May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۰۹۱۵۱
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶
0
معاون فنی گمرک از ترخیص ۷۸ درصد کاغذهای وارداتی اظهارشده خبر داد و گفت:‌ مبنای محاسبه حقوق ورودی تمامی کالاهای وارداتی که با ارز آنها تامین شده بر مبنای نرخ ۴۲۰۰ تومانی است.
پول‌نیوز - مهرداد جمال ارونقی، در مورد انباشت هزار تن کاغذ در گمرکات و اینکه گفته شد، کاغذ مشمول ارز دولتی شده، اما هنوز با نرخ نیمایی محاسبه می‌شود،‌ اظهار داشت: مبنای محاسبه حقوق ورودی تمامی کالاهای وارده و تامین شده با ارز بانکی، نیما و حتی سنا طی گروه‌های کالایی 1 و 2 با نرخ 4200 تومانی محاسبه می‌شود. اینکه  ممکن است چنین تفسیر شود که گمرک مبنای محاسبه خود را بر پایه ارز نیمایی قرار داده است، صحت ندارد.

78 درصد کاغذهای اظهارشده ترخیص شد

معاون امور گمرکی و فنی گمرک افزود: مطابق دستورالعمل شماره 66649/ 60 مورخ 98/2/31 وزیر صنعت، معدن و تجارت، تعداد 550 ردیف کد تعرفه از جمله کاغذهای دارای کد تعرفه 4801000، 48025500، 48025700 در تغییر گروه‌بندی کالایی از گروه اول به گروه دوم کالایی منتقل شده‌‌اند.

وی با تاکید بر اینکه قبل از صدور این دستورالعمل،‌کاغذهای تحت ردیف تعرفه فوق در گروه کالایی اول قرار داشتند و خرید آنها نیز با ارز دولتی تامین شده است،‌گفت:‌ چنانچه در زمان ترخیص، ثبت‌سفارش اخذ شده با ارز دولتی باشد، مطابق مفاد دستورالعمل مذکور، واردکنندگان ملزم به پرداخت یا تعهد پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز (ارز دولتی به نیمایی) به بانک عامل خواهند بود که در صورت تاییدیه بانک عامل، تشریفات ترخیص این گونه کاغذها صورت خواهد گرفت.

ارونقی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تا امروز تعداد 1225 فقره اظهارنامه جهت انواع کاغذهای روزنامه و چاپ و تحریر ردیف‌ تعرفه‌های 4801، 4802، 4810 و 4811 به وزن بیش از 136 هزار تن به گمرکات کشور اظهار شده است، بیان داشت:‌ از مجموع این تعداد،‌ محموله مربوط به 883 فقره اظهارنامه تنظیمی به وزن بیش از 107 هزار تن از گمرک ترخیص شده‌اند.

به گفته معاون گمرک، در تغییر گروه کالایی، هیچ مبلغ مازادی توسط گمرک اخذ نمی‌شود، لیکن تاییدیه بانک عامل مبنی بر وصول مابه‌التفاوت نرخ ارز، از نظر گمرک ضروری است. با این وجود باید توجه داشت تغییر گروه همان گونه که بارها اعلام شده،‌ گمرک وفق قانون نمی‌تواند در مورد کالاهایی که به گمرک اظهار نشده اقدام خاصی انجام دهد و مسئولیتی  در این باره متوجه گمرک نیست.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: