کد خبر: ۳۵۸۲۱۹
۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۰
0
افزایش قابل توجه قیمت هویج در هفته‌های گذشته باعث شده، صادرات این محصول به عنوان یکی از متهمان اصلی این حوزه مطرح شود، موضوعی که سازمان توسعه تجارت آن را رد می‌کند.
هویج‌های ایران از بازارهای خارجی سر در آوردند؟
 
 
به گزارش پول نیوز، به نقل از ایسنا، در کنار نفت و فراورده‌های نفتی و محصولات معدنی، محصولات کشاورزی نیز بخش مهمی از سبد صادراتی ایران را تشکیل می‌دهند.

در سال‌های گذشته، هر بار که در بازار داخلی کالایی کمیاب یا گران قیمت شد، دولت دستور ممنوع یا محدودیت سازی صادرات آن را صادر کرد، اما در هفته‌های گذشته و پس از افزایش قیمت هویج چنین رویکردی دیده نشد.

حالا سازمان توسعه تجارت در گزارشی اعلام کرده که میزان صادرات هویج ایران در سال جاری کاهش یافته و این موضوع نقشی در افزایش قیمت این محصول در بازار ایران ندارد.

سازمان توسعه تجارت اعلام کرده: با توجه به بررسی آمار ماهانه صادرات محصول هویج از ابتدای سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با مدت مشابه آن در سال گذشته، شاهد کاهش معناداری در روند صادرات آن طی ماه‌های اخیر هستیم که البته با توجه به سطح قیمت‌های داخلی از مرحله عمده‌فروشی تا خرده‌فروشی این کاهش قابل پیش‌بینی بوده است.

صادرات هویج طی چهار ماهه نخست سال جاری از نظر ارزش ۳۳ درصد و از نظر وزن ۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد. صادرات موضوع تخصصی و ارزشمندی است و صادرکنندگان واقعی و اصیل در راستای مسئولیت اجتماعی خود در تمام دوره‌ها به ویژه شرایط فعلی کشور، اصل سلامت عمومی و تامین منافع مردم را بر منافع شخصی اولویت می‌دانند.

آمار جزئی ارائه شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد که ایران در فروردین سال جاری ۱.۹، در اردیبهشت ۰.۸، در خرداد ۰.۶ و در تیر ماه نیز ۰.۶ میلیون دلار صادرات هویج داشته که مجموع این رقم چهار میلیون دلار براورد می‌شود.

در حوزه وزن نیز صادرات در فروردین ۱۲ هزار تن، در اردیبهشت پنج، در خرداد ۳.۴ و در تیر ماه ۳.۸ هزار تن بوده و در نهایت مجموع صادرات هویج در چهار ماه ابتدایی سال جاری ۲۵ هزار تن تخمین زده می‌شود. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، صادرات هویج شش میلیون دلار و معادل ۳۵.۵ هزار تن بوده است. به این ترتیب ارزش صادرات هویج در سال جاری ۳۳ و وزن آن ۳۰ درصد کاهش یافته است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: