کد خبر: ۳۱۱۵۴۴
۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
0
در این زمان ۱۰.۲ میلیارد دلار واردات انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۸.۷ درصد کاهش داشته و بنابراین تراز تجاری در این سه ماه مثبت مانده است.

پول‌نیوز - سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران: در سه ماه ابتدایی سال ۹۸ حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار صادرات داشتیم که مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تغییری نکرده است.

محمدرضا مودودی در دومین همایش ملی تامین مالی صادرات، بیمه و سرمایه گذاری با اشاره به آمار تجارت سه ماهه امسال افزود: در این زمان ۱۰.۲ میلیارد دلار واردات داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۸.۷ درصد کاهش داشته و بنابراین تراز تجاری در این سه ماه مثبت مانده است.

وی با بیان اینکه کاهش نرخ ریال در برابر دلار به نفع صادرات عمل می‌کند، افزود: تمام شاخص‌ها تحت تاثیر تحریم‌ها آسیب دیده، اما صادرات غیرنفتی که هدف اصلی تحریم‌ها بوده آسیبی ندیده و عملکرد صادرکنندگان مناسب بوده است.

مودودی با اشاره به اهمیت ظرفیت‌های تولیدی و اقلام صادراتی برای تامین مالی صادرات گفت: در طول سالیان گذشته منابع ارزی فراوان کسب کردیم، اما از این منابع برای توسعه صادرات غیرنفتی هدفمند استفاده مطلوبی نداشتیم.

وی با بیان اینکه ۱.۲ درصد جمعیت و تولید ناخالص داخلی جهان را داریم، ادامه داد: صادرات غیرنفتی کشور کمتر از سه دهم درصد است در حالیکه باید با این رقم تولید ناخالص داخلی بالای ۱۵۰ میلیارد دلار می‌بود.

مودودی با اشاره به عملکرد نامناسب در بخش تولید و ظرفیت‌های صادراتی افزود: کمتر از ۱۳۰ قلم کالای صادراتی با ارزش بالای ۵۰ میلیون دلار داریم که تقریبا ۳۷ میلیارد دلار از سهم صادرات ما را تشکیل می‌دهد؛ یعنی ۸۱ درصد از کل صادرات ما وابسته به ۱۳۰ قلم کالاست.

وی با بیان اینکه ترکیه ۱۶۰۰ شرکت بالای ۱۰ میلیون دلار صادرات دارد گفت: در ایران تنها ۴۰۰ شرکت بالای ۱۰ میلیون دلار صادرات وجود دارد که رقم پایینی است؛ بنابراین اگر کالا‌های صادراتی را متنوع نکنیم، نباید برای دستیابی به ۱۲۰ میلیارد دلار صادرات هدفگذاری شده خوش بین باشیم.

صادرات رانتی آبنبات با شکر یارانه‌ای

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: سال گذشته، ۱۲۰ میلیون دلار آبنبات در شرایط ممنوعیت صادرات شکر، صادر شد که برای توقف آن، باید سیاست‌های ارزی اصلاح شود.

محمدرضا مودودی در حاشیه دومین همایش تامین مالی صادرات در جمع خبرنگاران افزود: تحلیل‌های ما نشان داد که سال گذشته مقادیر قابل توجهی آبنبات، شکلات، بیسکویت و ماکارونی که با ارز ارزان قیمت تولید شده بود صادر شد که صادرات آن‌ها سوء استفاده از منابعی بود که باید در اختیار مردم قرار می‌گرفت.

وی اضافه کرد: صادرات این اقلام درحالی صورت گرفت که به طور مثال در سنوات گذشته به هیچ وجه تا این اندازه صادرات آبنبات نداشتیم و در شرایطی که صادرات شکر ممنوع بود، صادرات آن انجام شد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت افزود: ما این موضوع را تحت بررسی قرار دادیم و در شرایطی که باید برای صادرات این اقلام، عوارض دریافت می‌شد، ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

وی گفت: یک راه برای مقابله با این موارد، ممنوع کردن صادرات این اقلام است، ولی مرز‌های کشور که ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار کالای قاچاق از آن‌ها وارد می‌شود این ظرفیت را دارد که این حجم کالا نیز خارج شود لذا باید منشأ این اتفاقات و سیاست‌های ارزی اصلاح شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: