April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با «پول نیوز» بیان کرد:
کد خبر: ۲۳۰۳۹۰
۰۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۸
۱
در چین شاهد چندین کالای با کیفیت های مختلف پایین، متوسط و بالا هستیم. اما باید این فرهنگ سازی برای تجار ایرانی ایجاد شود که کالای با کیفیت خوب را خریداری کنند. تجار باید بدانند کالایی را که خریداری می کنند چه کیفیتی دارد.
برخی تاجران ایرانی، اجناس چینی را بدنام کرده اند
پول نیوز - واردات کالاهای نامرغوب چینی یکی از چالش هایی است که علاوه بر صدمه زدن به تولید داخلی گاهی اوقات مصرف کنندگان و وارد کنندگان به دلیل کیفیت پایین این کالاها متضرر می شوند و در این میان تنها سود در جیب تولید کننده می رود. کارشناسان هم ورود کالاهای بی کیفیت چینی را تهدیدی برای تولید داخلی می دانند.

به باور آنها برخی از تجار هستند که فقط کالای ارزان قیمت که از کیفیت پایینی برخوردار است وارد می‌کنند. فریال مستوفی ، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است کالاهای مختلفی در کشور چین تولید می شود اما برخی فقط کالاهای با کیفیت پایین را وارد می کنند . به گفته وی فرهنگ سازی برای تجار و نظارت بر روی کالاها می تواند در کاهش ورود کالاهای بی کیفیت اثر گذار باشد.

اخیرا رئیس جمهور اعلام کرده اند که با کالای چینی مشکلی نداریم اما با کالای بی کیفیت مشکل داریم نظر شما در این رابطه چیست؟

در چین چند گونه کالا با کیفیت های مختلف تولید می شود. ما شاهد آن هستیم که کالای چینی به کشورهای مختلف مانند آمریکا هم صادر می شود اما این کالاها با کیفیت هستند و علت آن هم این است که کالاهای با استانداردهایی که می خواهند وارد کشورشان می کنند.

یکی از اهداف کشور چین برنامه ریزی روی صادرات است .در این شرایط برای تولید کننده مهم نیست که چه کالایی تولید می کند. با این شرایط این خریداران کالا هستند که تصمیم می گیرند کالای خوب خریداری کنند یا کالای بد. پس اگر قیمت کالایی  پایین باشد مسلما کیفیت آن هم پایین خواهد بود. پس ما نمی توانیم به کشور چین بگوییم که چرا کالای با کیفیت پایین تولید می کند بلکه ما که خریدار هستیم باید بدانیم چه چیزی را خریداری کنیم.

در گذشته کشور ژاپن ساعت هایی تولید می کرد که شاید فقط 24ساعت کار می کرد این درحالی است که بعد از مدتی کیفیت کالاهای خود را بالا بردند.اما چینی ها این مشکل را دارند که خیلی صادقانه کارنمی کنند .البته باید گفت که چینی ها به تازگی وارد بیزینس بین الملل شده اند و استانداردهای بین الملل را رعایت می کنند. اما بهتر است زمانیکه یک تاجری قصد خرید کالا دارد نماینده ای از طرف خودش بفرستد تا کالای مورد اطمینان تری را تهیه کند که این موضوع به نفع وارد کننده است چرا که ضرر آن کمتر از زمانی است که کالای بی کیفیت وارد می کند.

یک تصوری وجود دارد که ما فقط وارد کننده کالا از چین هستیم به نظر شما چقدر این اظهارات درست است ؟

اساس اقتصاد ما این بوده که بیشتر وارد کننده کالا بوده ایم تا صادر کننده. در حال حاضر میزان صادرات  کالاهای غیر نفتی ما افزایش یافته و رقم آن به حدود 36میلیارد دلار رسیده است.

 این در حالی است که کشور ایران پتانسیل های فراوانی دارد و این اعداد کمی است. در حال حاضر صادرات ما بیشتر در خصوص مواد خام است که ارزش افزوده پایینی دارند و باید کالاهایی را صادر کرد تا ارزش افزوده بالایی را برای کشور داشته باشند.

چرا تصور اشتباه درباره کالاهای چینی وجود دارد که اکثر آنها بی کیفیت هستند؟

در چین شاهد چندین کالای با کیفیت های مختلف پایین، متوسط و بالا هستیم. اما باید این فرهنگ سازی برای تجار ایرانی ایجاد شود که کالای با کیفیت خوب را خریداری کنند. تجار باید بدانند کالایی را که خریداری می کنند چه کیفیتی دارد.

 علاوه بر اینها باید نظارت کافی بر روی کالاهایی که حمل و وارد می شود باشد چرا که برخی از شرکت های چینی رعایت استانداردهای درخواستی را نمی کنند . از این جهت نظارت و بازرسی بر این حوزه می تواند در جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت بسیار تاثیرگذار باشد.



ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
ناشناس
Australia
10:09 - 1396/03/06
بنده در استرالیا زندگی میکنم و اجناس چینی بین جامعه فعال استرالیا هم به همین علت کیفیت بد ، بد نام هستند. بعضی از دوستان از بعضی از کشورهای دیگه خاورمیانه و اسیا هم از اجناس چینی خاطرات خوبی ندارند! خواهشاً مغلطه نفرمایید ، اینکه در چین جنس با کیفیت هم وجود داره من هم قبول دارم! ولی بسیاری از اجناس چینی در اقصی نقاط جهان از نظر کیفیت مورد قبول نیستند، حتی بعضاً در خود چین.
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: