رییس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در پاسخ به پول‌نیوز:
کد خبر: ۲۷۳۵۷۱
۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۰
0
اگرچه هنوز بسیاری جای کار داریم اما انصاف داشته باشیم. 65 درصد ساختمان‌ها در زلزله 7 ریشتری کرمانشاه سالم ماندند و 35 درصد باقی مانده هم به شکل صد در صدی تخریب نشده است.
65 درصد ساختمان‌ها در زلزله 7 ریشتری کرمانشاه سالم ماندندپول نیوز؛ مائده امینی- از 22 میلیون ساختمان موجود در کشور، 13 میلیون دارای اسکلت و 9 میلیون فاقد اسکلت هستند. این موضوعی است که در نشست امروز صبح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح شده است. امروز، 28 سال از زلزله خونین رودبار و منجیل گذشته است. زمین لرزه ای که 37 هزار کشته روی دست ایران گذاشت و موجب تخریب 200 هزار واحد مسکونی به شکل صد درصدی شد. اما از رودبار تا امروز چه کرده ایم؟

رییس مرکز تحقیقات وزارتخانه در این باره به پرسش پول نیوز پاسخ می دهد: اگرچه هنوز بسیاری جای کار داریم اما انصاف داشته باشیم. 65 درصد ساختمان‌ها در زلزله 7 ریشتری کرمانشاه سالم ماندند و 35 درصد باقی مانده هم به شکل صد در صدی تخریب نشده است. 

گفتنی است از رودبار تا الان در منطقه واحدهای مسکونی سه برابر شدند اما فراموش نکنیم که علاوه بر زلزله، با خطر فرونشست مواجه هستیم که می تواند میلیاردها تومان خسارت به کشور وارد کند. 

*از اقدامات دولت یازدهم چه خبر؟ 
در ابتدای جلسه ، محمد شکرچی زاده رییس مرکز تحقیقات و شهرسازی اقدامات دولت یازدهم برای ارتقا سطح ایمنی شهرها را اعلام و بررسی کرد. او از تعیین حریم گسل های کلان شهرهایی مثل تهران، تبریز، کرمان و محدود شدن  ساخت و سازهها در این حریم ها خبر داد و گفت نقشه ها و دستورالعمل های متفاوتی برای جلوگیری از ساخت خانه در محل های خطرناک ارائه شده است. 

*باز هم این 2800 پر حاشیه !
این مقام مسئول در جمع خبرنگاران افزود: بررسی خسارت ها در کرمانشاه، به خصوص مسکن مهر نشان می دهد که سازه ها سالم مانده و دیوارهای داخلی و میان قاب ها و اجزای غیر سازه ایی آسیب زیادی دیده اند. همین موضوع باعث شده که ساختمانی که فرونریخته هم غیر قابل سکونت باشد. چرا که در ضوابط و آیین نامه ها حساسیت لازم را مورد توجه قرار نداده بودیم. 50 درصد آسیب های کرمانشاه دیوار بوده که نتیجه آن عدم امکان سکونت در ساختمان سالم است.
به گفته او بیش از 10 درصد خسارت 5 هزار میلیارد تومانی کرمانشاه را اجزای غیر سازه ای رقم زده اند.
بنا بر این دستور العمل و راهنمای طراحی برای اجزای غیر سازه ای داشته باشیم منتشر کرده و در اختیار مهندسان قرار دادیم.  گفتنی است الحاقیه ای هم قرار است  به آیین نامه 2800 اضافه درباره اجزا غیر سازه ای اضافه شود. 


*اصلاحات از تیر ماه آغاز می شود
شکرچی زاده در پاسخ به سوال پول نیوز درباره زمان اصلاح آیین نامه 2800 در حوزه اجزای غیر سازه ای گفت: الحاقیه ای که از آن خبر دادیم جنبه راهنما دارد و  مهندسین  می توانند از آن استفاده کنند 
اما تغییرات 2800 فراتر از مقاوم سازی دیوار است و همه اجزای سازه ای را شامل می شود. این تغییرات از تیرماه آغاز می شود و البته زمان لازم الاجرا شدن آن هنوز مشخص نیست چرا که باید شخص وزیر پس از تایید آن را  ابلاغ کند  تا جزو مقررات ملی شود که البته از ابلاغ تا اجرا هم خود زمان قابل توجه و نگران کننده ای است. 


*قطع اتوماتیک گاز در هنگام زلزله
توسعه شبکه شتاب نگاری اقدام بعدی است که شکرچی زاده از آن حرف می زند. او دراینباره به خبرنگاران می‌گوید: به عنوان مرکز تحقیقات، از فرصت برجام به نحو مناسبی استفاده کردیم و تعداد قابل توجهی از دستگاه های شتاب نگار را دریافت و نصب کردیم. همچنین امکان دسترسی به دستگاه های آنلاین و برخط را فراهم کرده ایم. البته  اگر تحریم ها جدی تر شود، نمی توان منکر مشکلات احتمالی شویم.

*چند دستگاه تحویل گرفتیم؟
بیش از 200 دستگاه شتاب نگار تا کنون به کشور ایران تحویل داده شده و البته قرارداد ما شامل بیش از 300 دستگاه است.

*همه بیمارستان‌ها تخریب شدند ....
موضوع بعدی موضوع بیمارستان هاست. شکرچی زاده می گوید: چه قدیمی چه جدید چه در حال ساخت، همه بیمارستان ها در در زلزله کرمانشاه آسیب دیدند و به نوعی امکان خدمت رسانی به زلزله زدگان را نداشتند. نباید بیمارستان به نحوی ساخته شود که مجروحین به شهرهای دیگر منتقل شوند باید کنترل کیفی اجرا داشته باشیم. به زبان ساده تر دیوار بیمارستان موقع وقوع زلزله نباید حتی ترک بردارد. برای بیمارستان ها ضوابط جدیدی در دولت یازدهم و به خصوص بعد از زلزله کرمانشاه تصویب شده است. 


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: