May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۳۴۸۳
۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
0
توصیه رئیس‌هیات مدیره موسسه اعتباری ثامن به سپرده گذاران، حفظ آرامش است به گفته وی نقدینگی مورد نیاز تامین است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مشکلی در زمینه تامین سپرده های مشتریان موسسه ثامن وجود ندارد
پول نیوز - برخی اخبار در مورد ادغام موسسات مالی و اعتباری و بانکها که منجر به ایجاد نگرانی هایی در میان سپرده گذاران شده است مسوولان بانک مرکزی را بر آن داشته تا در مورد ساماندهی موسسات مالی و اعتباری از طریق رسانه ملی اطلاعاتی به سپرده گذاران این موسسات داده و آنها را نسبت به امنیت سپرده هایشان مطمین کنند.

در این راستا فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: بررسی‌ها درباره وضعیت دو موسسه در شرف کسب مجوز ثامن (ع) و مهراقتصاد در بانک مرکزی همچنان ادامه دارد. برای تعیین تکلیف وضعیت بانک‌های نظامی هم اقداماتی در دست انجام است.

حیدری افزود: توافقات اولیه میان موسسات کوثر و میثاق میان خودشان صورت گرفته بود؛ هرچند که ادغام شدن این دو موسسه نباید برای مردم و سپرده‌گذاران نگرانی ایجاد کند.

وی گفت: ادغام موسسات مالی ـ اعتباری برای تشکیل موسسات قوی‌تر است. انحلال یا ادغام موسسات مالی از سوی بانک مرکزی تماماً برای صیانت از حقوق سپرده‌گذاران صورت می‌گیرد.
وی افزود: در مورد موسسات مالی مجاز هیچ مشکلی نداریم و عملکردشان تحت نظارت و کنترل بانک مرکزی است.

وی با اشاره به شکل گیری برخی موسسات مالی و اعتباری در دهه‌های 70 و 80 با مجوز وزارت تعاون گفت: از سال 83 و پس از تصویب قانون ساماندهی موسسات مالی، این تعاونی‌ها غیرمجاز تلقی شدند و باید از بانک مرکزی مجوز می‌گرفتند.

حیدری با اشاره به تلاش بانک مرکزی در سال 90 بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار برای ساماندهی وضعیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز افزود: در نخستین سال ساماندهی، 25 درصد نقدینگی کشور در این موسسات غیرمجاز بود در حالی که این رقم هم اکنون به 10 درصد کاهش یافته است و این نشان از قاطعیت بانک مرکزی در برخورد با موسسات مالی ـ اعتباری غیرمجاز است.

معاون نظارتی بانک مرکزی از مردم خواست تحت‌تاثیر شایعات قرار نگیرند و به اندازه نیازشان به بانک‌ها مراجعه کنند و صرفا به اطلاع رسانی‌های بانک مرکزی توجه کنند.
حیدری گفت: موسسات ثامن (ع) و مهر اقتصاد هم از ثبات نسبی برخوردارند و سپرده‌گذاران آنان نگرانی نداشته باشند.

به گزارش پول نیوز از ده روز پیش تجمع مشتریان برخی از موسسات مالی و اعتباری و بانکهای خصوصی برای برداشت سپرده های خود در برخی از شعبات اختشاش ایجاد کرده و در برخی از شهرستانها به زد و خورد با کارمندان بانکها انجامید و در برخی از شعبات نیز با دخالت نیروهای پلیس مهار شد.

یکی از این موسسات که اخبار تایید نشده در مورد ادغام آن نگرانی هایی برای سپرده گذاران ایجاد کرده، موسسه مالی و اعتباری ثامن است.

در این خصوص رئیس هیات مدیره موسسه اعتباری ثامن به مردم اطمینان داده که نگران سپرده های خود در این موسسه نباشند، زیرا هرگونه تصمیم درباره ادغام و تغییر در ساختار آن با نظر بانک مرکزی انجام می شود.

عیسی رضایی رئیس‌هیات مدیره موسسه اعتباری ثامن به طور همزمان مدیرعامل موسسه اعتباری کوثر است و قطعا این مساله می‌تواند روند ادغام این دو موسسه را تسریع ببخشد.
«عیسی رضایی» به ایرنا گفته؛ توصیه من به سپرده گذاران، حفظ آرامش است و هیچ جای نگرانی در تامین نقدینگی مورد نیاز مردم نیست.

وی تاکید کرد: نقدینگی مورد نیاز مردم تامین است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس هیات مدیره موسسه اعتباری ثامن افزود: در صورت موافقت بانک مرکزی برای ادغام این موسسه، همه سپرده های مردم حفظ می شود و تنها مشتریان برای صدور کارت های جدید به شعب مراجعه خواهند کرد.

رضایی، ادغام را فرآیندی زمان بر دانست و گفت: تا زمانی که روال اداری مربوط به ادغام انجام نشود و بانک مرکزی تایید نکند، این ادغام صورت نمی گیرد.

رئیس هیات مدیره این موسسه اعتباری گفت: از آنجا که مشکلی در رسیدگی به حساب های مردم وجود ندارد، تمامی شعب ثامن در سراسر کشور فعال است ولی با ازدحام جمعیت رو به رو است.

به گزارش پول نیوز؛ این مؤسسه در تیر ماه سال ۱۳۷۶ با نام مؤسسه اعتباری ثامن الائمه در مشهد فعالیت خود را با توجه به موافقتنامه تشکیل شماره ۱۲۰۵۰/۳۵ کد۳۴۶۳ وزارت تعاون آغاز کرد. افتتاح رسمی آن در ۱۸ دی ماه ۱۳۷۶ بود و  در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ کارمند و ۶۰۰ شعبه در سراسر کشور دارد.

این مؤسسه مجوز فعالیت از بانک مرکزی ندارد. اما رئیس بانک مرکزی آبان سال ۱۳۹۴ گفت: «مؤسسه مالی و اعتباری ثامن درحال طی مراحل قانونی برای دریافت مجوز و موافقت اصولی است.»

این موسسه مانند تعداد دیگری از موسسات مالی فاقد مجوز فعالیت از بانک مرکزی است، اما بانک مرکزی روز دوشنبه ۲۹ خرداد اطمینان داد که از سپرده های مشتریان حفاظت خواهد کرد و موسسه ثامن یا مجوز فعالیت خواهد گرفت و یا با موسسه ای دیگر ادغام خواهد شد.

سخنگوی دولت نیز در بخشی از نشست خبری دیروز خود درباره مشکلات مربوط به سپرده گذاران موسسات مالی و اعتبار به خصوص موسسه ثامن که این روزها باز هم خبرساز شده، واکنش نشان داد.

در این نشست، خبرنگاری پرسید دولت درباره حل مشکلات موسسات مالی و اعتباری از جمله موسسه تعاونی اعتبار ثامن چه اقداماتی را انجام داده است. سخنگوی دولت در پاسخ گفت: در این خصوص با توجه به اطلاع رسانی بانک مرکزی، دو تعهد در دولت یازدهم در کنار سایر تعهدات، برجسته شده است. یکی این که بازار غیرمتشکل پولی و نهادها و سازمانهایی که از مجوز لازم و کافی برای این فعالیتها برخوردار نیستند را ساماندهی کند و حتی در شورای عالی امنیت ملی برنامه خود را اعلام کرده و شورا جهت پشتیبانی از این اقدام، تصمیمات لازم را اتخاذ کرد. این صندوقها باید مجوزهای لازم را داشته باشند و مجوزهای کافی نشان می دهد تا چه سطح، فعالیت مالی و تعاونی قابل ارتقا است. از بانک مرکزی انتظار است با دقت این مسایل را دنبال کند و اقدامی که در این راستا صورت گرفته، در راستای تقویت نظام بانکی و ساماندهی موسسات، قدرت عملیاتی آنها را افزایش می دهد. منتهی این اقدام با مقاومتهایی همراه بوده است. این مقاومتها، آثار خود را روی سپرده گذاران و القائاتی که انجام می شود، نشان خواهد داد. طبیعی است کسانی که همه زندگی شان را در این موسسات سرمایه گذاری کرده اند، به حق خود خواهند رسید.

نوبخت ادامه داد: منتهی تحریک کردن این افراد برای اینکه جلوی اقدامات اصلاحی بانک مرکزی گرفته شود، ایجاب می کند اطلاع رسانی دقیق تری در بانک مرکزی صورت گیرد تا متشکل کردن بازارهای پولی و ساماندهی مجوزهای بانکها و تقویت آنها با اهرم تمرکز، صورت گیرد. به جای داشتن صدها موسسه نصفه نیمه، بهتر است چندین موسسه قدرتمند با بنیه مالی قوی داشته باشیم. از این فرصت استفاده می کنم و به همه افرادی که سپرده در این موسسات دارند اطمینان می دهم نگران نباشند و بانک مرکزی جهت استیفای حقوق آنها اقدام خواهد کرد. البته باید توجه داشته باشید در هر جای دنیا، اگر همه بخواهند با همدیگر به بانکها مراجعه کنند و پول خود را مطالبه کنند، هیچ بانکی قادر نیست پولها را بدهد چون بخش زیادی از این وجوه به تسهیل گیرندگان داده می شود. این پولها توزیع شده و از این جهت باید قواعد نظام منطقی بانکداری را ملاک عمل قرار دهیم. بار دیگر تاکید می کنم نگران نباشند، بانک مرکزی از حقوق آنها دفاع خواهد کرد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: