کد خبر: ۳۵۹۰۹۵
۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
0
محمدرضا بنی طبا گفت: «برآوردی که دامداران دارند این است که با توجه به هزینه‌های تولید، نرخ کنونی شیر خام هم برایشان صرف ندارد و تقاضا‌هایی مبنی بر اینکه نرخ شیرخام دوباره افزایش پیدا کند از ما دارند. حال اینکه نرخ شیرخام این دامداری‌ها دوباره افزایش پیدا کند یا نه وابسته به نظر وزارت جهاد کشاورزی است».
احتمالی گرانی دوباره محصولات لبنی!
در یک ماه اخیر قیمت محصولات لبنی ناگهان افزایش یافت و توجه مردم و بسیاری از مسئولان را به خود جلب کرد. برای بررسی جزئیات بیشتر این گرانی با سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، محمدرضا بنی طبا به گفتگو نشستیم.
احتمالی گرانی دوباره محصولات لبنی!


ماجرای تغییرات قیمت‌ها در بازار

محمدرضا بنی طبا در ابتدای صحبت‌های خود گفت: «وقتی نرخ شیر خام یا سایر مولفه‌های تولید مثل مواد بسته‌بندی یا هزینه‌های سربار افزایش پیدا کند، حدود دوماه طول خواهد کشید که تولیدات موجود در قرنطینه و انبار‌های تولیدکنندگان که با قیمت‌های قبلی تولید شده با بازار به تطابق برسد به همین دلیل مصرف‌کننده گمان می‌کند که تعدد نرخ در بازار وجود دارد و یا محصولات تغییرات قیمتی چندباره را ظرف مدتی کوتاه تجربه کرده است».

وی در ادامه اظهار داشت: «در واقع همه کارخانه‌ها همزمان شیر خام و یا محصولات بسته‌بندی را به یک نرخ نمیخرند بلکه زمانی طول میکشد که بطور مثال نرخ شیرخام ۶۴۰۰ تومانی در روابط میان دامدار و کارخانه دار تثبیت شود. همچنین هزینه‌های سربار و بسته‌بندی کارخانه‌ها هم به همین شکل متفاوت است. به این موضوع می‌شود دوره قرنطینه کالا‌هایی مثل شیر استریل یا پنیر‌های مختلف را هم اضافه کرد. در پنیر‌های مختلف دوره‌های مختلفی از قرنطینه بهداشتی را داریم که از یک هفته تا شاید یک ماه بسته به نوع پنیر متفاوت است. طبیعی است که پنیری که با نرخ شیرخام جدید تولید شده شاید از یک هفته تا یک ماه بعد به بازار با نرخ جدید عرضه شود که همین باعث می‌شود این گمان اتفاق بیوفتد که تغییر قیمت‌ها چندباره بوده است».

بنی طبا خاطرنشان کرد: «خلاصه اینکه تغییر قیمت‌ها در بازار در مجموع یکبار انجام می‌شود و نه چند بار، ولی بازه زمانی اعمال این تغییر نرخ عملا حدود دو ماه تا تثبیت و تعادل بازار‌ها با انبار‌ها طول میکشد».
 


علت افزایش نرخ شیر خام

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی گفت: «دلیل افزایش نرخ شیر خام این است که گاودار‌ها هم نهاده‌های دامی با نرخ مصوب به دستشان نمی‌رسد و هم به دلیل بروز خشکسالی علوفه مثل یونجه و کاه و کلش که حدود ۸۰ درصد خوراک دام را تشکیل می‌دهد تولیدشان کاهش یافته و با افزایش ۳ برابری نرخ مواجه شده است. توجه داشته باشید که نهاده‌های دامی وارداتی است، اما علوفه همواره در داخل کشور تولید می‌شود».

وی در ادامه افزود: «در واقع هزینه تولید شیر خام برای گاوداری‌ها افزایش پیدا کرده است ما هم به عنوان کارخانه نمی‌توانیم از آن‌ها خرید نکنیم، چون آن‌ها تامین‌کننده اصلی‌ترین ماده اولیه صنعت لبنیات هستند و اگر از سوی کارخانه‌ها حمایت نشوند مجبور می‌شوند دام خود را به کشتارگاه بفرستند و این به ضرر امنیت غذایی کشور است».

محمدرضا بنی طبا در انتهای صحبت‌های خود گفت: «برآوردی که دامداران دارند این است که با توجه به هزینه‌های تولید، نرخ کنونی شیر خام هم برایشان صرف ندارد و تقاضا‌هایی مبنی بر اینکه نرخ شیرخام دوباره افزایش پیدا کند از ما دارند؛ توجه داشته باشید که منظور از دامداری ها، دامداری‌های سنتی نیست بلکه منظور دامداری‌های مدرن و صنعتی که شیرخام کیفی استاندارد تولید می‌کنند، است. در واقع کارخانه‌ها تنها شیرخام کیفی با بار میکروبی کم را خریداری می‌کنند که عموما توسط دامداری‌های صنعتی تولید می‌شود. حال اینکه نرخ شیرخام این دامداری‌ها دوباره افزایش پیدا کند یا نه وابسته به نظر وزارت جهاد کشاورزی است».
 
منبع : گسترش نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: