کد خبر: ۲۹۴۵۴۴
۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶
0
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۷ به ۱۸.۰ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۵،۶ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.
افزایش نرخ تورم خانوار‌های کشور
پول‌نیوز - نرخ تورم 12 ماهه منتهی به آذر ۹۷ به ۱۸ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۵.۶ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

در آذر ماه ۱۳۹۷ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۱۵۱،۷ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۶ درصد افزایش نشان می ­دهد. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۷،۴ درصد می‌باشد؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ۳۷،۴ درصد بیشتر از آذر ۱۳۹۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۳۴،۹ درصد) ۲.۵ واحد درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۷ به ۱۸.۰ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۱۵،۶ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.
 
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۴،۸ درصد و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» ۱.۶ درصد افزایش نشان می­دهد. درصد تغییرات قیمت در ماه جاری نسبت به آذر ماه ۱۳۹۶ برای این دو گروه به ترتیب ۵۳.۹ و ۳۰.۹ درصد می ­باشد.
 
افزایش نرخ تورم خانوار‌های شهری کشور
شاخص قیمت کل برای خانوار‌های شهری کشور در آذر ۱۳۹۷ به عدد ۱۵۱،۰ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶،۹ درصد است که نسبت به ماه قبل (۳۴،۵ درصد) ۲.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
 
افزایش نرخ تورم خانوار‌های روستایی کشور
شاخص قیمت کل برای خانوار‌های روستایی کشور در آذر ماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۵۵،۳ رسید که نسبت به ماه قبل ۳.۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۹،۹ درصد است که نسبت به ماه قبل (۳۷،۳ درصد) ۲.۶ واحد درصد افزایش داشته است.
 
تغییرات قیمت‌ها در ماه جاری
در ماه جاری اکثر بخش‌های زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بوده‌اند. در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل به ترتیب مربوط به گروه «گوشت» (انواع ماهی، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوشت مرغ)، گروه سبزیجات (بادمجان، فلفل دلمه، کدو سبز، پیاز و گوجه فرنگی)، گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» (شیر پاستوریزه، خامه پاستوریزه)، گروه «میوه و خشکبار» (کشمش پلویی، خرما، پسته، سیب، انگور، هندوانه)، گروه «محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» (سس گوجه فرنگی، سرکه، لیمو عمانی) و گروه «آشامیدنی‌ها» (قهوه) می­باشد. در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات»، گروه «مبلمان، لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها» (انواع شوینده­ها)، گروه «پوشاک و کفش» و گروه «حمل و نقل» (لوازم یدکی و انواع خودرو) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.
 
در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل گروه «دخانیات» کاهش قیمت داشته است و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات»، اقلام گوشی تلفن همراه، تجهیزات رایانه و طلای ۱۸ عیار نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته‌اند.
 
درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در ماه جاری
 
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۷ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۱۷،۱ درصد برای دهک اول تا ۱۹.۵ درصد برای دهک دهم است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: