April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۱۸۳۷
۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
0
۴ قرارداد طولانی‌مدت واردات گاز ترکیه در مجموع ۱۶ میلیارد مترمکعب امسال منقضی می‌شود، و ایران می‌تواند دست بالا در مذاکرات گازی خود با این کشور داشته باشد.
پایان مهلت ۴ قراداد گازی ترکیه/ایران می‌تواند در مذاکره گازی تعیین کننده باشد
در چند هفته گذشته افزایش قیمت گاز در بازار‌های جهانی مشکلاتی را برای بخش صنعت و خانگی ایجاد کرد به حدی که چین هشدار داد تا مصرف‌کنندگان گاز قبل از فصل زمستان به فکر ذخایر گازی باشند. قیمت گاز هم در بازار‌های جهانی به شدت افزایش یافت و تا دو برابر هم رسید.

بالا رفتن قیمت گاز موجب افزایش تقاضا و متعاقب آن قیمت نفت در بازار‌های جهانی هم شد، به طوری که قیمت امروز ۸۴ دلار در بشکه را ثبت کرده است. در این میان کشور‌های واردکننده در تکاپوی تامین نیاز خود در فصل تابستان هستند که از آن جمله کشور ترکیه که واردکننده گاز از ایران هم است.

روزنامه رسمی دیلی‌صباح ترکیه امروز نوشت: این کشور گفتگو‌های مفصلی را برای واردات گاز از کشور‌های دیگر و تامین نیاز داخل انجام می‌دهد.

دولت ترکیه روز چهارشنبه به مردم این کشور اطمینان داد که شرایط خوبی برای تامین گاز مردم دارد و توانسته مذاکراتی را برای پیدا کردن منابع جدید گازی داشته باشد.

فاتح دونمز، وزیر منابع طبیعی و انرژی ترکیه اعلام کرد که این کشور در شرایط فوق‌العاده‌ای برای انعقاد قرارداد‌های طولانی‌مدت برای تامین انرژی و نیز تکمیل زیرساخت‌های کافی است.

اظهارات وزیر منابع طبیعی و انرژی ترکیه پس از بحران انرژی که در سطح اروپا اتفاق افتاد انجام می‌شود. این بحران توانسته قیمت گاز و برق را که عمدتا در صنایع استفاده می‌شود را به شدت بالا ببرد.

دونمز به منابع جدید انرژی اشاره کرد و گفته است که خطوط لوله بین المللی، ذخایر گاز طبیعی زیرزمینی، گاز طبیعی مایع (LNG) و ذخایر گازی شناور از منابع جدیدی است که می‌توانیم استفاده کنیم.

وی همچنین گفت که مذاکراتی را با دیگر کشور‌ها برای تنوع بخشی به ذخایر انرژی انجام می‌دهیم.

براساس این گزارش ترکیه یکی از واردکنندگان عمده گاز در جهان است که عمدتا به کشور‌های روسیه، آذربایجان و ایران وابسته است و نیز گاز LNG از نیجریه و الجزیره وارد می‌کند.

این گزارش می‌نویسد که ۴ قرارداد طولانی‌مدت واردات گاز این کشور که در مجموع ۱۶ میلیارد مترمکعب در سال بود طی سال جاری منقضی خواهد شد.

دو مقام آگاه صنعتی روز سه شنبه اعلام کرد که ترکیه تنها می‌تواند یکی از این ۴ قرارداد را با کشور آذربایجان تمدید کند. این قرارداد سه ساله برای واردات ۶ میلیارد مترمکعب گاز در سال خواهد بود.

مهلت قرارداد ۱۵ ساله ترکیه برای واردات ۶.۶ میلیارد مترمکعب گاز نیز طی سال جاری تمام می‌شود.

دو هفته پیش بود که مذاکرات گازی روسای جمهور ترکیه و روسیه بدون اینکه به نتیجه برسد پایان یافت.

ولادیمیر پوتین، تلاش کرد تا به آنکارا اطمینان دهد که این کشور می‌خواهد با عرضه گاز از طریق خط لوله‌های روسیه بحران گازی اروپا و ترکیه را نجات دهد.

سال گذشته ترکیه ۴۸.۱ میلیارد مترمکعب گاز وارد کرد که ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن بیشتر بود که یک سوم این میزان را از روسیه وارد کرده بود.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه همواره قول داده که دولت برای تامین انرژی کشور تلاش می‌کند تا حداقل خسارت در بخش خانگی و صورت حساب برق آن‌ها دیده شود.

بر اساس این گزارش ترکیه در نظر دارد تا حدود یک چهارم مصرف خود را از میدان نفتی دریای سیاه تا سال ۲۰۲۷ تامین کند و معتقد است که این اقدام می‌تواند دست مذاکره آن‌ها با کشور‌های دیگر را بالا بگیرد. میدان بزرگ نفت و گاز سال گذشته در دریای سیاه ترکیه کشف شد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: