کد خبر: ۲۵۸۳۴۰
۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۵
0
پول‌نیوز - رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به کمبود شدید باران در حوضه آبریز این دریاچه گفت: تراز این دریاچه امروز به یکهزار و 270 متر و 29 سانتیمتر رسید و این درحالیست که با وجود قرار گرفتن در فصل بارش ها، تراز دریاچه در یک ماه گذشته تفاوت چندانی نداشته است.

فرهاد سرخوش با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه در روز جاری به یک هزار و 747 کیلومتر رسید، اظهار کرد: تراز نگین آبی آذربایجان نسبت به هفته گذشته یک سانتیمتر دیگر کاهش یافته است.

با وجود قرار داشتن در فصل بارش ها، متاسفانه بارش ها در حوضه دریاچه به اندازه ای کاهش یافته که تراز وسعت دریاچه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 311 کیلومتر کاهش یافته است.

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی، ادامه داد: وسعت امروز دریاچه ارومیه در مقایسه با 15 سال گذشته بیش از 2 هزار و 779 کیلومتر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: حوضه آبریز دریاچه ارومیه با 205 میلیمتر بارندگی از کم بارش ترین حوضه های آبریز کشور است ولی با اقدامات انجام شده درصدد هستیم بیشترین میزان آب در نگین آبی آذربایجان ذخیره شود.

به گفته رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه ، بارش باران در حوضه آبریز این دریاچه نسبت به سال گذشته حدود 39 درصد و در مقایسه با متوسط 49 سال گذشته حدود 56 درصد کاهش یافته است.

اگر وضعیت کمبود بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه یابد با بحران جدی در تابستان سال آتی رو به رو خواهیم بود.

سرخوش گفت: حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط 21 رودخانه دائمی و 39 رودخانه دوره ای سیراب می شود.

وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها و رودخانه ها تامین می شود، تاکید کرد: امیدواریم تا در روزهای آتی شاهد بارش باران در این منطقه باشیم.

دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.

بنا بر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و بر روی دمای هوا و وزش بادهای نمکی تاثیر گذاشته است.
منبع: ایرنا
برچسب ها: دریاچه ارومیه
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: