بی اطلاعی کشاورزان اصفهان از برنامه کشت
کد خبر: ۲۶۲۳۷۷
۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۸
0
از ابتدای سال آبی جدید تا کنون 240 میلی مترمکعب بارندگی در منطقه زاینده رود اتفاق افتاده در حالیکه به طور متوسط بارندگی ها در این منطقه 800 میلی مترمکعب است. همین مساله موجب شده که کمتر از 10 درصد حجم سد زاینده رود ذخیره آبی داشته باشیم.
ذخایر آبی زاینده رود به10 درصد رسیدباران ایمانی-پول نیوز| با وجودی که  150روز از سال آبی ۹۷-۹۶ گذشته است اما کشاورزان اصفهانی هنوز از برنامه کشت خود بی اطلاع هستند. در حالی در شورای هماهنگی زاینده رود کاهش مصرف آب به تصویب رسیده که سهم کشاورزان از این مصوبه هنوز مشخص نیست.

آنگونه که مدیرکل دفتر مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب حوضه آبریز فلات به پول نیوز اعلام کرده طی جلسه ای که یک ماه پیش در این شورا برگزار شد قرار است که هر یک از بخش های صنعت، کشاورزی و شرب با توجه به میزان تاب آوریشان مقدار صرفه جویی ممکن را اعلام کنند که تا کنون عددی اعلام نشده است . او با اشاره به تاب آوری پایین مصرف ، صرفه جویی و جیره بندی آب در شرب چندان امکان پذیر نیست و کشاورزی بیشترین سهم از این کاهش را خواهند داشت.

کمتر از 10 درصد حجم سد زاینده رود آب دارد

وضعیت حوضه زاینده رود بحرانی تر شد. آنگونه که مهرزاد احسانی ظرفیت سد زاینده 1400 میلیون مترمکعب است در حالیکه حجم ذخایر مفید آن 130 میلیون مترمکعب است. به عبارتی زاینده رود کمتر از 10 درصد ظرفیتش آب دارد.

او با تاکید بر اینکه خشکسالی‌های ۱۰ سال گذشته و کاهش بارش‌ها در منطقه فلات مرکزی باعث شده تا سد و حوضه‌ آبریز زاینده‌رود در کمبود شدید آبی قرار گیرند، گفت: در ابتدای سال آبی جدید تا کنون 240 میلی مترمکعب بارندگی در این منطقه اتفاق افتاده در حالیکه به طور متوسط بارندگی ها در این منطقه 800 میلی مترمکعب است.  این اختلاف بارندگی از وضعیت بحرانی ذخایر آبی زاینده رود و لزوم کاهش مصرف در این بخش حکایت می کند.

اما در حالی کاهش چشم گیربارندگی از لزوم توقف کشت برخی از محصولات آب بر حکایت می کند که به اذعان مسئولان جهاد کشاورزی کشت برنج در اصفهان تا 5 سال دیگر ادامه می یابد. این گفته ها در شرایطی مطرح می شود که به فهمی کارشناس مدیریت منابع آب وزارت نیرو کشاورزی را متهم ردیف اول خشکسالی در این استان می داند.  به گفته او حدود 6 میلیارد  و 460 میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی اصفهان آب مصرف می‌شود که حدود 2 میلیون و 643 میلیون مترمکعب آب برمی‌گردد .

اما در حالی حدود 4 میلیارد مترمکعب خاصل سرانه مصرف آب در کشاورزی است که میزان مصرف در دو بخش شرب و صنعت به 600 میلیون مترمکعب هم نمی رسد.





ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: