پولنیوز - یکی از مطالعات جدید مدعی شده است که رژیم غذایی مدیترانهای خطر سکته را در میان بزرگسالان سفیدپوستی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی هستند، کاهش میدهد. این مطالعه که به سرپرستی «آیلا ولش» پروفسور دانشکدهی پزشکی نورویچ، انجام شد، نشان میدهد که صرفنظر از وضعیت عادت ماهیانه یا درمان جایگزین هورمونی، این رژیم غذایی میتواند در زنان بالای ۴۰ سال نقش موثر و محافظتی داشته باشد.
پروفسور ولش و همکارانش به مطالعهی مصرف مولفههای کلیدی رژیم غذایی مدیترانهای پرداختند؛ از جمله آن مولفهها میتوان به مصرف بالای ماهی، میوه، آجیل، سبزیجات، مرکبات، سیب زمینی و همچنین لبنیات و گوشت کمتر اشاره کرد. آنها در طول یک دورهی ۱۷ ساله، رژیم غذایی ۲۳،۲۳۲ مرد و زن بین ۴۰ تا ۷۷ سال را مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار دادند و سپس خطر سکته را مقایسه کردند. در آن دسته از شرکتکنندگانی که با شدت بیشتری بر تبعیت از رژیم غذایی مدیترانهای تاکید داشتند، آغاز سکته شامل ۱۷ درصد در تمامی بزرگسالان، ۲۲ درصد در زنان و ۶ درصد در مردان بود.
پروفسور ولش بیان کرد: «این تحقیق به ما نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانهای غنی از ماهی، میوه، آجیل، سبزیجات و لوبیا که گوشت و لبنیات در آنها پایین باشد، شاید خطر سکته را در زنان بالای ۴۰ سال کاهش بدهد. اما برخورداری از رژیم غذایی سالم و متعادل برای افراد پیر و جوان، حائز اهمیت فراوانی است. مشخص نیست که چرا ما تفاوتهایی میان زنان و مردان پیدا کردیم، اما شاید به این دلیل باشد که مولفههای رژیم غذایی به شکل متفاوتی بر مردان و زنان تاثیر میگذارد. ما همچنین نسبت به این مساله آگاه هستیم که انواع مختلف سکته شاید در میان جنسیتها به اَشکال متفاوتی نمایان شوند. تعداد شرکتکنندگان در مطالعه ما خیلی کم بود و نمیتوان این ایده را با این تعداد کم آزمایش کرد، اما هر دو احتمال مستحق تحقیقات بیشتر در آینده هستند.»
در میان هر چهار گروه، خطر سکته در شرکتکنندگانی که با خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی عروقی بودند، کاهش ۱۳ درصدی را نشان میداد. با این وجود، کاهش فوق به شکل قابلتوجهی در میان زنان مشهودتر بود و شامل ۲۰ درصد میشد.
پروفسور «فیو مینت» محقق در دانشگاه آبردین، اظهار کرد: «یافتههای ما اطلاعات خوبی در رابطه با منافع بالقوه مصرف رژیم غذایی مدیترانهای در اختیار متخصصان بالینی و عموم افراد قرار میدهد؛ صرفنظر از خطر بیماری قلبی عروقی.» یافتههای تحقیق فوق در مجلهی Stroke منتشر شده است.
منبع:مجله علمی ایلیاد