April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۹۷۱۷
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
0
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هرگونه غفلتی می‌تواند عوارض جبران ناپذیر و شدیدی داشته باشد.
به گزارش پول نیوز، ایرج حریرچی روز شنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: این دستاورد نتیجه اقدامات مناسب دولت و مردم است. در این شرایط که بازگشایی‌ها و کاهش فاصله گذاری اجتماعی به صورت هوشمند و تدریجی انجام می‌شود، هرگونه غفلتی می‌تواند عوارض جبران ناپذیر و شدیدی داشته باشد. تا کشف دارو و واکسن، در اکثر کشور‌های جهان حدود دو تا سه طغیان بیماری دیگر در یک سال و چند ماه آینده خواهیم داشت. هرگونه غفلت فردی، هم فرد و هم خانواده او را در معرض ابتلای شدید و مرگ و میر قرار می‌دهد و تعدد غفلت‌ها ممکن است فاجعه‌هایی ایجاد کند؛ بنابراین از مردم می‌خواهیم به شعار در خانه بمانیم و پرهیز از تردد‌های غیرضروری وفادار باشند و این سربلندی‌ها در کشور را کماکان ادامه بدهند.


کاهش مراجعه به مراکز درمانی


وی بیان کرد: قبل از موضوع کرونا، به طور متوسط روزانه دو میلیون و ۳۵۰ هزار بار مردم به سیستم بهداشتی و درمانی دولتی و خصوصی مراجعه می‌کردند. در دو ماه اخیر این موضوع به طرز قابل توجهی کاهش یافته است. سالانه نزدیک به ۱۵ میلیون بار واکسن به کودکان و افراد بالغ تزریق می‌شد و هرگونه کاهش واکسیناسیون عوارض جبران ناپذیری در انواع بیماری‌ها مثل دیفتری، کزاز خواهد داشت.

حریرچی ادامه داد: سالانه حدود یک میلیون و چند صد هزار حاملگی داریم. سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار بارداری موفق و به دنیا آمدن نوزاد داشتیم که امیدواریم امسال بیشتر باشد. مادران باردار نیاز به مراقبت دارند و حتما برای مراقبت‌های خود مراجعه کنند تا دچار انواع عوارض حاملگی نشوند. همین طور تقاضای ما این است که مراجعه کودکان زیر پنج سال نیز انجام شود. بیمارستان‌های خاص ما و برخی مراکز بهداشتی و درمانی درگیر کرونا بوده‌اند که در این مراکز هم اقدامات حفاظتی مناسب انجام می‌شود و سایر مراکز خدمت رسانی به بیماران کرونایی ندارند.


هنوز دارویی برای کرونا ساخته نشده است


حریرچی اظهار کرد: هنوز هیچ داروی اختصاصی برای بیماری کووید ۱۹ ساخته نشده است. اکثر دارو‌های ضد ویروسی که تجویز می‌شوند یا اثر کم و متوسط داشته یا بی اثر هستند. تجویز هر نوع دارو خارج از فهرست دارو و راهنما‌های بالینی صحیح نیست و همراهان بیمار را دچار سردرگمی و مشکل می‌کند. مسئولان وزارت بهداشت ضمن درک احساسات افرادی که بیمار بدحال کرونایی دارند و می‌خواهند از کوچک‌ترین احتمالات برای نجات جان بیماران استفاده کنند، درخواست می‌کنند به وزارت بهداشت اعتماد کرده و اجازه بدهند بیماران با اصول صحیح درمان شوند.

وی ادامه داد: هر دارویی که خارج از داروخانه‌های رسمی بیمارستانی و غیربیمارستانی تهیه می‌شود، یا کاملا تقلبی بوده یا قاچاق است و استفاده از آن ممکن است اثر بد در بیمار داشته باشد؛ بنابراین از تلف کردن منابع مالی برای تهیه چنین دارو‌هایی اجتناب کنید.

معاون وزیر بهداشت افزود: در کل دنیا و ایران، اپیدمی و گستردگی خبر‌های دروغ و نادرست و توصیه‌های بی اساس و بی مبنا از گستردگی خود بیماری کووید ۱۹ بیشتر است. اکثر مطالبی که در فضای مجازی مبنی بر استفاده موارد مختلف منتشر می‌شود، بی اساس است. آنچه مراجع علمی معتبر اعلام می‌کنند هم ممکن است بعد از چند ماه تصحیح شود و علم این موضوع جدید است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: