April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۱۲۵۲
۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۰
0
پیوند سلول بنیادی خونساز راهکاری برای بیماران مبتلا به سرطان خون است که به شیمی درمانی جواب نمی‌دهند. تا کنون بیش از ۱۲ هزار پیوند در کشور انجام شده است.
انجام بیش‌از ۱۲ هزار پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در کشور/۷۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان خون درمان می‌شوند
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سال‌های گذشته بیماری‌هایی مانند وبا جان افراد زیادی را می‌گرفت. ترس و وحشت درگیری با این بیماری‌ها میان مردم وجود داشت و حتی شنیدن نام آن‌ها رعب آور بود. اما نفوذ فناوری به حوزه درمان بسیاری از این ترس‌ها را رفع کرده است. سلول‌های بنیادی یکی از این فناوری‌ها است. ژن درمانی، مهندسی بافت و سلول درمانی برخی شاخه‌های این فناوری نوین هستند که امیدی تازه به دنیای پزشکی داده‌اند.

در این میان سرطان در دسته بیماری‌هایی جای می‌گیرد که در این سال‌ها افراد زیادی در سراسر جهان با آن درگیر هستند. پیوند سلول‌های بنیادی خونساز یا پیوند مغز استخوان یکی از راهکار‌هایی است که برای درمان سرطان به کار گرفته می‌شود. کشور ما نیز در این حوزه اقدامات خوبی انجام داده شد. راه اندازی حدود ۲۰ مرکز پیوند سلول‌های بنیادی خونساز در کشور یکی از آن‌ها است.

تا کنون بیش از ۱۲ هزار مورد پیوند سلول بنیادی خونساز در کشور انجام شده است که بیشتر آن‌ها برای کمک به درمان سرطان خون بوده است. برخی بیماران مبتلا به سرطان به شیمی درمان جواب نمی‌دهند. پیوند سلول‌های بنیادی خونساز راهکاری موثر برای آن‌ها است. با این روش درمانی ۷۰ درصد بیماران خوب می‌شوند.

به گفته امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اکنون پیوند سلول‌های بنیادی خونساز درمان بسیاری از اختلالات مانند بیماری‌های نقص ایمنی ارثی و متابولیکی است. سال ۱۳۶۹ بود که استفاده درمانی از سلول‌های بنیادی خون ساز در کشورمان آغاز شد. سال‌ها گذشت و با توانمندی نیروی متخصص پیشرفت خوبی در این حوزه داشتیم. به گونه‌ای که در حال حاضر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز یکی از روش‌های درمانی گسترده برای بیماری‌های مختلف است.

فناوری‌های نوین امیدمان برای درمان بیماری‌ها را بالا می‌برد. آنطور که حمیدیه می‌گوید ایران در این زمینه به خوبی وارد عمل شده است و در زمینه سلول‌های بنیادی حرف برای گفتن دارد. فعالیت بیش از ۱۹۰ شرکت فناور در حوزه سلول بنیادی و پزشکی بازساختی گواه این ادعا است که خود باعث برتری ایران در منطقه است. اما اگر حمایت‌ها را گسترده‌تر کنیم با زیست بومی که در این حوزه ایجاد شده می‌توانیم رتبه اول تا سوم را در دنیا را داشته باشیم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: