May 2024 09 / پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۸۸۱۳
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳
0
دکتر محمد بقایی گفت: داروهای تقلبی یا مواد موثره را به میزان کافی ندارند یا اصلا مواد موثره ندارند و یا اساسا موادی را دارند که برای بیمار کاملا مضر است. البته یک احتمال دیگر نیز وجود دارد و آن هم اینکه ممکن است مواد موثره نیز داشته باشند اما این مواد موثر از مراکز معتبر و قابل تائید تهیه نشده باشد.
95 درصد داروهای ماهواره‌ای تقلبی هستندپول‌نیوز - یک کارشناس دارویی با هشدار نسبت به تبلیغات دروغین برخی از داروها در ماهواره و فضای مجازی گفت: مردم باید روی این تبلیغات حساس باشند ،چون ۹۵ درصد داروهایی که تبلیغ می‌شوند، تقلبی است و می‌تواند خطرناک باشد.

دکتر محمد بقایی، کارشناس دارویی در تعریف داروهای تقلبی گفت: داروهای تقلبی یا مواد موثره را به میزان کافی ندارند یا اصلا مواد موثره ندارند و یا اساسا موادی را دارند که برای بیمار کاملا مضر است. البته یک احتمال دیگر نیز وجود دارد و آن هم اینکه ممکن است مواد موثره نیز داشته باشند اما این مواد موثر از مراکز معتبر و قابل تائید تهیه نشده باشد.

وی ابراز داشت: وقتی یک مولکول دارویی را سنتز می کنیم باید شرایط خاصی را ایجاد کنیم تا فرآیند سنتز به صورت کامل صورت گیرد تا محصول جانبی نداشته باشیم. به عنوان مثال دارو اگر ۹۹ درصد خلوص داشته باشد، می توانیم بر اساس استانداردها، در فرمول به کار گیریم و تست های شیمیایی و سم شناسی را گذرانده باشد.

این کارشناس دارویی با طرح این پرسش که چرا داروهای تقلبی تولید می‌شوند، اظهار داشت: این داروها به دلیل سودآوری بالا تولید می‌شوند و به قیمت بسیار ارزان‌تری ایجاد می‌شوند و تولیدکنندگان آن اصلا کاری به سلامت افراد ندارند. سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است تولیدکنندگان مواد مخدر امروز به تولید داروهای تقلبی روی آورده اند، زیرا داروهای تقلبی حساسیت ها و مشکلات سیاسی و اجتماعی کمتری نسبت به مواد مخدر دارند و به راحتی نیز قابل توزیع هستند.

بقایی با ابراز تاسف از تبلیغات دروغین برخی از داروها در ماهواره و فضای مجازی هشدار داد: داروهایی که در ماهواره و در فضای مجازی و اینترنت تبلیغ می‌شوند، سازمان جهانی بهداشت اعلام می کند ۹ درصد این داروها هرگز منشا تولیدشان، کشوری نیست که اعلام می کنند.

وی که در برنامه گفتگوی اجتماعی صحبت می‌کرد، افزود: آنها از اصطلاحات رایج و متداولی استفاده می کنند و مثلا می گویند مورد تائید FDA آمریکا یا حتی مورد تائید وزارت بهداشت ایران. مردم باید روی این تبلیغات حساس باشند و شاید بتوانیم بگوییم بیشتر از ۹۵ درصد داروهایی که تبلیغ می شود کاملا تقلبی است و می تواند خطرناک باشد.
منبع: ایسنا
برچسب ها: دارو ، ماهواره ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: