May 2024 09 / پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۹۱۰۴
۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳
0
پول‌نیوز - برنج یکی از اقلام اساسی در سفره ایرانی‌ها محسوب می‌شود که در کنار عطر خوش تولید داخلی، واردات انواع مختلفی از این محصول به علت پایین بودن قیمت آن جای عطر برنج داخلی را گرفته است.

با توجه به اینکه قیمت برنج در سال های گذشته روند صعودی به خود گرفته است و تا 13 هزار تومان نیز افزایش یافته است. 

در کنار تولید داخل سالانه شاهد واردات انواع برنج به کشور با قیمت ارزان‌تری نسبت به تولید داخلی هستیم که این محصول اغلب از کشور پاکستان و هند وارد کشور می شود. 

با وجود اینکه قیمت برنج داخلی بالا است، تمامی افراد توانایی خرید برنج داخلی را ندارند به همین دلیل به نظر می‌رسد برای تعادل بازار واردات برنج در حد کفایت کار معقولانه‌ای باشد. 

این در حالی است که حجتی وزیر جهاد کشاورزی در روزهای گذشته اعلام کرد که نیازی به واردت برنج به کشور نداریم و تولیدات داخل تامین کننده نیاز مردم است و در مقابل، شاهد صحبت‌های رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر نیاز کشور برای واردات برنج هستیم. 

در این رابطه محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفت‌و‌گو با میزان گفت: براساس قانون، هر ساله 5 ماه واردات برنج به کشور به دلیل حمایت از تولید داخل ممنوع می‌شود، ولی با توجه به اینکه وارد کنندگان از سال‌های گذشته برنج را در انبار دپو کرده‌اند کمبودی در بازار احساس نمی‌شود و موجودی انبار به حد کفایت است. 

وی در این باره ادامه داد: با اتمام فصل برداشت برنج در کشور واردات مجددا از کشورهای هند و پاکستان آغاز می‌شود. 

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با اشاره به اینکه تولید داخل کفایت مصرف داخلی را نمی‌دهد، گفت: در مجموع برای تامین نیاز برنج کشور باید واردات صورت گیرد .زیرا تمامی افراد جامعه توانایی خرید برنج ایرانی با قیمت هر کیلو 10 تا 13 هزار تومان را ندارند و قیمت برنج‌های وارداتی مناسب‌تر از تولید داخلی بوده و افراد راحت تر و با قیمت کمتری نیاز خود را تامین می کنند. 

در ادامه محمد نیک نژاد کارشناس کشاورزی نیز در این باره یادآور شد: واردات برنج در زمان برداشت در کشور به معنی ضرر به تولید کنندگان داخلی است و بهترین زمان برای واردات این محصول به کشور، همزمان با اتمام فصل برداشت خواهد بود.

وی در ادامه اظهار کرد: واردات برنج به کشور لازمه بازار است و برای تامین نیاز مردم نمی‌توان از این موضوع چشم پوشی کرد و با توجه به بالا بودن قیمت برنج داخلی، برنج های وارداتی بهترین و ارزان ترین گزینه برای مصرف مردم هستند که در کنار واردات، باید این بازار کنترل شود. 

 یکی از توجیه ها برای واردات برنج به کشور بالا بودن قیمت تولید داخلی است که با کنترل قیمت این بازار و کاهش قیمت با توجه به کفایت در تولید داخلی دیگر نیازی به واردات از پاکستان و هند نخواهد بود ولی تا زمانی که این روند ادامه پیدا کند مردم مجبورند تا برای تامین سفرهای خود از برنج وارداتی استفاده کنند. 


منبع:میزان
برچسب ها: برنج ، واردات برنج
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: