May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۱۱۳۳
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۹
0
شايد بورس براي اين روزها و در بعضي از سهم‌ها حبابكي داشته باشد اما؛ قطعاً در كوتاهترين زمان آن نيمچه حباب نيز به بنياد تبديل خواهد شد .

 

به گزارش پول نیوز، علی مولایی کارشناس بازار سرمایه در یادداشتی در مورد وضعیت فعلی بازار سرمایه نوشت:

اين روزها تضاد نظرات در رابطه با ارزش بورس يا حبابي شدن آن ، كار را به جايي رسانده كه از سطوح پايين جامعه تا وزير و وكيل به دو دسته موافقان حباب (حبابيون) و مخالفان حباب (بنياديون) تقسيم شده و هر كدام در جهت به كرسي نشاندن نظرات خود تئوريهاي بعضاً بديع و مشعشعي ارائه و تشريح مي كنند .

اما حقيقت ارزش بازار از نظر من (البته با احترام به نظر ساير دوستان) :
در يك اقتصاد تورم محور، جهش قيمت‌ها (كاهش ارزش پول رايج در مقابل كالاها و خدمات) ناگزير اتفاق مي افتد ، ليكن ترتيب اين اتفاق براي كالاها ، دارائي‌ها و خدمات شناخته شده تر يا با قابليت وصول و نقد كردن بهتر (خريد و فروش آسان) ، سريعتر محقق مي شود (پرايد سريعتر از پرادو و ملك ٦٥ متري بيشتر از ملك ٣٠٠ متري گران مي شود). 
در اقتصادي كه بازار سرمايه و سهام به اندازه طلاي آبشده و حواله پرايد شناخته شده نبود ، ناگهان و با معرفي همه جانبه دست اندركاران مربوط و نامربوط ، بورس آنچنان جلوي چشم و نظر همگاني قرار گرفت كه همزمان با رشد سريع تعداد فعالان بازار و افزايش سطح شاخص به واسطه افزايش حجم نقدينگي و بالطبع افزايش تقاضا حساسيتها در مورد ارزش و ماهيتش به اوج خود رسيد و بعضاً دايه هاي مهربانتر از مادر با نظرات بيش از حد دلسوزانه خود اين حساسيت را بيشتر نمودند .
مخلص كلام :
در چرخه گران شدن همه چيز ، اين بار شايد و البته شايد ، بورس در صدر جدول گران شدن‌ها و دارايي اول قرار گرفته باشد (كه تا قبل از سال ٩٩ همواره در انتهاي جدول بود) و دليل آن هم استقبال عموم به جهت شناخت قابليت‌هايش بود(ورود وخروج آسان و هزار مزيت ديگر) .
نميدانم ملاك و مقياس موافقان حبابي دانستن بورس دقيقاً كدام گروه دارايي يا ميزان حجم نقدينگي اقتصاد است اما در بدبينانه ترين حالت :
شايد بورس براي اين روزها و در بعضي از سهم‌ها حبابكي داشته باشد اما؛ قطعاً در كوتاهترين زمان آن نيمچه حباب نيز به بنياد تبديل خواهد شد .
البته نه بنياد حاصل از واقعيت‌هاي عملياتي و اقتصادي بلكه بنياد حاصل از كاهش مداوم ارزش ريال .

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: