May 2024 13 / دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۷۰۳۸۸
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۳
0
ثبت و انجام معاملات ارزی با نظم و شرایط خاصی صورت می گیرد.
خدمات ارزی از طریق بانک ها هم انجام می شود/ صرافی ها مرکز انحصاری نیستند
پول‌نیوز - مظاهری گفت: صرافی ها مرکز انحصاری خدمات نیستند چرا که از طریق سیستم بانکی، می‌توان بسیاری از خدمات ارزی را در کشور انجام داد.

طهماسب مظاهری رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز، بطور موقت فعالیت صرافی‌ها را متوقف کرده است تا همه صرافی‌ها از مسیر سامانه نیما ، معاملات ارزی را انجام دهند.

وی ادامه داد: استفاده از این سامانه همانند ارز مبادله‌ای تابع مقررات و چارچوب‌های خاصی است. ثبت و انجام معاملات ارزی با نظم و شرایط  خاصی صورت می گیرد.

رئیس کل سابق بانک مرکزی با بیان اینکه باید بین فعالیت صرافی‌ها و تامین نیاز‌های موجود در بازار  تفکیک و تفاوتی قائل شد، گفت: صرافی‌ها به عنوان یک نهاد صنفی، وظیفه ریسک نظام ارزی منضبط و مشخصی را برعهده دارند و از نظامی که بانک‌ها در آن پاسخگوی نیاز‌های ارزی کشور هستند تبعیت می‌کنند. این درحالیست که درشرایط تحریم، صرافی‌ها نقش مهمی را ایفا کردند و  جایگزین نظام بانکی برای حواله پول بودند.

مظاهری در تشریح روشهای مدیریتی بانک مرکزی تصریح کرد: تعطیلی صرافی‌ها در جهت کنترل نوسانات نرخ ارز یکی از اقدامات بانک مرکزی است. دلیل این تصمیم را اینگونه بیان کردند که سیستم بانکی قابلیت و توانایی انجام تمام فعالیت‌های صرافی‌ها را دارد آنهم بدون اینکه هیچ گونه مشکلی  دراین زمینه بوجود بیاید.

به گفته این مقام مسئول، در سیاست‌های ارزی (صرافی‌ها و سیستم بانکی) بخشی از نیاز‌های واقعی و منطقی همانند ارز مسافرتی، دانشجویی و بسیاری از خدمات دیگر که درجامعه ضروری و مهم نادیده گرفته شده و باید تعیین  تکلیف شود چرا که درغیراینصورت نوعی قاچاق محسوب می شود.

مظاهری در پایان گفت: باید توجه داشت که صرافی ها، مرکز انحصاری خدمات نیستند چرا که از طریق سیستم بانکی، می‌توان بسیاری از خدمات ارزی را در کشور انجام داد. این درحالیست که دولت باید التهابی که درجامعه شکل گرفته را برطرف کند. البته شنیده‌ها حاکی از آن است که بانک مرکزی برای آنکه این التهاب را کم کند در بازار دخالت داشته است چرا که مقداری از ذخایر ارزی بانک مرکزی که در بازار اجاره پرداخت می‌شود توسط آن‌ها تامین شده است. درحالی که هنوز تکلیف آن‌ها مشخص نشده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: