کد خبر: ۲۵۵۰۲۳
۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۵
0
پول‌نیوز - هوای کلان‌شهرهای کشور به‌خصوص پایتخت، در حالی این روزها در شرایط ناسالم قرار گرفته و نفس شهروندان را تنگ کرده که همین دو ماه پیش، مصوبه منع شماره‌گذاری خودروهای آلاینده، از سوی هیات دولت و به درخواست وزارت صنعت،معدن و تجارت لغو شد.
شارژ آلودگی هوا با خودروهای آلاینده
تردیدی نیست که یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا در کشور، خودروها، به‌خصوص مدل‌های تولید و مونتاژ داخل و صد البته خودروهای فرسوده هستند و از همین رو بسیاری از کارشناسان معتقدند برای عبور از بحران آلودگی، باید استاندارد سوخت تغییر کند و محصولاتی با مصرف بهینه در کشور به تولید برسند. در این راستا اتفاقا هیات دولت در مرداد ماه امسال مصوب کرد تا خودروسازان داخلی به ازای تولید هر دستگاه محصول با مصرف سوخت بالای ۵/ ۸ لیتر، یک خودرو فرسوده را از رده خارج کنند.

در پی این مصوبه، شماره‌گذاری ۹ خودرو که اغلب مونتاژی و متعلق به بخش خصوص بودند، متوقف و این امیدواری به وجود آمد که قدمی مهم در راستای تولید خودروها با آلایندگی کم برداشته و در ادامه نیز قدم‌های بزرگ‌تری در این مسیر برداشته خواهد شد. این در حالی بود که هیات دولت چندی بعد و به اصرار وزارت صنعت، معدن و تجارت، مصوبه موردنظر را لغو کرد تا طرح ممانعت از تولید خودروهای آلاینده عملا در نطفه خفه شود.

حالا با توجه به آلودگی شدید در کلان‌شهرها و تنگ شدن نفس شهروندان، اهمیت آن مصوبه بیش از گذشته احساس و انتقادها از وزارت صنعت بابت لغو آن نیز بیشتر می‌شود. نه اینکه مصوبه موردنظر به‌تنهایی مشکل آلودگی هوا را حل می‌کرد، با این حال اولا می‌توانست سهمی هرچند کوچک در کمرنگ شدن این بحران ایفا کند و ثانیا سرآغاز یک رنسانس و تغییر بزرگ در استاندارد آلایندگی خودروهای داخلی باشد. نکته دیگر درمورد آلودگی هوا اما به خودروهای فرسوده مربوط می‌شود که اتفاقا بخشی از همین مصوبه لغو شده دولت بود.

 اگر این مصوبه به اجرا در می‌آمد، خودروسازان وارد چرخه حذف خودروهای فرسوده می‌شدند و این موضوع می‌توانست کمک بزرگی به پروژه ملی اسقاط کند. در حال حاضر طبق آخرین آمار، حدود یک میلیون و۳۵۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده در کشور تردد می‌کند و جا دارد حالا که دولت مصوبه ممنوعیت شماره‌گذاری خودروهای آلاینده را لغو کرده، حداقل اهتمام بیشتری در مورد اسقاط فرسوده‌ها به خرج دهد.



منبع:دنیای اقتصاد
برچسب ها: آلودگی هوا ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: