کد خبر: ۳۶۵۴۶۰
۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
0
بازار ارز در ابتدای سال جاری، واکنش‌های معناداری نسبت به مذاکرات هسته‌ای داشت. هر خبر مثبتی می‌توانست روند قیمت بازار را کاهشی کند و نرخ ارز به سرعت راه نزول را در پیش می‌گرفت. با این حال، در دور جدید مذاکرات هسته‌ای، بازار نسبت به اخبار غیر موثق کمتر حساسیت نشان داده و افت قیمت خاصی نیز صورت نگرفته است. به نظر می‌رسد در این دور از مذاکرات، معامله‌گران بیشتر به دنبال خبر‌های مهم و موثق هستند و نسبت به شایعه‌ها و گمانه‌زنی‌ها، واکنش محدودی داشته‌اند.
زمان واکنش دلار به مذاکرات
از نگاه شماری از تحلیل‌گران، نوسان معنادار دلار در این دور از مذاکرات، پس از انتشار رسمی نتایج، بروز خواهد کرد. در واقع زمانی که بازار اطمینان پیدا کرد که مذاکرات هسته‌ای چه سمت و سویی پیدا می‌کند، موقعیت جدید معامله‌گران تعریف خواهد شد. در این میان برخی از فعالان نیز باور دارند که رشد قیمت دلار در روز‌های اخیر ارتباطی به مذاکرات هسته‌ای نداشته است و بیشتر تحت تاثیر هماهنگی دلار با نرخ تورم صورت گرفته است.

از ابتدای سال جاری، قیمت دلار بالای ۱۷ درصد افزایش را به ثبت رسانده است، ولی در همین بازه زمانی، شاخص قیمت مصرف‌کننده بالای ۲۲ درصد رشد را تجربه کرده است. در این شرایط، برخی از تحلیل‌گران باور دارند که دلار در حال هماهنگ شدن و تعدیل با نرخ تورم است.

قیمت دلار در پایان معاملات روز یکشنبه در بازار متشکل و سنا کاهشی بود، اما قیمت دلار در بازار آزاد همچنان در کانال ۲۹ هزار تومان باقی ماند. این روند در معاملات دیروز هم ادامه داشت و اختلاف نرخ ارز صرافی ملی با بازار آزاد به حدود سه هزار تومان رسید.

صدیقین از ضد و نقیض‌های بازار دلار و این اختلاف قیمت‌ها گفت و توضیح داد: در معاملات پشت خطی روز دوشنبه (قبل از شروع مذاکرات) قیمت دلار در بازار متشکل ارزی و سامانه سنا کاهشی بود، اما در بازار آزاد همچنان در کانال ۲۹ هزار تومان باقی ماند.


امیدواری فعالان بازار آزاد به افزایش قیمت


این کارشناس بازار‌های مالی وجود این تضاد قیمتی در بازار دلار را ناشی از امیدواری فعالان بازار آزاد به افزایش قیمت دلار می‌داند.

او همچنین بر این عقیده است که دلار بازار آزاد از کاهش قیمت دلار متشکل و سنا تاثیری نگرفته است و منتظر اخبار و سیگنال‌های قطعی از وین است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: