کد خبر: ۳۲۹۶۳۲
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۲
0
سازمان جهانی تجارت (WTO) اعلام کرد که۸۰ کشور و قلمرو گمرکی صادرات ماسک صورت، وسایل حفاظتی، دستکش و سایر اقلام را برای جلوگیری از کمبود در زمان شیوع ویروس کرونا ممنوع یا محدود کرده‌اند.

به گزارش پول نیوز، سازمان جهانی تجارت اعلام کرد که این محدودیت از سوی ۷۲ عضو این سازمان و هشت کشور غیرعضو وضع شده است اما تنها ۱۳ کشور عضو طبق مقررات این نهاد عمل کرده و به سازمان جهانی تجارت اطلاع داده‌اند.

نبود شفافیت درباره محدودیتها و ناکامی در همکاری بین المللی ممکن است تلاشها  برای کند کردن روند شیوع بیماری کووید ۱۹ را آهسته کند. این بیماری تاکنون دو میلیون و ۶۴۰ هزار نفر را در جهان مبتلا کرده و جان حدود ۱۸۵ هزار نفر را گرفته است.

در گزارش سازمان جهانی تجارت آمده: اگرچه معرفی محدودیت صادراتی اقدام قابل درکی است اما عدم همکاری بین‌المللی در این زمینه ممکن است دسترسی کشورهای متکی به واردات به اقلام بهداشتی ضروری را قطع کند و با مداخله در زنجیره تامین کالاهای پزشکی، چنین اقداماتی مانع واکنش ضروری برای تامین اقلام بهداشتی می‌شوند.

ممنوعیت صادرات و محدودیتها معمولا در سازمان جهانی تجارت ممنوع هستند اما استثناهایی وجود دارند که اجازه می‌دهند ممنوعیت موقتی برای جلوگیری از کمبود کالاهای غذایی یا سایر کالاهای ضروری در کشور صادرکننده اعمال شوند.

محدودیت‌های سفر، جریان تجارت کالاهای ضروری برای مبارزه با کرونا را کند کرده اما محدودیتهای صادراتی، تنظیم تصمیمات خرید و یافتن تامین کنندگان جدید را برای دولتها و شرکت‌ها دشوار کرده است.

سران گروه جی ۲۰ که متشکل از اقتصادهای پیشرفته جهان هستند، ماه گذشته اعلام کردند که هر گونه اقدامی در واکنش به پاندمی کرونا باید هدفمند، مناسب، شفاف و موقتی باشد اما محدودیتهای صادراتی جدید از آن زمان اعمال شده اند.

آمریکا هفته گذشته از چین خواست در مقررات جدید کنترل کیفیت صادرات تجهیزات حفاظتی تجدیدنظر کند زیرا این مقررات مانع روند عرضه می‌شود. فرانسه هم با وجود درخواست مکرر سایر کشورهای اتحادیه اروپا برای رفع محدودیت‌ها و مقابله با کمبود دارو در کشورهای دیگر، فهرست داروهایی که با محدودیتهای صادراتی روبروست را گسترش داد.

سازمان جهانی تجارت  اعلام کرده که این محدودیتها باعث می شود کشورهای دیگر اقدامات مشابه انجام دهند و میزان عرضه مورد نیاز کاهش پیدا کند.

بر اساس گزارش رویترز، پیامدهای سیاسی این محدودیتها واکنش جهانی به پاندمی کرونا را تضعیف خواهد کرد و باعث تکرار مکرر شیوع بیماری می‌شود که روی زندگی همه تاثیر می‌گذارد و باعث به تاخیر افتادن دریافت کالاهای مورد نیاز می‌شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: