May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۸۵۷۶
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۹
0
رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات و رئیس این همایش نیز گفت: از اوایل دهه 80 در تلاش هستیم تا HSE به عنوان یک رشته مطرح شود و این کار برای اولین بار در قالب مدیریت محیط زیست در واحد علوم و تحقیقات صورت گرفت.
حفظ سلامت شاغلان بیمارستانی یک معضل جهانی استپول‌نیوز -مدیرکل مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مخاطره آمیز بودن مشاغل بیمارستانی گفت: یکی از دغدغه های مهم در حوزه سلامت، حفظ سلامت شاغلان بیمارستان است که یک معضل جهانی به شمار می آید.

به گزارش از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر خسرو صادق نیت در پنجمین همایش ملی 'بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) شهروندی با تاکید بر مراکز درمانی و بیمارستانی' اظهار داشت: یمارستان یکی از پیچیده ترین سازمان های موجود در جامعه است و در آن همه اقشار با هر حرفه و تخصصی دیده می شود.

وی ادامه داد: در حوزه سلامت، نیازمند کارشناس های بهداشت حرفه ای هستیم تا از حوادث ناگوار پیشگیری کرده و آلودگی های بیمارستانی مانند پسماندها و پساب های بیمارستانی را شناسایی کنند که خوشبختانه در این زمینه بیمارستان ها با تجهیزات مناسب موفق عمل کرده اند.

رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات و رئیس این همایش نیز گفت: از اوایل دهه 80 در تلاش هستیم تا HSE به عنوان یک رشته مطرح شود و این کار برای اولین بار در قالب مدیریت محیط زیست در واحد علوم و تحقیقات صورت گرفت.

دکتر مجید عباسپور از پیگیری های لازم برای اخذ مجوز دکتری در رشته HSE در واحد علوم و تحقیقات خبر داد و افزود: با توجه به حوادث ناگوار اخیر مانند پلاسکو، ریزش معدن گلستان و قطار نیشابور، جای سوال است که چرا مسائل ایمنی اینگونه مورد بی توجهی واقع می شود.

وی تاکید کرد: نتیجه این بی توجهی ها خسران مادی و معنوی زیادی است که به جامعه تحمیل می شود و اغلب این حوادث بر اثر بی مبالاتی و رعایت نکردن قوانین حفظ ایمنی و بهداشت رخ می دهد.

رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات تصریح کرد: معمولا در کشورهای پیشرفته سیستم ایمنی بهداشت و محیط زیست جزء لاینفک هرگونه فعالیت است، ولی در کشورما HSE را مساله ای جداگانه از هر فعالیتی می بینند در صورتیکه حفظ محیط زیست، سلامت و ایمنی باید در فرهنگ فکری مردم نهادینه شود.

عباسپور با ابراز تاسف از اینکه در سازمان های مختلف،مدیران توجه و رغبتی به مقوله HSE ندارند، گفت: فرهنگ HSE باید از دوران کودکی برای همه اقشار جامعه مطرح شود تا مدیران به این باور برسند با پرداخت هزینه ای اندک می توان از هزینه های جبران نشدنی حوادث، جلوگیری کرد.

رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: اولین دانشکده و مرکز تحقیقات محیط زیست کشور در واحد علوم و تحقیقات شکل گرفت و فارغ التحصیلان این رشته هم اکنون در شرکت های مختلف فعالیت می کنند و در ترویج فرهنگ بهداشت، ایمنی و محیط زیست در جامعه تاثیرگذار هستند.

نماینده سامانه مدیریت HSE شهرداری تهران نیز در این همایش گفت: در سال 1392 پیش نویسی برای برنامه پنج ساله مدیریت شهری با عنوان HSE شهروندی در بیمارستان ها فرستاده شد، ذیل این برنامه پنج ساله، ماده 76 موضوعات سلامت ایمنی و محیط زیست به عنوان یک حق شهروندی برای شهروندان در نظر گرفته شده است.

مجید شرافتی نژاد افزود: قدم اول در اجرای پروژه های HSE شناسایی استراتژیک وضعیت موجود و سپس چالش ها و پتانسیل ها، شناخت استانداردهای دنیا، سنجش فاصله وضعیت ما با استانداردها، مشخص کردن مسیر رسیدن به ایده آل ها و در نهایت پیمودن این مسیر است.

وی تصریح کرد: شهروندان باید مطالبه گر باشند تا نهادهای سیاست گذار برای رفع مشکلات به تکاپو بیافتند و تا زمانی که مردم خواستار رفع این مشکل ها نشوند، کسی درصدد رفع مشکلات آنها برنمی آید و در این جا نقش متخصصان پر رنگ تر می شود.

شرافتی نژاد از متخصصان جامعه خواست با ارتقای اطلاعات شهروندان، آنها را مطالبه گر کنند و برای رفع مشکلات، همواره در کنار شهروندان حضور داشته باشند.

پنجمین همایش ملی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) شهروندی با تاکید بر مراکز درمانی و بیمارستانی با حضور کارشناسان و متخصصان، استادان دانشگاهی، همراه با ارائه مقالات متعدد و برگزاری نشست پرسش و پاسخ در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.



منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: