وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:
کد خبر: ۳۲۹۳۲۷
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۳
0
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ازنظر بودجه‌ای عقب هستیم با توجه به اینکه سه حوزه تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی داریم اما همچنان بودجه این وزارتخانه کم است.

به گزارش خبرنگار پول نیوز، شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در حال واردکردن ضربات سختی بر پیکره اقتصاد و صنعت گردشگری است، صنعت سفر و گردشگری یک فعالیت مهم اقتصادی در بسیاری از کشورها در سراسر جهان محسوب می‌شود.
 
این صنعت یکی از صنایع رو به رشد است که تأثیر اقتصادی بالقوه و بالفعل آن بر اقتصاد کشورها ازجمله تولید، مصرف، سرمایه‌گذاری و اشتغال مشهود است. کشورمان نیز با توجه به دارا بودن جاذبه‌های توریستی، ظرفیت و پتانسیل زیادی برای جذب گردشگر دارد.
 
در روزهای گذشته و با توجه به خسارات ناشی از کرونا به صنعت گردشگری، وزارت میراث فرهنگی از دولت درخواست تسهیلات نموده و وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفته بود: «همان‌گونه که رئیس شورای جهانی سفر و گردشگری به رهبران جهان درخصوص به خطر افتادن 50میلیون شغل در پی شیوع کرونا هشدار داده است، پیگیر تخصیص 38هزارمیلیارد ریال برای جبران خسارت زیرساخت‌های گردشگری ایران هستیم.»
 
  علی‌اصغر مونسان که روزهای سختی را همراه با فعالان صنعت گردشگری سپری می کند در مورد مشکلات و تدابیر رفع آنها  گفت: «در شرایط سختی قرار داریم، باوجود تحریم‌ها، تلاش کردیم تا تمامی مسائلی که وجود داشت مدیریت کنیم و به سمت جلو پیش برویم. همچنین با حضور شما در مجلس یازدهم با تدابیر مناسب و قانون‌های خوبی که به تصویب می‌رسانید شاهد پیشبرد امور اجرایی کشور باشیم.»

او افزود: «همه به میراث فرهنگی علاقه‌مند هستند زیرا هویت کشور است، صنایع‌دستی هم در قالب نمادهای هنری نمایان است به‌طوری‌که تمامی این موارد ظرفیت فرهنگی کشور محسوب می‌شود. وظیفه‌داریم آن‌ها را حفظ و به نسل آیندگان منتقل کنیم.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: «گردشگری در دنیا به اقتصاد سوم تبدیل‌شده است و سرعت رشد آن به‌گونه‌ای است که در حال تبدیل‌شدن به اقتصاد دوم و حتی اول است. با تغییر پارادایم‌ها در دنیا، پیش‌بینی می‌شود بسیاری از مشاغل به دلیل هوشمند شدن از بین برود و تغییر کند و بیشتر کسب‌وکارها به مجازی شوند، تنها بخشی که به اذعان کارشناسان اقتصادی رشد فزاینده دارد بخش آی تی و گردشگری است.»


آینده گردشگری روبه رشد بوده و نرخ آن نسبت به نرخ متوسط اقتصاد دنیا بالاتر است


او بیان کرد: «هرقدر کشورها ثروتمندتر شوند سفرها و تجارت‌ها نیز بیشتر می‌شود، بنابراین آینده گردشگری روبه رشد بوده و نرخ آن نسبت به نرخ متوسط اقتصاد دنیا بالاتر است و این موضوع یک مزیت در این صنعت به شمار می‌رود.»


حجم سرمایه‌گذاری به ازای هر شغل در حوزه بوم گردی 500 میلیون ریال است


مونسان افزود: «مزیت دوم گردشگری میزان اشتغال‌زایی آن بوده، چالش همه دنیا اشتغال‌زایی است در ایران هم این موضوع به چالش اول اختصاص پیداکرده است. در دنیا به ازای هر 10 شغل، یک شغل مربوط به گردشگری است و سرعت ایجاد شغل در این بخش 2.5 برابر سایر بخش‌هاست. حجم سرمایه‌گذاری به ازای هر شغل در حوزه بوم گردی 500 میلیون ریال و در صنعت 5 تا 10 میلیارد ریال است درحالی‌که در گردشگری به‌طور متوسط از 500 میلیون ریال تا 3میلیارد ریال در هتل‌های پنج ستاره است هرچند در صنایع‌دستی نیز این رقم کمتر است.»

او بیان کرد: «گردشگری ظرفیت ذاتی کشور است. جاذبه‌های گردشگری بسیاری در کشور وجود دارد به‌طوری‌که جزو 10 کشور پر پتانسیل دنیا هستیم. ازنظر اماکن تاریخی نیز در دنیا بی‌نظیر هستیم، همچنین اکوتوریسم و جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فردی داریم.»


با تبدیل‌شدن به وزارتخانه حق پیگیری مطالبات در دولت بالا رفته است


وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: «همه نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی در نشست‌های خود موضوعات میراث فرهنگی و صنایع‌دستی را پیگیری می‌کنند اما یک عقب‌ماندگی تاریخی داریم. درگذشته سازمان بودیم اما باتدبیر خوب نمایندگان مجلس به وزارتخانه تبدیل شدیم و این‌یک اقدام مثبت بود زیرا رأی‌گیری‌ها درباره موضوعات در هیئت‌وزیران انجام می‌شود، با انجام این کار حق پیگیری مطالبات در دولت بالا رفته و تعاملات بین دستگاهی بیشتر شده است.»


بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید از ریشه درست شود


او تصریح کرد: «ازنظر بودجه‌ای عقب هستیم با توجه به اینکه سه حوزه تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی داریم اما همچنان بودجه این وزارتخانه کم است با تلاش‌هایی که کردیم نرخ رشد بودجه ما نسبت به گذشته 30 درصد شد. بودجه ما نسبت به وزارت ورزش و جوانان نصف است متأسفانه بودجه باید از ریشه درست شود.»

مونسان تصریح کرد: «این وزارتخانه چندبخشی است، کارهای عمرانی در حوزه میراث فرهنگی انجام می‌دهد. در حال حاضر 2500 پروژه مرمتی در حال اجرا داریم. اشتغال‌زایی آن بالاتر از وزارت راه و مسکن و شهرسازی است زیرا همه‌ کارهای ما یدی و دستی است درنتیجه نرخ اشتغال آن بالاست در حقیقت میراث فرهنگی ماهیت فرهنگی و عمرانی دارد.»


37 درصد بخش خدمات به گردشگری اختصاص دارد


او افزود: «بنا بر آمارهایی که در کشور موجود است 51درصد اشتغال کشور در اختیار بخش خدمات بوده به‌طوری‌که 37 درصد بخش خدمات به ما اختصاص دارد به این منظور ازنظر ایجاد اشتغال این وزارتخانه بسیار اهمیت دارد.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: «طی دو سال گذشته تعداد بوم گردی‌های کشور از 400 واحد به بیش از 2هزار واحد افزایش پیداکرده است، کمترین توقع و فشار را به دولت دارند این موضوع موجب شده تا علاوه بر درآمدزایی، جلوی مهاجرت از روستاها به شهرها گرفته شود.»

او بیان کرد: «از نمایندگان تقاضا دارم از حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مجلس حمایت کنند و به آن اهمیت دهند زیرا اشتغال‌زایی بالایی دارد.»

مونسان افزود: «اکنون 2450 پروژه در حوزه گردشگری و 590 هتل در سطح کشور در حال اجراست تعداد کمی از این پروژه‌ها به زیرساخت‌های گردشگری اختصاص دارد، ما از آن‌ها پشتیبانی می‌کنیم.»

او اظهار کرد: «پیش‌بینی می‌کنیم در سال جاری 500 پروژه به بهره‌برداری برسد با بودجه اندکی که داشتیم نمی‌توانستیم کاری انجام دهیم به این منظور تلاش کردیم تا از روش‌های مختلف آن را جبران کنیم. در حوزه میراث فرهنگی حق بهره‌برداری از اماکن تاریخی را در قالب ماده 27 قانون بودجه و ماده 88 به بخش خصوصی برای جبران کمبود مراکز اقامتی به‌ویژه در نقاط محروم دادیم تا از منابع خود مردم برای سرمایه‌گذاری استفاده شود.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: «انجام این کار چند مزیت داشت نخست اشتغال‌زایی شد و خود مردم با استانداردهای ما زیر نظر معاونت میراث فرهنگی آثار تاریخی واگذارشده را مرمت کردند و با کاربری که توسط وزارتخانه تعیین‌شده بود از آن بهره‌برداری کردند.»

مونسان بیان کرد: «صندوق توسعه ملی وام‌هایی که می‌دهد به شکل ارزی است ما تنها بخشی هستیم که می‌توانیم از محل این صندوق تسهیلات ریالی بناتر قانون بپردازیم، این حمایت موجب رشد در بخش گردشگری به‌ویژه برای اجرای این پروژه‌ها شده است.»
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: