کد خبر: ۲۰۴۲۴۷
۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۳
0
براساس این قرارداد پیش بینی می شود شرکت پتروناس سهم 50 درصدی از این پروژه را در اختیار 'آرامکو' عربستان قرار دهد.
پول‌نیوز - شرکت ملی نفت و گاز مالزی موسوم به پتروناس ماه دسامبر امسال با شرکت 'آرامکو' عربستان سعودی قرارداد 21 میلیارد دلاری پالایشگاه امضاء می کنند.

براساس این قرارداد پیش بینی می شود شرکت پتروناس سهم 50 درصدی از این پروژه را در اختیار 'آرامکو' عربستان قرار دهد.

منابع آگاه اعلام کردند که پتروناس 50 درصد از سهام این طرح را که در ایالت جوهور واقع در جنوب مالزی ساخته می شود به این شرکت نفتی پیشنهاد می دهد.

این پروژه شامل پالایشگاه، پتروشیمی و دیگر تسهیلات مرتبط است.

به نوشته روز پنجشنبه تارنمای روزنامه 'وال استریت ژورنال'، هزینه توسعه پتروشیمی و پالایشگاهی در ایالت جوهور مالزی حدود 12 میلیارد و 700 میلیون دلار تخمین زده شده است.

تسهیلات مرتبط با تولید آب و ترمینال های گازرسازی گاز طبیعی نیز حدود 8 میلیارد و 600 میلیون دلار هزینه دربر خواهد داشت.

در صورتی که پتروناس بتواند با طرف عربستانی خود به توافق دست یابد، دو طرف اوایل سال آینده میلادی شرکت سرمایه گذاری مشترکی به منظور آغاز این پروژه راه اندازی می کنند تا پالایشگاه مورد نظر در اوایل سال 2019 فعالیت عملیاتی خود را آغاز کند.

شرکت پتروناس تاکنون از اظهارنظر در ارتباط با این همکاری خودداری کرده و مقامات 'آرامکو' نیز در دسترس نبوده اند.

ورود آرامکو عربستان به این پروژه می تواند کودتایی برای پتروناس محسوب شود. آرامکو که در شهر ظهران در شرق عربستان واقع شده بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان است، به گونه ای که از هر 8 بشکه نفت جهان، یک بشکه را تولید می کند.

پتروناس که تحت تاثیر شدید کاهش بهای جهانی نفت قرار دارد، ماه ژانویه سال جاری اعلام کرد قصد دارد هزینه های خود را در 4 سال آینده تا 12 میلیارد دلار کاهش دهد، اما تاکید کرد که همچنان به سرمایه گذاری در پروژه های بلندمدت متعهد است.

پتروناس در سه ماهه دوم امسال به دلیل کاهش بهای جهانی نفت و همچنین از دست دادن ارزش بخشی از دارایی خود با کاهش 86 درصدی سود نسبت به سود دوره مشابه سال پیش از آن تنها 384 میلیون دلار سود کسب کرد.

این شرکت که ماه مارس امسال از کاهش هزار شغل خبر داده بود، کاهش صدها شغل دیگر را نیز در برنامه خود دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: