کد خبر: ۳۵۸۶۵۷
۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵
0
تعداد بیمارانی که به دلیل مصرف دارو‌های مکمل و گیاهی دچار آسیب‌های شدید کبد شده و نیازمند بستری شدن در بیمارستان شده اند، رو به افزایش است.
آسیب جدی دارو‌های مکمل و گیاهی به کبد
 
 
به گزارش پول نیوز، آسیب وارد شده به کبد در برخی از بیماران به حدی شدید است که آن‌ها را نیازمند پیوند کبد کرده است. این مکمل‌ها ادعا می‌کنند که می‌توانند باعث رشد ماهیچه‌ها شوند و وزن را کاهش دهند.

طی مطالعه‌ای که به هدایت دکتر امیلی نش از بیمارستان سلطنتی پرنس آلفرد، انجام شد، تاریخچه بستری شدنِ ۱۸۴ بزرگسال که مابین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ به دلیل آسیب‌های وارد شده به کبد در این بیمارستان بستری شده بودند، به دقت بررسی شد.

او و نویسندگان همکارش طی این مطالعه دریافتند که تعداد افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های غذایی و گیاهی دچار آسیب دیدگی کبد شده بودند از ۲ بیمار در بین ۱۱ بیمار (۱۵ درصد) در مابین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ به ۱۰ بیمار از بینِ ۱۹ بیمار (۴۱ درصد) در مابین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ افزایش یافته است.

صدمه به کبد به دلیل اوردوز داروی پاراسِماتول، داروی رایجی که برای درمان درد و تب استفاده می‌شود و همین طور، آنتی بیوتیک ها، بسیار رایج است و نویسندگان دریافتند که ۱۱۵ بیمار طی همین مدت زمان به دلیل مصرف این دارو‌ها دچار آسیب دیدگی شدید کبد شده بودند.

از ۶۹ نفری که آسیب دیدگی کبدشان ارتباطی به داروی پاراسِماتول نداشت، ۱۹ مورد به دلیل مصرف انواعی از آنتی بیوتیک‌ها و ۱۵ مورد به دلیل مصرف دارو‌های مکمل و گیا هی و مابقی به دلیل مصرف دارو‌های ضدسرطان و ضد سل به عارضه کبدی دچار شده بودند.

یکی از نویسندگان همکار این پژوهش، دکتر کِن لیو، متخصص هپاتیت، می‌گوید طی این پژوهش به این نتیجه رسیدیم که تعداد افرادی که به دلیل مصرف دارو‌هایی که معمولاً برای کبد مضر نیست، دچار عارضه کبدی شده و نیازمند پیوند کبد هستند، رو به افزایش است.

او می‌گوید: «مشاهده اولیه من نشان داد که تعداد بیماران مرد و زنی که به ترتیب به دلیل مصرف مکمل‌های بدن سازی و دارو‌های کاهش وزن دچار آسیب به کبد شده و در بیمارستان بستری می‌شوند، رو به افزایش است.»

«بنابراین تصمیم گرفتم که مطالعه‌ای روی این موضوع انجام دهم تا ببینم آیا حدس اولیه من که این دارو‌ها به کبد آسیب وارد می‌کنند، درست است یا نه.»

لیو و همکارانش در این پژوهش تأکید می‌کنند که باید نظارت‌های دقیق‌تر و منظم تری درباره مصرف مکمل‌های دارویی، سایر جایگزین‌های دارویی و درمان‌های طبیعی وجود داشته باشد.

آن‌ها همچنین متوجه شدند که تقریباً نیمی از افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های دارویی دچار آسیبِ شدید کبدی شده بودند، پیشینه غیراروپایی داشتند. آن‌ها نتیجه گیری کردند که آموزش‌های صحیح درباره خطرات مصرف مکمل‌های دارویی باید به افراد از فرهنگ‌های دیگر داده شود.

دکتر کِن هاروی، پزشک عمومی و رئیس یک مرکز تحقیقاتی به نام «فرندز آف ساینس» می‌گوید: «نکته اینجاست که در پژوهش دکتر لیو و همکارانش فقط شدیدترین صدمات ناشی از مصرف مکمل‌ها مورد توجه قرار گرفته است که یعنی میزان افرادی که به دلیل استفاده از این نوع مکمل‌ها به درجاتی به کبد خود آسیب وارد می‌کنند، می‌تواند بسیار بیشتر باشد.»

طبق مصوبه یک اداره کالا‌های درمانی استرالیا (TGA) که یکی از نهاد‌های تنظیم کننده داروست، کارخانه‌های تولیدکننده مکمل‌های پزشکی از سال ۲۰۱۸ دیگر مجاز نیستند تا فهرستی از «موارد استعمال دارو‌های مکمل» را به دلخواه استفاده کنند. آن‌ها باید از میان فهرستی که TGA برای دارو‌ها در نظر می‌گیرد، دست به انتخاب بزنند.

هاروی می‌گوید: «با اینحال صنعت دارو‌های مکمل و طبیعی اجازه یافت تا فهرست خودش را تولید کند. این باعث شد که ۸۶ درصد از موارد استعمال این نوع دارو‌ها به جای شواهد «علمی» توسط شواهد «سنتی» توجیه شود. این باعث شد که دارو‌های مکمل به طور کلی نیاز به تأیید عملی نداشته باشند. پس شگفت آور نیست که تعداد دارو‌هایی که ادعا می‌کردند ریشه در سنت دارند و حاوی مواد اولیه گیاهی هستند، افزایش یافت.»

اکنون کارشناسان می‌گویند دارو‌های مکمل باید قید کنند که موارد استعمال آن‌ها بر اساس باور‌های سنتی روی بسته درج شده است و شواهدی که کارایی این دارو‌ها را در علم نوین تأیید کند، وجود ندارد.
 
منبع: همگردی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: