کد خبر: ۳۲۳۱۷۵
۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۱
0
پول نیوز - رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: ۵۴ نوع پهپاد کشاورزی با ارائه ۸۰ درصد تسهیلات بانکی و با قیمت ۵۰ میلیون تومانی تا ۲۰۰ میلیون تومانی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

فروش ۵۴ پهپاد به کشاورزان

به گزارش پول نیوز، کامبیز عباسی اظهار کرد: توسعه پهپاد‌های کشاورزی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و در حال حاضر ۵۴ نوع پهپاد در کشور توسط ۱۰ شرکت داخلی عرضه می‌شوند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: عرضه این پهپاد‌ها با همکاری معاونت هوافضای وزارت ارتباطات و سازمان هواپیمایی کشور انجام می‌شود.

عباسی اظهار کرد: این پهپاد‌ها برای سمپاشی، محلول پاشی، گرده افشانی، رصد و پایش اراضی کشاورزی و هرگونه فعالیتی که برای آن‌ها تعریف شود امکان استفاده دارند.
۵۴ نوع پهپاد کشاورزی به صورت قسطی به کشاورزان فروخته می‌شود

وی گفت: برای اینکه کشاورزان بتوانند به درستی از این پهپاد‌ها استفاده کنند گواهی‌های لازم نیز توسط سازمان هواپیمایی کشور به آن‌ها اعطا می‌شود.

این مقام مسئول اظهار داشت: این پهپاد‌ها می‌توانند روزانه ۵۰ تا ۷۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی را سمپاشی کنند درحالی که از سوخت‌های فسیلی استفاده نمی‌کنند و منبع شارژ آن‌ها از طریق برق و باطری است.

عباسی اضافه کرد: با استفاده از پهپاد‌های کشاورزی می‌توان سموم را با دقت بیشتر و مصرف کمتر در مزارع کشاورزی پخش کرد که این امر منجر به افزایش بهره وری و حفظ محیط زیست می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: ۵۴ نوع پهپاد کشاورزی که در اختیار بهره برداران قرارگرفته تولید داخل، مونتاژ در داخل یا به طور کلی وارداتی هستند.

قیمت پهپاد‌ها

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: قیمت این پهپاد‌ها ۵۰ میلیون تومان تا ۱۵۰ میلیون تومان است و در مواردی قیمت آن‌ها تا ۲۰۰ میلیون تومان نیز افزایش پیدا می‌کند.

عباسی یادآور شد: دولت ۸۰ درصد هزینه‌های خرید این پهپاد‌ها را در قالب تسهیلات بانکی به کشاورزان پرداخت می‌کند و آن‌ها تنها نیاز به آورده ۲۰ درصدی دارند.

وی در ارتباط با روند عرضه خدمات شرکت‌های ارائه دهنده فعالیت‌های پهپادی گفت: ۱۰ شرکت در کشورمان اطلاعات خود را در سایت مکانیزاسیون قرار داده اند و بهره برداران می‌توانند با مراجعه به آن برای درخواست این تکنولوژی روز دنیا اقدام کنند.

تایید اهلیت خریداران پهپاد‌های کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی

این مقام مسئول افزود: در ابتدای این امر با توجه به اینکه این پهپاد‌ها می‌توانستند مسافت زیادی را طی کنند سیستم‌های نظارتی مخالفت‌هایی را با عرضه آن‌ها به جامعه کشاورزی داشتند، اما با توجه به هماهنگی‌های بعمل آمده با سازمان هواپیمایی کشور اهلیت این کشاورزان توسط وزارت جهاد کشاورزی تأیید شد و سازمان هواپیمایی آموزش‌هایی به آن‌ها داد.

عباسی گفت: به تازگی مشاهده شده که از پهپاد‌های کشاورزی حتی می‌توان برای کودپاشی نیز استفاده کرد به همین منظور مخزن‌های بزرگتری برای آن‌ها انتخاب می‌شود تا بتوانند به صورت یک نواخت کود را در اراضی کشاورزی توزیع کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: با وجود اینکه پهپاد‌های کشاورزی تکنولوژی بالایی دارند، اما دو تا سه شرکت دانش بنیان این محصولات را در داخل کشور تولید و مونتاژ می‌کنند و شرکت‌های دیگری نیز با درصد مونتاژی بیشتر آن‌ها را در داخل کشور تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند.

کاهش اشتغال با توسعه مکانیزاسیون

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه این پهپاد‌ها چه تأثیری در وضعیت اشتغال یا کاهش اشتغال در بخش کشاورزی دارند گفت: همواره با ورود تکنولوژی به هر کشور از جمله ایران موافقان و مخالفان زیادی در این ارتباط وجود دارد و درباره آن اظهار نظر می‌کنند. اما نباید راضی باشیم که با عدم بهره گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا منجر به کاهش بهره وری و وارد آمدن مشکلاتی به سلامت کشاورزان و کارگران مزارع باشیم.

این مقام مسئول افزود: در کشت برنج کشاورزان مجبور هستند تا کمر در مزارع برنج خم شوند و در گل و لای فعالیت کنند که این امر ممکن است منجر به بروز انواع بیماری‌ها نظیر بیماری‌های پوستی برای آن‌ها شود

عباسی افزود: درست است که با ورود و توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزیم مکن است برخی اشتغال خود را از دست بدهند، اما برای آن‌ها در بخش‌های دیگریم انند صنایع تبدیلی و صنایع قبل از تولید مانند نشاکاری باید اشتغال ایجاد کرد و نباید ناراحت از دست رفتن اشتغال‌های کاذب بود.

وی یادآور شد: برای هر هکتار مزرعه برنج به اندازه ۹۹ نفر روز فعالیت در مزارع انجام می‌شوند که می‌توان با توسعه مکانیزاسیون زمان بهره برداری را کاهش و میزان بهره وری را افزایش داد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تأکید کرد: همزمان با توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی پیوست فرهنگی نیز دیده شده است تا کشاورزان و کارگران مزارعی که شغل خود را از دست می‌دهند آن‌ها را جذب در صنایع تبدیلی و کار در حوزه‌های بازرگانی وحتی صادرات شوند.

عباسی اظهار کرد: ۱۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی در سال جاری درنظر گرفته شده است که از این رقم ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن جذب شده و با درنظر گرفتن آورده و مشارکت مردم ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه ماشین آلات کشاورزی انجام شده است.

قیمت گذاری یک طرفه ماشین آلات کشاورزی توسط سازمان حمایت

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با گلایه از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درباره نحوه قیمت گذاری ماشین آلات کشاورزی گفت: موضوع عرضه تراکتور و کمباین متفاوت با پراید و سایر خودرو‌های شهری است و افزایش قیمت آن‌ها می‌تواند در امنیت غذایی کشور به شدت تأثیرگذار باشد.

عباسی گفت: ما اعتراض خود را به قیمت گذاری یک جانبه ماشین آلات کشاورزی به وزارت صنعت اعلام کردیم، اما با توجه به اینکه سازمان حمایت زیرنظر همان وزارتخانه قرار دارد تا به امروز نتایجی به دست نیاوردیم.

وی افزود: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان همان آنالیزی که تولیدکنندگان و عرضه کنندگان ماشین آلات کشاورزی ارائه می‌کنند را تأیید کرده و لازم الاجرا می‌داند. اما برای تعیین قیمت گندم و سایر محصولات کشاورزی این قیمت‌ها در دولت تأیید نمی‌شود.

این مقام مسئول گفت: در مقاطعی نیز با افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی موافقت نشد تولیدکنندگان عرضه محصولات خود را متوقف کردند که این امر موجب ایجاد صف‌های انتظار طولانی برای خرید این محصولات شد.

وی تأکید کرد: افزایش هر ریال ماشین آلات کشاورزی در قیمت تمام شده کالا‌های اساسی کشور اثرگذار است و دولت باید با دید متفاوتی به این بخش نگاه کند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در ارتباط با میزان تأثیر ماشین آلات کشاورزی در افزایش بهره وری و کاهش هزینه تمام شده محصولات کشاورزی گفت: به طور متوسط استفاده از ماشین آلات کشاورزی و مکانیزاسیون می‌تواند ۳۵ درصد از هزینه‌های تولید را در مقایسه با عدم استفاده از آن‌ها کاهش دهد که این امر در بخش‌های دیگری مانند برنج تا ۷۰ درصد منجر به کاهش هزینه‌ها می‌شود.

عباسی گفت: به طور معمول هزینه تولید برنج با ماشین آلات و مکانیزاسیون کشاورزی می‌تواند ۵۵ درصد تا ۶۵ الی ۷۰ درصد هزینه‌ها را کاهش دهد.

وی در ارتباط به وضعیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی گفت: در حال حاضر در بخش‌هایی مانند گندم و غلات وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی مناسب است، اما در بخش‌هایی مانند پنبه و حبوبات نیازمند توسعه آن هستیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تکنولوژی و کشت پنبه و دستگاه‌های مکانیزاسیون این بخش ار پیچیده خواند و گفت: ۷۰ الی ۸۰ هزار پنبه در کشور تولید می‌شود، اما برای برداشت این محصول مجبور هستیم که آن را در چند چین برداشت کنیم به همین منظور به دنبال استفاده از بذوری هستیم که با یک بار وارد شدن ماشین آلات به مزارع بتوانند کل قوزه‌های پنبه را برداشت کنند.

بومی سازی قوزه چین پنبه در داخل کشور

عباسی با اعلام اینکه قوزه چین ماشین قوزه چین پنبه در کشور بومی سازی شده است، گفت: این شرکت می‌تواند بخشی از نیاز داخلی را تأمین کند، اما هنوز نمی‌توانیم کل نیاز کشور را در این بخش در داخل تولید کنیم.

وی افزود:، اما برای برداشت وجه پنبه احتیاج به تکنولوژی بالاتری وجود دارد که این دستگاه در کشور ما تولید نمی‌شود، اما در صورتی که بتوانیم یک مرتبه آن را به کشور وارد کنیم می‌توانیم آن را مهندسی معکوس کرده و در داخل تولید کنیم.

جلوگیری آمریکا از ورود ۱۰ قوزه چین پنبه به کشور

این مقام مسئول ادامه داد: برای همین منظور واردات ۱۰ دستگاه برداشت وجه پنبه از آذربایجان در دستور کار قرار گرفت و حتی بهره برداران هزینه آن را نیز پرداخت کردند، اما قبل از اینکه این دستگاه به کشور وارد شود با مخالفت آمریکای جنایتکار اجازه ورود این محصولات به کشور ما داده نشد.

عباسی افزود: از آنجا که بخشی از قطعات این دستگاه‌ها را آمریکا تولید می‌کند اجازه ورود این محصولات به کشور ما داده نشد.

وی افزود: آمریکا در هر شرایطی که بتواند حتی در بخش مواد غذایی اجازه ورود یک پیچ به کشور ما را نمی‌دهد تا موجب نارضایتی مردم شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: پول خرید این ۱۰ دستگاه به ایران عودت داده شده است و درحال حاضر به دنبال تأمین این دستگاه‌ها از دیگر کشور‌ها هستیم.

عباسی در ادامه صحبت‌های خود گفت: نمایشگاه مکانیزاسیون و نهاده‌ها کشاورزی در سال جاری ۲۱۵ شرکت داخلی و خارجی حضور دارند و برآورد شده که ۱۵۰۰ کشاورز پیشرو در این نمایشگاه حضور یابند که امکان تبادل تجربیات مناسبی برای سایر کشاورزان فراهم می‌کنند.

وی افزود: با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان بخش‌های فنی و غیر سیاسی سایر کشور‌ها همکاری خوبی با ایران دارند، اما برای نقل و انتقال پول با مشکل‌هایی مواجه هستیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به دنبال استفاده از تجربه دنیا در حوزه توسعه مکانیزاسیون هستیم و در حال حاضر تنها مشکلی که برای ارتباط جهانی داریم مسائل بانکی است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: