May 2024 09 / پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۴۶۳۳۶
۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰
0
شب گذشته رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و رییس سازمان خصوصی‌‌سازی روبروی هم نشستند و مزایا و معایب سهام عدالت را بررسی کردند. مجلس پرداخت سود سهام عدالت را به صلاح کشور نمی‌داند و سازمان خصوصی سازی پافشاری می کند.
۱۵۰ هزار تومان سود به سهام عدالت‌های تکمیل شده تعلق می‌گیرد/ بگومگوی مجلس با سازمان خصوصی سازی/ پرداخت سود سهام عدالت را به صلاح کشور نمی‌دانیمپول نیوز- هفته گذشته، روسای کمیسیون اقتصادی و بودجه مجلس در نامه ای از ریاست جمهوری خواستند که پرداخت سود نقدی سهام عدالت را متوقف کند تا تجربه تلخ پول‌پاشی یارانه‌ها در کشور تکرار نشود. این در حالی است که سازمان خصوصی‌سازی بر سر مواضع خود ایستاده و بارها و بارها اعلام کرده به زودی پرداخت سود‌ سهام‌های عدالت آغاز می‌شود. اما در منظاره دیشب بین محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و پوری حسینی رییس سازمان خصوصی سازی، چه گذشت؟

خارج کردن برخی شرکت‌ها خلاف قانون بود
محمدرضا پورابراهیمی از مخالفان سرسخت سهام عدالت است. او شب گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری  گفت: برخی شرکت ها را از مجموعه شرکت های سهام عدالت خارج کرده اند که این خلاف قانون است. ازجمله این شرکت ها؛ شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است که می گویند زیان‌ده بوده و آن را از مجموعه شرکت های سهام عدالت خارج کرده اند. این در حالی است که کوچکترین تغییر در چارچوب شرکت های سهام عدالت؛ خلاف قانون است.

او افزود: مبلغ 470 هزار تومانی که به طور متوسط مردم باید بپردازند حدوداً معادل ارزش خود سهام عدالت است و مجموع آن 20 هزار میلیارد تومان می شود و پرداخت آن را به صلاح کشور نمی دانیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بخشی از سهام شرکت های سهام عدالت هنوز ارزش گذاری و تعیین تکلیف نشده اند.

پورابراهیمی افزود: از مجموع 50 میلیون نفری که باید ما به التفاوت سود سهام عدالت را پرداخت کنند تا کنون تنها 23 هزار نفر پول پرداخت کرده ایم.
وی گفت: با احتساب 50 هزار تومان برای افتتاح حساب در بانکها، مردم باید 520 هزار تومان پرداخت کنند در حالی که به طور متوسط 80 هزار تومان قرار است سود به آنها پرداخت شود.

شرکت‌های سود ده به مجموعه اضافه شدند
رئیس سازمان خصوصی سازی هم در این برنامه گفت: 11 سال پیش سهامی را به مردم دادند که فرض بر مالک بودن مردم دانستند.

میرعلی اشرف پوری حسینی افزود: 60 شرکت در قالب شرکت های سهام عدالت است که 49 تای آن دارای قیمت قطعی است.

اوگفت: ارزش این شرکت ها 27 هزار و 200 میلیارد تومان است در حالی که ارزش بازار آن 55 هزار میلیارد تومان است.
پوری حسینی افزود: از مجموع 60 شرکت دولت در 10 سال گذشته شرکت هایی را کم و شرکت هایی را به آنها اضافه کرده است.
او گفت: ازجمله شرکت هایی که حذف شدند؛ شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بود و زیان ده به حساب می آمد و شرکت های سوددهی به آنها اضافه شدند.

رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: هم اکنون حدود 20 هزار میلیارد تومان سهام قیمت گذاری نشده هم وجود دارد که اگر مردم در پرداخت ما به التفاوت سود استقبال کنند، پس از محاسبه سهام قیمت گذاری شده به سراغ آنها می رویم.

یک میلیون تومان بدهید، 150 هزار تومان سود بگیرید
رئیس سازمان خصوصی سازی کشور گفت: کسانی که مبلغ یک میلیون تومان سهام عدالتشان را پر کرده باشند از محل تخفیف یا آورده نقدی برای عملکرد سال مالی گذشته ۱۵۰ هزار تومان سود دریافت می‌کنند. پوری حسینی ادامه داد: کسانی که 468 هزار تومان ما به التفاوت را پرداخت کنند صاحب سهمی می شوند که اکنون در بازار دو برابر ارزش دارد و سود سالانه آن 13 درصد خواهد بود.

فرمول شما نادرست است!
پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در سوی دیگر این نشست گفت: چگونه این 150 هزار تومان را محاسبه و بدست آورده اید، فرمول شما نادرست است.

پوری حسینی در پاسخ تصریح کرد: کسانی که 532 هزار تومان دارند و مبلغ یک میلیون تومان را پر نکرده اند سودشان نصف مبلغ 150 هزار تومان خواهد بود. پیچیدگی سهام عدالت بسیار زیاد است زیرا یک بعد خانوار 5 نفره ای وجود دارد و عده ای هم هستند که نفرات خانواده شان بیش از پنج نفر است و 5 میلیون تومان سهم برایشان در نظر گرفته شده است، البته توضیح اینها از حافظه مردم خارج است.

پورابراهیمی هم در طرف مقابل گفت: وقتی از 4000 میلیارد تومان صحبت می کنیم باید این رقم را بین 50 میلیون نفر تقسیم کنیم، رقم حاصله مشخصاً 150 هزار تومان نیست. نتیجه رقمی حدود 80 هزار تومان است.

ما وکیل 50  میلیون نفر نیستیم

پورابراهیمی گفت: در هیچ جای دنیا به جای تجهیز منابع، سراغ خرد کردن منابع نمی روند، ما می توانیم به جای 4 هزار میلیارد تومان تا 6 ماه دیگر اصل سهام را آزاد کنیم و سود واقعی سهام را به مردم بدهیم و از سود حاصله این عمل می توان رقمی حدود 16 هزار میلیارد تومان طرح اقتصادی در همین شرکت های منتخب ایجاد کرد.
رئیس سازمان خصوصی سازی در جواب گفت: رقم 4 هزار میلیارد تومان پول دولت نیست، این رقم سود سهام 10 ساله مردم نزد دولت است و مردم خودشان باید تصمیم بگیرند، ما وکیل 49 میلیون نفر نیستیم.

پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: خواسته امروز مردم؛ تصمیم گیری دولت برای انتقال مالکیت سهام است، این انتقال مالکیت حق مردم است.
پوری حسینی اما در انتها گفت: اگر نمی توانیم اصل سهام را دست مردم بدهیم فعلاً می توانیم سود سهام را به مردم برسانیم، پس چرا پس از 11 سال از این اقدام کوچک فروگذار باشیم. از مردم خواستاریم آنهایی که قصد واریز مانده ارزش سهام دارند تا پایان مهر ماه اقدام نمایند و به امید تمدید این زمان نباشند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: