May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
عملکرد بازار سرمایه در ۲۶ مهر ۱۴۰۰ رقم خورد؛
کد خبر: ۳۶۲۱۰۱
۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
در معاملات امروز، دوشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۰، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز یکشنبه ۸۵۳ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۶۳ واحد رسید.
عقب نشینی ۵ هزار واحدی شاخص بورس
در معاملات امروز، دوشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۰، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز یکشنبه ۸۵۳ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۶۳ واحد رسید.

شاخص هم وزن نیز با کاهش ۴ هزار و ۳۴۷ واحدی در سطح ۳۹۳ هزار و ۹۶۳ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۱۰۷ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۳۰۶ واحد قرار گرفت.

در حالی که نماد‌های بزرگ بازار از جمله شبندر، شپنا و فولاد با خروج پول حقیقی و صف فروش مواجه بودند. در دقایق پایانی معاملات دوشنبه معامله‌گران حقوقی از این نماد‌ها حمایت کردند و صف‌های فروش را جمع‌آوری کردند.

در مقابل نماد فملی که بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشت، با ورود پول حقیقی همراه بود و توانست برای سومین روز متوالی به روند صعودی خود ادامه دهد. روز دوشنبه برای دومین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۷۱۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام آریان (شرکت پارس آریان) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۸۳ میلیارد تومان بود. پس از آریان، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

امروز نماد‌های «فملی»، «شاراک» و «کچاد» بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد «شپنا»، «پارس» و «کالا» نماد‌های بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نماد‌های «فرابورس»، «فجهان» و «دماوند» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «زاگرس»، «آریا» و «کگهر» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. در جدول پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورس فملی صدرنشین است و فسبزوار و کیمیاتک در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز توسن، دی و فجهان پرتراکنش‌ترین نماد‌ها هستند.

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۵۲ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز یکشنبه ۶۸۲ درصد افزایش یافته است. اما ارزش معاملات خرد با افت ۲۱ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۵ هزار و ۳۳۶ میلیارد تومان رسید. امروز ارزش معاملات اوراق درآمد ثابت به ۴۵ هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان رسید که ۸۶ درصد کل معاملات بازار را تشکیل می‌دهد.

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته ۵۱ درصد افت کرد و در رقم ۳۱۷ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به یکشنبه ۲۱ درصد کاهش یافت و ۲۲۷ میلیارد تومان شد.

نماد انرژی ۳ (سایر اشخاص بورس انرژی) با صف خرید ۱۹۴ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از انرژی ۳، نماد‌های فاسمین (شرکت کالسیمین) و آپ (شرکت آسان پرداخت پرشین) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به کالا (شرکت بورس کالای ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۳۲ میلیارد تومانی داشت. پس از کالا، وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) و کدما (شرکت معدنی دماوند) بیشترین صف فروش داشتند.
 

بیشتر بخوانید: شاخص کل افت کرد
 
در همین رابطه قاسم  صادقی  مدیر  آکادمی  رویال  بورس و کارشناس  بازار  سرمایه گفت: پس از افت‌وخیز‌های بسیاری که کلّیت این بازار در سال گذشته و همچنین اوایل امسال داشت، خوشبختانه بازار سهام به تعادل رسیده و مورد توجه سهامداران قرار گرفته است.

وی افزود: یکی از درس‌های مهمی که باید از بورس و معاملات آن در سال گذشته کسب کرد این است که فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسبی میان سرمایه‌گذاران از منظر سهامداری و توجه به مسایل بنیادی در شرکت‌ها و صنایع مختلف بورسی انجام شود.

این کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد: جدای از این موضوع شاید لازم باشد بخشی از سهامداران به‌صورت غیرمستقیم و با استفاده از ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری از بازار سهام کسب سود و منفعت کنند؛ چرا که این بازار یکی از بازار‌های تخصصی است که تحت تأثیر خبر‌های مختلف می‌تواند روند کاهشی و یا افزایشی به خود گیرد.

صادقی خاطر نشان کرد: به‌عنوان مثال تحول در تفکر راهبردی می‌تواند دلیل موفقیت یک بنگاه اقتصادی باشد و هیئت مدیره با تفکر خلق ارزش برای ذی‌نفعان پای به عرصه فعالیت بگذارد، بنابراین از این منظر و سایر موارد باید به سودآوری یک بنگاه تولیدی نگریسته شود و سهامداران نیز از سرمایه‌گذاری خود به این مؤلفه‌ها نیز دقت کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: