کد خبر: ۲۸۹۴۸۴
۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
0
افزایش 46 درصدی تورم تولید در بخش معدنپول‌نیوز - شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در تابستان امسال به ٣٢٤,٧ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (٢٨٨.٨)، ١٢.٤ و شاخص فصل مشابه سال قبل (٢٢٢.٠)، ٤٦.٢ درصد افزایش داشته است.

شاخص قیمت تولیدکننده معیاری برای اندازه­‌گیری تغییرات در میانگین قیمت دریافت شده توسط  تولیدکنندگان، به ازای تولید کالا و خدمات در داخل کشور، نسبت به یک دوره زمانی معین (سال پایه) است.

در حقیقت، شاخص قیمت تولیدکننده یا تورم تولید ‌روند تغییرات میانگین قیمت کالاها و خدمات تولید شده در داخل کشور را از دیدگاه تولید­کنندگان نشان می­‌دهد. این شاخص یکی از معیارهای سنجش عملکرد اقتصادی دولت­‌ها است و تأثیر قابل ‌توجهی بر تصمیم‌گیری صاحبان صنایع، سرمایه‌گذاران و حتی سیاست­مداران خواهد داشت.

براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار  درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش معدن در چهار فصل منتهی به فصل تابستان سال ١٣٩٧ نسبت به میانگین دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولید کننده کل بخش معدن) ٣٠,٨ است که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل بهار ١٣٩٧،  (٢٢.٠درصد)، افزایش داشته است.

در فصل مورد بررسی بخش "استخراج کانه‌­های فلزی " بیش­ترین تاثیر را بر افزایش ١٢,٤ درصدی شاخص قیمت بخش معدن داشته است. همچنین شاخص قیمت تولیدکننده در بخش "استخراج کانه‌های فلزی" با ١٣,٤ درصد افزایش نسبت به فصل قبل از عدد ٣٠١.٠  به عدد ٣٤١.٢ رسید. این افزایش بیش­تر تحت تاثیر افزایش ١٧.١ درصدی فعالیت‌ "استخراج سنگ­های آهنی" به وجود آمده است.

تورم تولیدکننده در فصل تابستان ١٣٩٧ در فعالیت "استخراج سنگ­‌های آهنی" به رقم ٤٥٦,٧ رسید و به این ترتیب نسبت به فصل قبل ١٧.١ درصد افزایش نشان داده است، این در حالی است که شاخص قیمت در بخش مورد بررسی در فصل بهار ١٣٩٧ رقم ٣٩٠.١  بوده و نسبت به فصل قبل از آن ٢١.٠ درصد افزایش یافته بود. افزایش شاخص قیمت فعالیت "استخراج سنگ­‌های آهنی" در فصل تابستان ١٣٩٧ به طور عمده ناشی از افزایش قیمت ماده معدنی "کنسانتره آهن" است. تغییرات شاخص قیمت در سایر فعالیت­‌ها، تاثیر بسزایی در تغییر شاخص قیمت تولیدکننده کل بخش معدن نداشته است.

گفتنی است، درصد تغییرات شاخص کل در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ١٣٩٦ نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۵ (نرخ تورم تولید کننده کل بخش معدن) ٢,٧ بود که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان ١٣٩٥ (٤,١- درصد) افزایش را تجربه کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: