امنیت غذایی امروزه مورد توجه روز افزون بین المللی به ویژه کشورهای در حال توسعه است. نوآوری در تولید و عرضه پایدار محصولات غذایی، برقراری زنجیره تامین و تضمین برقراری حلقههای اساسی در این زنجیره یکی از مهمترین اولویتهای راهبردی ملی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. بدون تردید، توانایی یک کشور برای تولید غذای کافی و مناسب در همه شرایط، بخصوص شرایط تحریم و بحرانی یکی از مولفههای مهم در امنیت آن کشور به شمار میآید. تولید به روشهای ناکارامد، عدم استفاده از فناوریهای نوین، وابستگی به منابع خارجی در تامین نیازهای اساسی و عدم شناخت توانایی و قابلیتهای بومی از جمله علتهای تهدید امنیت غذایی به شمار میرود.
در همین راستا، ستاد توسعه زیست فناوری اقدام به تدوین بسته امنیت غذایی با محوریت تولید محصولات استراتژیک، ارزبر و دارای پتانسیل ارزآوری نموده است تا بتواند با برنامه ریزی درست و در همکاری با سایر نهادهای متولی گامی در جهت تحقق اقتصاد دانشبنیان در حوزه امنیت غذایی بردارد.