May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۷۱۴۸۲
۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹
0
در چند روز گذشته، صنف مرغداران اعتراضات خود را به کف خیابان ها کشاندند و به وضع موجود واکنش نشان دادند. آن ها به افزایش قیمت نهادهای دامی و کاهش قیمت مرغ کشتار معترض بوده و بر این باورند این وضعیت باعث تحمیل ضرر و زیان های سنگینی به صنعت مرغداری شده است؛ اعتراضاتی که با توجه به آمار و ارقام به نظر می رسد اعتراضی بجاست.
پول‌نیوز -نوسانات چند ماه اخیر بازار ارز و افسارگسیختگی قیمت ارزها به خصوص دلار باعث شده است تا وضعیت بازار با بی نظمی هایی مواجه شود. این موضوع برای تولیدکنندگان و صنایعی که بخش اعظمی از تولید آن ها به موضوع واردات از کشورهای دیگر وابسته است مشکل جدی تری به نظر می رسد. از جمله این صنایع می توان به صنعت مرغداری اشاره کرد.

در چند روز گذشته مرغدارانی که از وضعیت موجود به تنگ آمده بودند اعتراضات خود را به کف خیابان ها کشاندند و حتی برخی از آن ها در مقابل درب نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند تا شاید صدایشان به گوش رئیس جمهور برسد. دلایل عمده اعتراضات آن ها افزایش قیمت نهادهای دامی به خصوص ذرت و سویا در ماه های اخیر و کاهش قیمت مرغ کشتار بود. موضوعی که مجید موافق قدیری رئيس انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران به آن اشاره نمود. موافق قدیری گفت: دلیل اصلی اعتراض مرغداران، نوسانات قیمت نهاده های دامی به خصوص افزایش قیمت این نهاده ها در یکی دو ماه اخیر بوده است. وی افزود: از 5 فروردین 1397 قیمت نهاده های دامی بدون هیچ دلیلی افزایش یافته است و از طرفی هم ستاد تنظیم بازار با دخالت در قیمت گذاری بر محصولات دامی از جمله گوشت مرغ و عدم افزایش های لازم در قیمت محصولات دامی باعث شده است تا مرغداران به این وضعیت معترض باشند.

مرغداران بر این باورند که وضعیت موجود باعث تحمیل ضرر و زیان های سنگینی به صنعت مرغداری شده است و ادامه این روند موجب ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدی در این صنعت خواهد شد. خواسته آن ها از مسئولین افزایش قیمت مرغ کشتار متناسب با افزایش قیمت نهاده های دامی است.

شایان ذکر است که ذرت و سویا از جمله اقلام عمده وارداتی به کشور هستند و افزایش نرخ دلار باعث شده تا قیمت این دو نهاده در ماه های اخیر به شدت افزایش یابد. به عنوان نمونه، طبق آمار گمرک در دو ماهه نخست سال جاری میزان واردات ذرت دامی 296 میلیون دلار بوده است که این کالا با ارزش مذکور دومین قلم عمده وارداتی به کشور بوده است. در زیر نمودار میانگین قیمت ذرت در یک سال گذشته را مشاهده می کنید. در زمان آغاز نوسانات نرخ ارز (اواخر دی ماه) میانگین قیمت ذرت حدود 875 تومان بوده است. در 7 خرداد ماه 1397 قیمت این نهاده دامی به 1118 تومان رسیده است. یعنی ظرف چهار ماه میانگین قیمت ذرت حدود 27 درصد رشد داشته است.

همچنین میانگین قیمت سویا در مدت مذکور از 1717 تومان به 2435 تومان افزایش یافته است. یعنی میانگین قیمت کنجاله سویا در این مدت 41 درصد رشد داشته است.

از طرفی در مدت مذکور قیمت میانگین مرغ کشتار از 6837 تومان به 6917 تومان رسیده است؛ یعنی تنها 1.1 درصد قیمت مرغ کشتار افزایش داشته است. نکته حائز اهمیت دیگر در نمودار قیمت میانگین مرغ کشتار، کاهش شدید قیمت آن از آغاز سال جاری بوده است.

با توجه به اعداد و ارقام بالا، به نظر می رسد، خواسته مرغداران از مسئولین بجاست و مسئولین باید راهکارهایی را ارائه بدهند که در این بین نه مرغداران متضرر شوند و نه مصرف کنندگان از افزایش قیمت محصولات دامی و به خصوص گوشت مرغ زیان ببینند.

منبع: تابناک
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: