May 2024 16 / پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۵۱۶۶
۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹
0
این میزان آبیاری با فاضلاب، سلامتی 885 میلیون نفر مصرف کننده شهری و همچنین کشاورزان و فروشندگان این محصولات را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
ایران در پول‌نیوز -نتایج یک مطالعه علمی جدید نشان می دهد که ایران و ۴ کشور دیگر (هند، چین، پاکستان و مکزیک) بیشترین میزان آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب را به خود اختصاص داده اند.

به گزارش پایگاه خبری بیزنس استاندارد، نتایج یک مطالعه علمی جدید نشان می دهد که ایران و 4 کشور دیگر (هند، چین، پاکستان و مکزیک) بیشترین میزان آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب را به خود اختصاص داده اند و این سلامتی میلیون ها نفر را در معرض خطرات جدی قرار می دهد.

بر اساس نتایج تحقیقی که در مجله «اینوایرنمنتال ریسرچ لترز» منتشر شده، استفاده از فاضلاب تصفیه نشده شهرها در آبیاری مزارع در جهان 50 درصد بیشتر از میزانی است که قبلا تصور می شد.

این مطالعه با کمک گرفتن از روش های پیشرفته مدل سازی انجام شده تا ارزیابی جامعی از میزان استفاده کشاورزان از فاضلاب شهری برای آبیاری مزارع در سطح جهان به دست آید.

محققان در این مطالعه، آمارهای به دست آمده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) را مورد تحلیل قرار داده اند.

بر اساس این تحقیق، استفاده کشاورزان از فاضلاب شهری برای آبیاری مزارع بیشتر در مناطقی مرسوم است که فاضلاب قابل توجهی تولید و آب بیشتری آلوده می گردد.

5 کشور جهان یعنی ایران، هند، چین، پاکستان و مکزیک بیشترین میزان آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب شهری را به خود اختصاص داده اند.

این یافته های جدید که جایگزین برآوردهای انجام شده قبلی در سال 2004 می شود، از مطالعات موردی در حدود 70 کشور جهان و نظرخواهی از کارشناسان حاصل شده است.

 بر اساس مطالعه جدید میزان زمین های زیر کشت آبیاری شده در جهان با فاضلاب هم اکنون به 35.9 میلیون هکتار می رسد، در حالی که این رقم در تحقیق قبلی حداکثر 20 میلیون هکتار برآورد شده بود.

این میزان آبیاری با فاضلاب، سلامتی 885 میلیون نفر مصرف کننده شهری و همچنین کشاورزان و فروشندگان این محصولات را در معرض خطر جدی قرار می دهد.

ایران علاوه بر میزان گسترده ای از کشت محصولات کشاورزی که با فاضلاب آبیاری می شوند، مقدار قابل توجهی محصولات کشاورزی به ویژه برنج از هند وارد می کند و این می تواند سلامتی میلیون ها ایرانی را با خطر جدی مواجه کند.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: