اطلاعیه شماره (6) مربوط به قانون چک
کد خبر: ۳۴۴۴۹۹
۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۰
0
صادرکنندگان و دریافت کنندگان چک از 20 دی ماه سال جاری به صورت اختیاری می توانند فرایندهای ثبت، تائيد و انتقال چک را در سامانه صياد از طریق برنامک های موبایلی مورد تایید بانک مرکزی انجام دهند.

ثبت اختیاری چک در سامانه صیاد از 20 دی ماه

 

به گزارش گروه بانک و بیمه پول نیوز، براساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده از سوي این بانک در راستاي فرهنگ‌سازي و آموزش عموم در اجراي ماده 21 مکرر قانون صدور چک به منظور ثبت الکترونيکي چک در سامانه صياد، در نظر است از تاريخ 20 دی ماه سال جاری امکان ثبت، تائيد و انتقال چک در سامانه صياد به صورت اختياري از طريق برنامک‌هاي موبايليِ مورد تائيد بانک مرکزی که اسامي آن‌ها در تارنماي شرکت شبکه الکترونيک پرداخت کارت (شاپرک) و همچنین از طریق درگاه‌های نوین بانک‌ها و موسسات اعتباری (اینترنت بانک و همراه بانک) منتشر می شود، فراهم شود.

لازم به توضيح است که ثبت، تائيد و انتقال چک در سامانه صياد تا اطلاع‌ثانوي به صورت اختياري بوده و تمام چک‌ها طبق روال‌سابق بدون نياز به ثبت در سامانه اشاره شده در شبکه بانکي کشور پذيرش و پردازش خواهند شد. هموطنان عزيز دقت داشته باشند، باتوجه به اختياري بودن فرايند ثبت چک در سامانه يادشده، انتقال چک طبق روال سابق از طريق پشت نويسي با ذکر هويت گيرنده جديد شامل نام و نام خانوادگي/نام شرکت و شماره/شناسه ملي معتبر خواهد بود.

براين اساس تمام صادرکنندگان چک مي‌توانند با مراجعه به برنامک ‌هاي کاربردی موبايلي اشاره شده، اطلاعات چک‌هايي که قصد صدور آن را دارند، در سامانه صياد ثبت کنند. متقابلاً دريافت‌کنندگان چک نيز در صورت ثبت چک از سوي صادرکننده آن، امکان استعلام چک ثبت شده به نفع خود را از طريق برنامک هاي موبايلي داشته و پس از حصول اطمينان از تطبيق اطلاعات مندرج در فيزيک چک با اطلاعات ثبت شده در سامانه صياد، مي‌توانند اطلاعات چک را تائيد یا رد کنند. همچنين چنانچه دريافت‌کننده چک متمايل به انتقال چک به شخص ثالث یا ذي‌نفع جديدباشد، پس از تائيد چک، امکان انتقال چک به شخص ثالث براي وي فراهم است. نحوه استفاده از برنامک هاي موبايلي براي صادرکنندگان و دريافت‌کنندگان چک به شرح زير است:

الف – نحوه استفاده صادرکنندگان چک از برنامک هاي موبايلي:
صادرکننده چک مي‌تواند با در اختیار داشتن يکي از کارت‌هاي بانکي صادر شده از سوي بانکي که دسته چک وي را صادر کرده و با استفاده از سيم‌کارت متعلق به خود از طريق برنامک موبايلي، با وارد کردن اطلاعات شناسه صيادي 16 رقمي مندرج در برگه چک که قصد صدور آن را دارد، وارد منوي ثبت چک شده و اطلاعات چک صادره خود شامل تاريخ، مبلغ و مشخصات ذي‌نفع را وارد کند.

ب – نحوه استفاده گيرندگان چک از برنامک‌هاي موبايلي:
گيرنده چک مي‌تواند با در اختیار داشتن هریک از کارت‌هاي بانکي خود و سيم‌کارت متعلق به خود، از طريق برنامک موبايلي، با وارد کردن اطلاعات شناسه صيادي 16 رقمي مندرج در برگه چک دريافتي، وارد منوي تائيد چک شده و اطلاعات چک ثبت شده به نفع خود را با اطلاعات مندرج در برگه چک تطبيق داده و مراتب تائيد و يا عدم تائيد خود را اعلام کند. پس از تائيد چک، گيرنده مي‌تواند چک ثبت شده را به ذي‌نفع جديد منتقل کند.

در پایان خاطرنشان مي‌سازد علي‌رغم اختياري بودن فرآيند‌هاي مرتبط با ثبت چک‌ها در سامانه صياد تا اطلاع ثانوي، برنامک‌هاي موبايلي، اینترنت بانک و موبایل بانک موسسات اعتباری فرصت آموزش و آشنايي هموطنان با سامانه یاد شده، تا زمان الزامي شدن ثبت سيستمي و ممنوعيت پشت نويسي چک‌ها را فراهم کرده اند و توصيه اکيد اين بانک نيز بهره‌برداري از زيرساخت‌هاي موصوف از سوي صادرکنندگان و دارندگان‌ چک مي‌باشد، تا با آموزش و شناخت حاصل شده، قانون صدور چک با سهولت و کيفيت بهتري در جامعه اجرايي شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: