May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۴۲۲۲۸
۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷
0
پول‌نیوز - معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه شماری از روستاها در معرض تهدید حوادث طبیعی هستند گفت: بافت حدود10 هزار روستا نیاز به ایمن سازی دارد.

محمدرضا شاملو که برای بازدید از طرح های هادی به شهرستان های خراسان شمالی سفر کرده یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از چالش های ساخت و ساز و خطراتی که واحدهای مسکونی را تهدید می کند، جاری شدن سیلاب، سنگ افتان، رانش زمین و یا قرار داشتن بر روی گسل است.

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی افزود: در قانون برنامه ششم پیش بینی شده است که 30 درصد از روستاهایی که در معرض حوادث هستند طی پنج سال ایمن سازی شوند.
وی با بیان اینکه پیشنهادها برای اجرای اقدامات ایمن سازی و تامین اعتبار لازم به سازمان برنامه و بودجه اعلام شده است گفت: سالانه 600 روستا ایمن سازی می شود و هر سال پنج هزار میلیار ریال اعتبار برای این طرح ها منظور می شود.

شاملو خاطرنشان کرد: ساخت دیواره، اجرای کانال آب و هدایت آب های سطحی و تثبیت سنگ ها از جمله اقداماتی است که برای ایمن سازی روستاها انجام می شود.

وی درباره نیاز به جابه جایی روستاها گفت: تحقق این مهم امری هزینه بر است و تلاش داریم تا با مقاوم سازی و ایمن سازی مسکن و بافت روستا از جابه جایی روستا جلوگیری کنیم.

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: اما در صورتی که جابه جایی روستا اجتناب ناپذیر باشد، پیشنهاد به شورای برنامه ریزی داده می شود تا مکان یابی انجام و جابه جایی اجرا شود.

*برخی روستاها با کمبود زمین روبه رو هستند

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی گفت: برخی از روستاهای حریم شهر در مناطق مختلف کشور برای توسعه روستا و ساخت مسکن با مشکل کمبود زمین روبه رو هستند.

وی گفت: روستاهای حریم شهرها که به واسطه نزدیک بودن به شهر، مهاجر پذیر هستند و رشد جمعیتی زیادی دارند، برای ساخت و ساز مسکن با مشکل کمبود زمین روبه رو می شوند که باید برای سمت توسعه این روستاها زمین مورد نیاز از راه و شهرسازی در اختیار قرار گیرد.

وی با اشاره به درخواست ها برای واگذاری زمین های محدوده شهرها به بنیاد مسکن افزود: اخیرا بخش نامه ای ابلاغ شده است که بر اساس آن، مقرر شده ادارات راه و شهرسازی استان ها زمین های محدوده روستاها را برای ساخت مسکن در اختیار بنیاد مسکن استان ها قرار دهند و با اجرایی شدن دستور که داده شده خیلی از مشکلات رفع می شود.

شاملو تصریح کرد: در روستاهای حریم شهر و روستاهای هدف گردشگری و خوش آب و هوا علاوه بر ساکنان دائمی، افرادی نیز به صورت مقطعی سکونت دارند که نیاز به ساخت مسکن را بیشتر می کند.

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی گفت: البته رویکرد ما به سمت و سوی واگذاری زمین و تغییر کاربری ها نیست و رویکرد ما حفظ زمین های زارعی و باغی است.

شاملو اظهار کرد: بنا نیست که هر فرد هر جا اراده کرد، ساخت و ساز انجام دهد و طرح هادی نیز با رویکرد جلوگیری از ساخت و ساز های غیر مجاز اجرایی می شود، البته با توجه به رشد و افزایش جمعیت ممکن است نیازهای جدید برای سمت توسعه روستا ایجاد شود که در بازنگری طرح های هادی روستایی دیده می شود و مورد توجه قرار می گیرد.

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر شرایط خاص در روستایی وجود داشته باشد، نیاز باید منعکس شود تا در صورت مساعد بودن شرایط زمین به فرد داده شود.
وی با تاکید بر اینکه تلاش داریم از تغییر کاربری جلوگیری شود و زمین های کشاورزی مورد تخریب قرار نگیرند گفت: تا جایی که مقدور است زمین های کم بازده به ساخت و سازهای روستاییان اختصاص داده می شود.

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: در زمینه واگذاری زمین، همکاری خوبی میان سازمان جنگل ها و مراتع و نیز جهاد کشاورزی وجود دارد.

* بیش از 3میلیون سند ملکی در روستاهای کشور صادر شد

شاملو گفت: تاکنون سه میلیون و 134 هزار جلد سند ملکی برای واحدهای مسکونی در روستاهای سطح کشور صادر شده است.

وی اظهار کرد: در شهرهای زیر 25 هزار نفرجمعیت کشور نیز تا کنون 175 هزار جلد سند صادر شده است.

معاون عمران روستایی بنیادمسکن انقلاب اسلامی صدور سند ملکی برای روستاییان را امری اقتصادی و کمک به اقتصاد روستاها عنوان کرد و گفت: صدور سند ملکی، یک کار ثبتی و حقوقی است اما این بنیاد برای رفاه مردم این خدمات را به روستاییان و شهروندان در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ارائه می دهد.

شاملو درباره اقتصاد روستاها گفت: بنیاد مسکن متولی مستقیم اقتصاد روستاها نیست اما در تمام فعالیت ها بسترسازی در اقتصاد روستا ها مد نظر این بنیاد است.

وی تصریح کرد: صدور سند یکی از این فعالیت ها است که با رویکرد اقتصاد روستاها انجام می شود.

شاملو درباره گلایه ها از امتناع بانک ها در پذیرش اسناد روستایی برای پرداخت تسهیلات گفت: بر اساس بخش نامه ای که بانک مرکزی دریک دهه پیش ابلاغ کرد، بانک ها مکلف هستند این اسناد را به عنوان وثیقه مورد پذیرش قرار دهند و قاونگذار به طور صریح این را تکلیف کرده است اما برخی بانک ها از این قانون سرباز می زنند.
منبع: ایرنا
برچسب ها: بنیاد مسکن
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: