May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
معاون وزیر صنعت در گفتگو با پول نیوز:
کد خبر: ۲۷۹۷۴۵
۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۲
0
مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت می گوید:هنوز هیچ سرمایه گذاری به صورت صریح خروجشان از ایران را اعلام نکرده و همگی منتظر هستند تا ببنید بسته اتحادیه اروپا چقدر عملیاتی می شود
هنوز هیچ سرمایه گذاری از ایران خارج نشده استباران ایمانی – پول نیوز | ظرفیت تولید فولاد تا سال 1404 باید به 55 میلیون تن برسد . این بخشی از هدف گذاری صنایع معدنی که به گفته فعالان این بخش نیازمند سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری است که 15 میلیاردش باید در زیرساخت و حمل ونقل هزینه شود .

معدن و صنایع معدنی که در میان فعالان اقتصادی محبوبیت چندانی ندارد، به برجام و حضور غول های اروپایی دل خوش کرده بود. آنگونه که مهدی کرباسیان رییس سازمان ایمیدرو به پول‌نیوز می گوید: سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی بسیار سنگین است و سرمایه گذاران داخلی به تنهایی قادر به ورود به این بخش نیستند.

او با بیان اینکه سرمایه گذاران در چنین صنعت بزرگی، به تنهایی و با سرمایه خود وارد گود نمی‌شوند، ادامه داد : حدود 15 تا 20 درصد از منابع مالی مورد نیاز در این صنعت از خود سرمایه‌گذار حاصل می‌شود اما 80 تا 85 درصد از این سرمایه‌گذاری‌ها از منابع و تسهیلات بانکی تامین می‌شود . در چنین شرایطی که بانک قادر به پوشش دادن چنین هزینه هایی نیستند سرمایه گذاری خارجی می توانست تا حد زیادی در این بخش گره گشا باشد .

رییس ایمیدرو اما معتقد است که در این 4 سال توانسته ایم در تولید و صادرات محصولات معدنی رکود خوبی بزنیم و به یکی از مهم ترین مولفه های رشد اقتصادی تبدیل شویم اما حفظ این روند تا حد زیادی به سرنوشت برجام بستگی دارد .

به گفته کرباسیان ، هنوز هیچ سرمایه گذاری به صورت صریح خروجش از ایران را اعلام نکرده و همگی منتظر هستند تا ببنید بسته اتحادیه اروپا چقدر عملیاتی می شود.

سهم یک درصدی معدن در تولید ناخالص داخلی

طبق آمارها، ایران با داشتن حدود یک درصد جمعیت جهان نزدیک به هفت درصد از ذخایر معدنی کشف شده را داراست و بررسی‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته از وجود تقریباً ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی) و ۳۷ میلیارد تن ذخایر قطعی و ۵۷ میلیارد تن ذخایر احتمالی معدنی در کشور خبر می‌دهد. با وجود این، سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی ایران در مقایسه با کشورهای دارای وضعیت مشابه نسبتاً پایین است و این بخش تنها حدود یک درصد از ارزش تولید در کشور را به خود اختصاص می‌دهد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: