عملکرد بازار سرمایه در ۱۱ مرداد ۱۴۰۰؛
کد خبر: ۳۵۶۴۴۱
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۷
0
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۲هزارواحدی روبرو شد.
شاخص بورس ۲ هزار واحد اصلاح کرد
به گزارش پول نیوز، شاخص بورس در جریان معاملات امروز بورس با افت ۲ هزار و ۳۴۷ واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۳۵۷ هزار و ۸۹۹ واحد به کار خود پایان داد و بیش از ۶ میلیارد و ۷۴۸ میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۴ هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان در بیش از ۶۸۹ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت.

بر این اساس سهامداران شرکت‌های بورس کالای ایران، معدنی دماوند و نیروکلر بیشترین رشد قیمت را در بورس اوراق بهادار داشتند و در مقابل دارندگان سهام شرکت‌های فولاد امیرکبیر کاشان، لعابیران و سرمایه‌گذای سهام عدالت استان کرمانشاه افت را تجربه کردند.

این گزارش می‌افزاید: در بازار‌های فرابورس ایران هم با معامله ۲ میلیارد و ۹۴۶ میلیون ورقه به‌ارزش ۳ هزار و ۳۴ میلیارد تومان در ۳۶۰ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۸۷ واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۹ هزار و ۸۷۰ واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز سهامداران شرکت‌های بیمه تجارت نو، پخش هجرت و فرابورس ایران بیشترین رشد را داشتند و شرکت‌های بیمه زندگی آسیا سیر ارس، بانک دی و داروسازی سبحان انکولوژی بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در جریان دادوستد‌های امروز بازار سرمایه بیش از ۶ میلیارد و ۷۴۸ میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۴ هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان در بیش از ۶۸۹ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲ هزار و ۳۴۷ واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و ۳۵۷ هزار و ۸۹۹ واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نماد‌های معاملاتی شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی پردیس و معدنی و صنعتی چادرملو شد و در مقابل شرکت‌های توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، ایران خودرو و سرمایه‌گذاری غدیر با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۵۸۹ واحد، کل (هم‌وزن) ۱۱۵۷ واحد، قیمت (هم‌وزن) ۷۳۱ واحد، آزاد شناور ۷۱۰ واحد و شاخص بازار اول ۳۶۷۹ واحد افت و شاخص بازار دوم ۱۳۹۱ واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازار‌های فرابورس ایران هم با معامله ۲ میلیارد و ۹۴۶ میلیون ورقه به‌ارزش ۳ هزار و ۳۴ میلیارد تومان در ۳۶۰ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۸۷ واحد افت کرد و در ارتفاع ۱۹ هزار و ۸۷۰ واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نماد‌های معاملاتی پتروشیمی زاگرس، بانک دی و پلیمر آریا ساسول شد و در مقابل شرکت‌های فرابورس ایران، بیمه تجارت نو و فولاد هرمزگان جنوب بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

بیشترین افزایش قیمت
 
روز شنبه در بورس شرکت سرمایه‌گذاری استان هرمزگان (وسهرمز)، نوسازی و ساختمان تهران (ثنوسا) و معدنی دماوند (کدما) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌های پخش هجرت (هجرت)، صنایع ماشین‌های اداری ایران (مادیرا) و قند چهارمحال (قچار) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نماد‌های قشهد (شرکت شهد)، فجر (فولاد امیرکبیر کاشان) و خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه زندگی خاورمیانه (بخاور)، بیمه میهن (میهن) و ویتانا (غویتا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز یکشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز دوشنبه است. در پایان معاملات روز یکشنبه بازار با مازاد تقاضای ۹۲ میلیارد تومانی بسته شد.

افزایش ارزش صف‌های فروش

در پایان معاملات شنبه ۵۷ نماد صف فروش و ۶۸ نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته ۱۸ درصد افت کرد و در رقم ۶۲۱ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز ۱۰ درصد افزایش یافت و ۵۲۹ میلیارد تومان شد.

بیشترین تقاضا‌ها

در روز یکشنبه شرکت سپید ماکیان (با نماد معاملاتی سپید) با صف خرید ۲۴۵ میلیارد تومانی برای پنجمین روز متوالی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپید، نماد‌های وهامون (شرکت سرمایه‌گذاری هامون صبا) و پترول (گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به غدام (خوراک دام پارس) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۶۵ میلیارد تومانی داشت. پس از غدام، سنیر (سیمان سفید نی‌ریز) و کمرجان (بازرگانی و تولیدی مرجان کار) بیشترین صف فروش را داشتند.

روز گذشته روند صعودی شاخص کل ادامه یافت و از نیمه کانال ۱.۳ میلیونی فاصله گرفت. هر چند روند‌های صعودی بازار ادامه دارد، اما دیروز از شدت و توان این روند‌ها کاسته شد. در یک ساعت پایانی معاملات بر عرضه‌های بازار افزوده شد و روند شاخص کل نزولی شد. شاخص هم وزن نیز در یک ساعت انتهایی ۳۲۹ واحد افت کرد.

دیگر روند‌های مثبت نیز حاکی از ضعیف شدن این روند‌های درونی بازار است. نشانه‌هایی که می‌تواند برای سهام داران هشدار دهنده باشد.

نکته اول رشد ارزش صف‌های فروش پایانی بازار است. روز گذشته ارزش صف‌های فروش پایانی بازار ۱۰ درصد افزایش یافت و ارزش صف‌های خرید پایانی بازار ۱۸ درصد افت کرد و بدین ترتیب مازاد تقاضای بازار به ۹۲ میلیارد تومان رسید که افت ۶۷ درصدی را نشان می‌دهد. روز شنبه ارزش مازاد تقاضای بازار ۲۸۴ میلیارد تومان بود.

نکته دیگر معاملات دیروز کاهش ۸۵ درصدی ورود پول حقیقی به بورس است. ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار ۴۵ میلیارد تومان بود. در حالی که روز شنبه ۳۱۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی وارد بازار شد.

علاوه بر این تعداد نماد‌های سبزپوش بازار نیز کاهش یافت. در حالی که روز شنبه ۶۲ درصد نماد‌ها رشد قیمت داشتند، روز یکشنبه ۵۰ درصد نماد‌ها سبزپوش شدند و نیمی از بازار افت قیمت را تجربه کردند؛ بنابراین با توجه به روند شاخص بورس طی روز‌های اخیر انتظار می‌رود بورس به روند صعودی خود ادامه دهد، اما از شتاب آن کاسته شود. از این رو معاملات دوشنبه برای سهام داران اهمیت فراوانی دارد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: