April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۵۴۵۹۳
۲۴ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۳
0
در حالی که فعالان اقتصادی در حالی از کاهش ذخایر کالاهای استراتژیک خبر می‌دهند اما رئیس اتاق اصناف تهران می‌گوید که کالا در بازار فراوان اما گران است. به گفته او شرکت بازرگانی دولتی لیست موجودی انبار را به اصناف و سایر تشکل‌ها نمی‌دهد.

علت افزایش قیمت کالاهای استراتژیک

به گزارش پول نیوز، شهروندان تهرانی خبر داده‌اند که شکر و مرغ در بازار به سختی پیدا می‌شود؛ قیمت کالاهای استراتژیک همچون شکر، روغن، برنج و گوشت بالا رفته است. علت گرانی کالاهای استراتژیک در بازار چیست؟ فعالان بازار معتقدند علت نوسان قیمت‌ها به دو عامل ارتباط دارد. تحریم و کاهش ذخایر کالاها. قیمت کالاهای اساسی در مناطق مختلف تهران متفاوت است. به عنوان مثال در برخی مناطق تهران شکر با قیمت ۱۸ هزار تومان و مرغ هم با قیمت ۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

قیمت کالاها افزایش قابل توجهی داشته و برخی‌ها نیز از کمبود کالا گله‌مند هستند اما رئیس اتاق اصناف تهران به تجارت‌نیوز می‌گوید: کالا در بازار فراوان اما گران است! شرکت بازرگانی دولتی مسئول توزیع کالاهای استراتژیک است. آنها لیستی از وضعیت کالاهای استراتژیک در انبارها به ما ارائه نمی‌دهند که بخواهیم پاسخگوی وضعیت بازار باشیم!

قاسم نوده فرهانی توضیح داد: کالا دست شرکت بازرگانی دولتی است و آنها در توزیع اقلام ضروری نقش دارند. در دولت جدید انتظار داریم تحولی ایجاد شود که مردم راحت زندگی کنند. در این دولت چنانچه برنامه‌ای برای بخش اقتصاد وجود داشته باشد، قیمت‌ها دیگر لحظه‌ای تغییر نمی‌کند.

او ادامه داد: اگر در دولت جدید تحریم‌ها برداشته شود، وضعیت واحدهای صنعتی رونق پیدا می‌کند. قیمت کالا براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و زمانی قیمت‌ها شکسته می‌شود که رقابتی وجود داشته باشد.

چندی پیش جلال محمودزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با صدای بورس گفته بود: «متاسفانه ذخیره استراتژیک کالاهای مختلف اساسی فقط برای ۲۵ روز تا یک‌ماه کافی است.»

پیش از این علی رسولیان، رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی هم به خبرگزاری مهر گفته بود: حداقل ۱۴۰۰ واحد تولیدی در تملک بانک‌ها درآمده‌اند. بانک‌ها پس از مصادره، واحدهای تولیدی و کارگران را بیکار کردند. بر این اساس علت اصلی تعطیلی‌ها هم عدم تامین مواد اولیه، نداشتن فضای رقابتی سالم و نداشتن ظرفیت‌های موجود برای ارائه کالا به بازار بوده است.

منبع : تجارت نیوز

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: