چرا مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشور استعفا داد؟
کد خبر: ۲۴۹۸۹۶
۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸
0
محسن ایزد خواه پژوهشگر حوزه کار و تامین اجتماعی معتقد است که در این دوره 3 ساله که آقای اسلامیان سکاندار این صندوق بود، بهبود وضعیتی در اوضاع این صندوق دیده نشده و شاخص‌ها در همان اعداد گذشته باقی مانده‌اند. البته رکورد تورمی که کشور را فرا گرفته و مناسب نبودن محیط کار این صندوق‌ها هم مزید بر علت شده است.
از حقوق بدون سقف قضات تا بی‌نقشی شرکای اقتصادیپول‌نیوز- محسن ایزدخواه، پژوهشگر حوزه کار و تأمین اجتماعی، در خصوص ارزیابی دلایل استعفای ناگهانی محمود اسلامیان، مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشور به«پول‌نیوز»،گفت:اگر بخواهیم تصویری از صندوق بازنشستگی کشوری داشته باشیم، تصویری جز سال‌ها ورشکستگی نیست.

ایزدخواه، با اشاره به استاندارد بین المللی در حوزه ضریب و شاخص تأمین اجتماعی به نسبت شاغلان تصریح کرد: اگر این ضریب پایین‌تر از 5 باشد به معنای ورشکستگی است، حال آنکه در 20 صندوق بازنشستگی خصوصی ضریب پشتیبانی 0.97 است، یعنی آنها ورشکسته هستند، اما به دلیل استفاده از رانت دستگاه‌ها همچنان سرپا مانده‌اند، چون هزینه بیمه مثلاً برای بانک‌ها در ترازنامه جبران می‌شود. در تأمین اجتماعی این ضریب پشتیبانی زیر 5 است، بدان معنا که برای اداره امور خود باید وام یا فروش دارایی‌ها را در دستورکار قرار دهد و از ذخایر امور را اداره کند. منابع این صندوق مدت‌هاست که وابسته به بودجه دولتی است و اگر کمک های دولت را دریافت نکند، زمین می‌خورد.

او در ادامه اینطور توضیح داد: در این دوره 3 ساله هم که آقای اسلامیان سکاندار  صندوق بازنشستگی کشور  بود، بهبود وضعیتی در اوضاع این صندوق دیده نشده و شاخص‌ها در همان اعداد گذشته باقی مانده‌اند. البته رکورد تورمی که کشور را فرا گرفته و مناسب نبودن محیط کار این صندوق‌ها هم مزید بر علت شده است.
 
آنطور که این کارشناس توضیح می‌دهد: در برنامه ششم توسعه قرار است 950 هزار شغل در کشور ایجاد شود که سهم صندوق بازنشستگی، 30 درصد است. اما این موضوع غیر قابل تحقق است.

او  همچنین با برشمردن  مشکلات این صندوق تصریح کرد:  قضات و اساتیدی هستند که بدون سقف از این صندوق حقوق دریافت می‌کنند. فعالیت‌های سرمایه‌گذاری که در این صندوق انجام شده است، نتواسته برای این مجموعه درآمدزایی کند و اساس‌نامه صندوق بازنشستگی کشوری به نحوی  تدوین شده که شرکای اقتصادی در اداره این صندوق نقشی ندارند.

ایزدخواه افزود: حالا بحران صندوق بازنشستگی کشوری تشدید شده که دور از ذهن هم نیست. اما 2 فرضیه برای استعفای اسلامیان مطرح است. نخست این‌که توفیقات لازم برای بهبود منابع و نیروی کار صندوق حاصل نشده است؛ فرضیه دوم  هم این است که با توجه به بحران در صندوق‌های بیمه‌ای کشوری مدیران این صندوق تصمیم به پیش‌دستی گرفته‌اند و پیش از وقوع بحران تغییر در هیأت‌مدیره را در دستور کار خود قرار داده اند.

ایزدخواه همچنین تاکید کرد: مدیری که قرار است برای صندوق بازنشستگی کشوری انتخاب شود، باید صرفه‌جو، چابک و دلسوز باشد. مدیر جدید، شرکت‌های شخصی خود را به حیاط خلوت صندوق تبدیل نکند و به معنای حقیقی کلمه حق‌الناس را رعایت کند.

او با اشاره به کارشکنی‌های مختلف در صندوق شستا تاکید کرد: صندوق شستا هم یک صندوق معلوم الحال است. زمانی ادعا می‌کند 5 هزار میلیارد تومان سود خواهد داد اما در نهایت با ارفاق، یک هزار و 600 میلیارد سود برای آن ثبت می‌شود. واقعیت این است که وزارت کار، تا کنون راهبرد درستی برای نگهداشت حداقلی سرمایه نداشته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: