحان ونقاشان استان آذربایجان غربی درحوزه قالیبافی ،این انجمن موظف است تاتمام هنرمندان فرش بافی را درکل استان به منظور ارتقاء جایگاه این هنر اصیل ایرانی ساماندهی کند.
برچسب ها: فروش ، فرش ، تجارت
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: