May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
چراغ سبز چندباره خانه ملت به ثروتمندان!
کد خبر: ۳۲۴۲۱۴
۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰
0
پول نیوز - در حالی چند روز گذشته سخنگوی کمیسیون تلفیق گفته که سال آینده یارانه نقدی و معیشتی باهم ادغام میشود و مبلغ یارانه به ۷۲ هزار تومان افزایش خواهد یافت اما؛ این طرح طبق معمول گذشته به نفع ثروتمندان خواهد بود.

به گزارش پول نیوز، با توجه به گلایه‌های شدید مردم از وزارت رفاه و افزایش نارضایتی‌ها و حذف افراد به بهانه‌های مختلف از دریافت یارانه معیشتی، پیشنهاد طرح جدیدی در مورد توزیع یارانه کمک معیشتی ارائه شد، حال این طرح چقدر به نفع یا ضرر ملت باشد الله و علم!

موضوع یارانه همیشه سرخط خبرهای پربازدید رسانه ها بوده و این را نمیتوان از نظر دور نگه داشت، حال مبحث طرح ادغام یارانه ها مردم را به این فکر فرو برده که قرار است باز چه بلایی بر سرشان بیاید و مجبورند سکوت کرده و شرایط را قبول کنند.

کم و کیف این خبر پر حاشیه این است که بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در سال آینده ۲۸ هزار تومان به مبلغ یارانه در سال ۹۹ اضافه خواهد شد و از ابتدای فروردین سال آینده رقم یارانه نقدی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷۲ هزار تومان افزایش می‌یابد و بر این اساس یارانه نقدی و معیشتی ادغام شده و به صورت یارانه نقدی در یک مرحله پرداخت می شود. در نتیجه هر ۷۸ میلیون ایرانی از دریافت یارانه معیشتی برخوردار می‌شوند.

روز گذشته سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ بودجه با بیان این که طرح ادغام یارانه نقدی و معیشتی به نفع دهک های ثروتمند است گفت: برای مثال بر اساس این طرح، کل یارانه دریافتی یک خانواده ۵ نفره ۷۰ هزار تومان کاهش می یابد و این مبلغ به جیب سه دهک بالای درآمدی می رود.
 
بیشتر بخوانید:
 
 

طی ده سال گذشته، هدفمندسازی یارانه‌ها به عنوان بزرگ‌ترین طرح تاریخ اقتصادی ایران نام برده می‌شد و با وجود انتقادات و مخالفت‌هایی که از سوی تحلیلگران و کارشناسان مطرح بود اما، باز این طرح به اجرا در آمد.

پرداخت یارانه نقدی به خانوار‌های ایرانی از سال ۸۹ تاکنون انجام شده و این قانون تنها در ۲ سال نخست تا حدودی باعث کاهش فقر شده و پس از آن اثرگذاری این سیاست به سرعت کاهش یافت، به ‌طوری که حالا پس از ۹ سال، ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان در سبد هزینه‌ای خانوار‌ها رقم ناچیزی است که دیگر دردی را از خانوار‌ها دوا نمی‌کند.

این موضوع که این دو یارانه با هم ادغام می شوند یک معضل است و معضل بعدی شناسایی وسع مالی افراد است که همیشه جای سوال و شک و شبهه را برای مردم باز گذاشته است که دولت و مسئولان مربوطه با چه قانونی در زندگی ما سرک می کشند؟

سخنگوی ستاد اجرایی تبصره 14 قانون بودجه در این مورد گفـت: شناسایی وسع مالی افراد اینطور نیست که دوربین در منازل مردم کار گذاشته شود بلکه یکسری اقلام اطلاعاتی در کشور وجود دارد که دارایی ها، درآمدها و هزینه های افراد را نشان می دهد که با ترکیبی از این اقلام می توان افراد را اولویت بندی کرد مبنی بر اینکه چه کسانی مشمول دریافت حمایت کمک معیشتی دولت یا یارانه نقدی هستند و چه افرادی شمولیت ندارند.

اکنون که خوش نشینان صندلی های سبز بهارستان در تصمیمی عجیب با تغییر لایحه بودجه، میزان یارانه نقدی در سال ۹۹ را از ۴۵ به ۷۵ هزار تومان افزایش دادند و با توجه به تکلیفی که خود مجلس شورای اسلامی در تبصره 14 قانون بودجه سال 1398 مصوب کرده که سه دهک درآمدی بالای جامعه باید از لیست یارانه بگیران حذف شوند اما به نظر نمی رسد این طرح بتواند جوابگوی این تبصره از قانون عجیب و غریب خانه ملت باشد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: